21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Boy
Profil
Jde udělat to, aby tlačítko, které je umístěné v nějakém movie clipu na scéně, odkazovalo na přehrátí jiného movie clipu na scéně?
flz
Profil
samozrejme... tomu sa hovori adresovanie

MC si pomenuj v paneli Properties (klikni na ten mc a ten panel najdes dole) - do kolonky Instance Name napis jeho meno (bez medzier, prve musi byt pismeno (nepouzivan nazvy ako: menu, event, play atp.)). pod tymto menom bude ten objekt vystupovat v AS.

cize script bude vyzerat takto:
on (release) {_root.daky_mc.gotoAndStop(5);}
ak nerozumies, tak > http://flash.jakpsatweb.cz/index.php?page=rizeni (to uplne dole)
Boy
Profil
Jasně že rozumím.....vyzkoušel jsem snad všechno (myslím tím _parent atd.....ještě v tom nemám ale úplně jasno), ale jen tohle jsem nevyzkoušel.......Díky ti podruhé......beztak ještě tu budu s nějakou kravinou otravovat. :-)
flz
Profil
rado sa stalo :)
Hanz
Profil
Boy
Nejčastější chyba, kterou znám v adresování za pomocí _parent je ta, že tlačítko se do něj nepočítá, ale jenom Movie Clipy.
To znamená, že když máš tlačítko na hlavní časové ose tak abys odkázal na hodnotu, která je na hlavní časové ose tak nenapíšeš:
_parent.nazevpromenne
ale jenom:
nazevpromenne

Ale u MC se musí používat ten první případ.
flz
Profil
nerozumiem... (?)
---
aha, uz nic, zle som to precital (2x po sebe :))
graves09
Profil *
potrebuji script na button ktery mam vlozit,
aby obrazky vyskakovali presne jako
je v teto galerii (orezane, okno presne na miru bez tools atd)

http://nugget.cz/index.php?a=gallery&id=389


neco malo jsem koukal a nekdo to dela pres Javascript
ale me to nexe vyskocit presto ze jsme ten kod presne
okopiroval dal to na server a nic

musim mit zapnute php? ci co
Hanz
Profil
graves09
A to chceš script na Flashové tlačítko?
graves09
Profil *
Hanz


mno a proc pa ne
Hanz
Profil
graves09
No protože oni maji na těch stránkách obyčejná tlačítka. A už se to tu řešilo stačilo hledat:
Do HTML ve kterém je Flash vložen

<script type="text/javascript">
<!--
function OpenWindow(){
window.open('soubor.html','_blank','width=200, height=200')
}
//-->
</script>

Javascript si uprav podle svých potřeb.


Do Flashe
on (release) {

getURL("javascript:OpenWindow()");
}
graves09
Profil *
ale to ja samozrejme vim
ze oni maji tohle takhle,

ale ja to prave xi mit ve flashi,
mam koplet swfko a potrebuji
aby mi v swf galerce vyskakovali
presne tak, jak to maji oni
obrazky

proto shanim script do flashe na
button ;)

zatim jsem si nasel tenhle, ale kdyz ho
zkousim na kompu vubec nevyskoci
obrazek - nic se nestane
a to ani kdyz vsetko umistim na web ;/


on (release) {
getURL("javascript:openNewWindow('slozka/slozka2/PICT0037.jpg', 'height=480,width=640,toolbar=no,scrollbars=no')");
}


safra help jak na to
a proc to xsakru nejde
graves09
Profil *
on (release) {

getURL("javascript:OpenWindow('slozka/pict.jpg')");

}


taky se nic nestane ;/
a kde bych to mohl najit?

diky moc predem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0