Autor Zpráva
Rokka
Profil
Ahoj všem. Nevíte kde mám chybku? Proč se nespouští onEnterFrame?

var externiData:LoadVars = new LoadVars;
externiData.onLoad = function () {
hlavni_mc.sub_mc.sub_txt.text = externiData.pruhlednost;
}
externiData.load("pruhled.txt");
var sub:Number = hlavni_mc.sub_mc;
sub._alpha = 0;
hlavni_mc.onRollOver = function () {
if(sub < 100) {
this.onEnterFrame = function(){
sub._alpha += 10;
}
}else if(sub== 100) {
this.onEnterFrame = null;
}
}

zkratka bych se rad dopracoval k zaveru, ze kdyz najedu na hlavni_mc tak se zacne mc, ktery ma v sobe txt pole, automaticky zvetsovat alpha z nuly na 100.
FlashManiac
Profil
ja tak nejak nevidim, ze bys prirazoval tu alfu nejakemu MC..
zkus si treba protrasobat pomoci trace esli ti ten on Enter frame jede..ale ja si myslim ze jede..
:)
Rokka
Profil
tady ma ten mc nastavenou alphu na nulu; je to jako pocatecni hodnota

var sub:Number = hlavni_mc.sub_mc;
sub._alpha = 0;

akorat nevim jestli se da takhle porovnavat sub<100
FlashManiac
Profil
to mas spatne!!

nemuzes cislu prirazovat MC objekt!! to by ti melo zařvat pri kompilaci..!!

musis to udelat takhle:
var sub:Number = 0;
hlavni_mc.sub_mc._alpha=sub;

a pak ten to prikaz opakovat v tom enter frame
Rokka
Profil
Flashi, diky teda. Jeste se zaptam, jak to udelat, kdyz chci aby se ten enterFrame spustil na jinem klipu nez je nastaveny onRollOver?
FlashManiac
Profil
jen to zaadresujes..
this._parent.tvujClip_mc.onEnterFrame
Rokka
Profil
Bohuzel, stale to nejde. Zkousel jsem to adresovat tak jak pise a tak by to melo i jit. Zkousel jsem zadavt cestu primo pres instatnce animacnich klipu. jen s parent jen s this bez nich a porad bez vysledku. Me snad vomejou. Jestli se mi tohle povede :)

Mel bych jeste stejne jeden problem. Pokusim se ho vysvetlit co nejjednoduseji. Mam ctverec ve dvou instatncich. u nej animuju barvu pozadi. a na nej tak aby byl dalsi mc pres nej vlozim o instatnci niz, tim padem ho ted prekryva instance kde je txt v mc. Tudiz vznika problem, ze se neda pouzit funkce onRollOver, protoze tam kde je text tam mi skace kurzor a tim se rusi akce onRollOver. Nevis jak tohle udelat? Nejakym levelem? Pokud vymenim hlouky pomoci swapDepth tak je zase textove pole pod ctvercem a neni videt. Myslel jsem ze by byl nejak mc s textovym polem schovany, ale pritom by sel videt, jen neaktivni na "dotek"
FlashManiac
Profil
no pokud je to dynamicky text.. melo by pomoct jen zruseni "oznacitelnosti" textu.. je to v panelu properities kdyz kliknes na to txt pole..

je to snad to co potrbujes:)


ale s tim onEnterFrame to bych asi musel videt zdrojak.. pak bych ti snad mohl helfnout:)
Rokka
Profil
no a muzeme se dohodnout, ze bych ti to poslal na mail? pokud ano posli my mail na technolodge@seznam.cz. Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: