Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pietro Profil |
#1 · Zasláno: 17. 2. 2009, 12:44:28
Zdravím, v helpu jsem to nenašel a tak se ptám, stačí mi když mi napíšete nějakou ukázkovou syntaxi. Děkuju, Pietro
|
||
Johnik Profil |
#2 · Zasláno: 17. 2. 2009, 16:28:39
Přímo ve flashi: a href="asfunction:neco_fce,track1"...
nebo když externě, tak přes javascript. Nebo nejlépe předávat parametr přímo do adresy k načítanému swf v tagu object. |
||
pietro Profil |
#3 · Zasláno: 17. 2. 2009, 17:27:48
asi jsem nebyl pochopen, myslel, jsem predavani parametru funkci , neco jako:
function testAndSet( hodnota){ hodnota = true; } testAndSet(mujBoolean); //zpusobi, ze se hodnota mujBoolean nastavi jako true |
||
FlashManiac Profil |
#4 · Zasláno: 18. 2. 2009, 07:39:04
var globProm:Number=10; function testFce(lokProm:Number):Void{ trace(lokProm); //vypise 10; } testFce(globProm); |
||
pietro Profil |
#5 · Zasláno: 18. 2. 2009, 11:42:39
:) dobre, dekuju, ale neni to co potrebuju, uz z toho usuzuju ze to asi v ASku nepujde. Nejspis se vyjadruju nejasne, omlouvam se ze s tim tak otravuju....
Muj zamer je takovej, aby funkce byla schopna PREPSAT nejakou promenou, pro jeden parametr je to jedno, vratim si ho returnem: Př. function inc(parametr:Number):Number{ return parametr +1; } a=inc(a); ale kdybych chtel zvysit treba 3 parametry zaroven, Např. nejaky "inc(a,b,c);" tak uz to takhle nepude. V jinejch jazycich sem se setkal s moznosti predat parametr odkazem, coz znamena ze funkce prepisuje rovnou ty hodnoty a nevytvari zastupny promeny... v pascalu je tusim procedure inc(var a:integer); begin... end; |
||
Timy Profil |
#6 · Zasláno: 18. 2. 2009, 12:24:52
pietro
http://board.flashkit.com/board/archive/index.php/t-576864.html Pointery jsou stejně fuj, zkusil bych to vyřešit jinak, třeba objektově. |
||
pietro Profil |
#7 · Zasláno: 20. 2. 2009, 22:10:04
Jasne, objektove, nebo pres nejakou globalni promenou to nakonec stejne udelam, protoze z toho odkazu vyplyva ze to asi stejne nepujde...
|
||
Flashman4D Profil |
#8 · Zasláno: 21. 2. 2009, 01:21:50
Přes funkci třeba tak pro n čísel
var abc:Array = new Array(1, 3, 7); function inc(parametry:Array, i:Number):Void { parametry[parametry.length-i]++; if (i>1) { inc(parametry,i-1); } } inc(abc,abc.length); // zvýší na 2, 4, 8 trace(abc); proč nevyužít rovnou cyklus? ... ale uznejte sami, rekurentní funkce mají také své kouzlo ;)) |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0