Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Cement Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2009, 20:59:19
Zdravim, potřeboval bych pro snímky určit nějakej text (přes proměnný?) nebo řekněme například číslo snímku. A potom vytvořit pole, kde by se zobrazilo z jakýho snímku člověk přešel.
Příklad - ze snímku 1 by kliknul na button co ho odkáže na frame 3 a tam na button na frame 30, takže by se zobrazilo 1/3/30 a kdyby šel z 1 na 5 a odtud na 30 tak 1/5/30 Doufám, že chápete Možná se to ani nedělá přes AS ale jen tak na zkoušku... |
||
MichMond Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2009, 15:57:36 · Upravil/a: MichMond
Tak tu proměnnou přepiš tehdy když se do ní dostaneš... třeba k podmínce kde odkazuješ do framy třeba 2 tak zadej aby se ta proměnná rovnala 2 například:
if (...) { gotoAndPlay(2) frama=2 } Jinak já žádnou funkci pro zaznačení framy neznám ale určitě existuje ;-) Edit: Možná jsem tě špatně pochopil... pokud tedy chceš aby se tam ukazovalo kde si také byl, tak pak k té proměnné tu hodnotu přičti... ale v tom případě se číslo větší a pokud to budeš chtít jak píšeš budeš muset proměnnou změnit z čísla na textovou hodnotu. Udělej to takhle: promnenna="" tlacitko_frama5.onPress = function() { promnenna+="/5" } a když třeba odkazuješ do framy 30 tak tlacitko_frama30.onPress = function() { promnenna+="/30" } |
||
Flashman4D Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2009, 17:37:22
zkus vlastnost
mc.currentFrame; //vrací aktuální snímek instance mc |
||
Flashman4D Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2009, 18:36:07
MichMond
„promnenna+="/5" “ co to je za zápis? myslel jsi to tak ne... promnenna += 5; // pokud promnenna je typu Number nebo uint „promnenna=""“ uvozovky slouží k zápisu pro String |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Cement Profil |
#5 · Zasláno: 1. 3. 2009, 13:49:40
danke danke, zkusim všechno napíšu sem výsledek, bohužel teď zase nemam čas
|
||
johnikx Profil * |
#6 · Zasláno: 1. 3. 2009, 13:56:30
//na 1. frame var pole:Array = new Array(); //na kazdy frame: pole.push(this._currentframe); //pak je projdes for in a das do stringu a odesles nebo nejak zpracujes; hodne stesti |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Cement Profil |
#7 · Zasláno: 4. 3. 2009, 21:09:51
„pole.push(this._currentframe);“
takhle to ale funguje jenom na čísla snímku, já bych to spíš potřeboval pro předdefinovanej text šlo by to? (ty proměnný sem ještě nezkoušel) |
||
Cement Profil |
#8 · Zasláno: 5. 3. 2009, 20:52:30 · Upravil/a: Cement
tak už sem to nějak udělal, sice mi to nevypisuje String pro aktuální snímek ale to stačí static text :-) tak díky všem
|
||
Časová prodleva: 12 let
|
0