Autor Zpráva
Az-tricky
Profil *
Nazdar všichni,
potřeboval bych poradit jak lehce spravovat načítaní text. souboru na web (v kategorii "novinky"). Májí se nahrávat proměnné z textového soubouru a nahrát se do takových těch okének -> textových polí ( datum a novinka na webu ) a také určovat kolik okének vyrobit.

hlavní je, že nevím jak vytvořit systém duplikování oken a odkazování se na ně tak, abych jim vždy přiřadil ten správný text (např. správné datum)

Zkoušel jsem to takto :
-na prním snímku časové osy je - loadVariablesNum(text.txt,0);
-a do mc jsem napsal tohle -
onClipEvent(load) {
_root.day1.datum = datum1;
_root.day1.prispevek = prispevek1;
} >>> dyn. textové pole mi hlásí undefined, takže : Neví někdo co s tím ?
Hanz
Profil
Az-tricky
Vím!
Tohle je jedna z nejčastějších chyb začátečníků. Radím všem přejít na LoadVars. Více o LoadVars najdeš tady:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=21&topic=4 189

Jde to samozřejmě i pomocí toho loadVariablesNum, ale je to mnohem složitější!

Abych vysvětlil v čem je problém:
Ten text se ti načte až potom co dáš příkaz, aby se zobrazil v těch textových polích, takže vlastně není definován.
Az-tricky
Profil *
díky Hanzi
jdu to omrknout...
Jenom malý dotaz mimo mísu: Nevíš jak získat velikost (getBytesTotal) u mc do kterého načítám jpg ? thx
Hanz
Profil
Az-tricky
Třeba takhle:
var obrazek= new MovieClipLoader();

obrazek.loadClip("cesta_k_obrazku.jpg", "cilovy_mc");
nacitani = obrazek.getProgress(this);
nacteno=nacitani.bytesLoaded;
velikost=nacitani.bytesTotal;
Az-tricky
Profil *
tak načíst ten obrázek bylo v poho, ale při dělení ("nacteno" / "velikost"*100) mi dyn. text. pole hlásí pouze 100 při úplném načtení jinak Nan, nechápu to
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0