| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| MichMond Profil |
#1 · Zasláno: 6. 8. 2009, 10:22:44
Ahojte, začal jse mse učit ActionScrip3. Pokusil jsem se udělat event a funkci která proběhne když se klikne na tlačítko "but" mám to zde:
var jo="Funguje to"
but.addEventListener(MouseEvent.CLICK,funkce)
function funkce(){
trace(jo)
}Když ale kliknu na tlačítko "but" tak mi to napíše hlášku: ArgumentError: Error #1063: Argument count mismatch on Untitled_fla::MainTimeline/funkce(). Expected 0, got 1. Je to ale ve vístupu Onput nikoli v Compilate Error. Určitě za tím bude nějco moc primitivního, tak mě kdyžtak omluvte ale já si s tím opravdu nevím rady a tutoriálů na AS3 jsem zase tolik nenašel... Děkuji za rady. |
||
| embee Profil |
#2 · Zasláno: 6. 8. 2009, 10:49:05
napis misto
function funkce(){ trace(jo) } function funkce(e:MouseEvent):void{ trace(jo) } Mas to napasne v tom erroru - Argument count mismatch on Untitled_fla::MainTimeline/funkce(). = nesedi ti pocet arguemntu. Z informace Expected 0, got 1 vidis, ze funkce prijima jeden argument, ale neni tak definovana (zadny neocekava). Takze reseni je nasnade :) |
||
| Johnik Profil |
#3 · Zasláno: 6. 8. 2009, 11:19:49 · Upravil/a: Johnik
Ale úplně správně je to takto:
var jo:String="Funguje to";
but.addEventListener(MouseEvent.CLICK, funkce);
function funkce(e:Event):void//nebo e:MouseEvent
{
trace(jo);
}A dávej středníky za každý řádek! Je to líp čitelný pro lidi i pro překladač a hlavně dle syntaxe jazyka. Dále bys měl striktně typovat proměnné a funkce, už to není jak v AS2, kde jsi z Number udělal String, pak jsi potřeboval Boolean... Teď to musíš přetypovávat. Když nevíš jaký typ proměnné to má být, tak použij var neco:* = "neco"; Doporučuji pročíst si Dokumentaci AS3 a striktně se držet pravidel. Něco málo ze základů najdeš tady: www.flash.snekin.net (už mám připravené další články). |
||
| MichMond Profil |
#4 · Zasláno: 6. 8. 2009, 13:09:27
Jojo díky, jsem právě zvilkí na AS dva a proto moc typování proměnné nepoužívám. Teď už to funguje... tak Díky embee a Johnik.
|
||
| embee Profil |
#5 · Zasláno: 6. 8. 2009, 14:15:50
MichMond
ja pouzival typovani i v as2, je to besser :) |
||
| MichMond Profil |
#6 · Zasláno: 6. 8. 2009, 14:42:19
„ja pouzival typovani i v as2, je to besser :)“
Já jsem tam typování používal jen když to bylo opravdu pořeba... Například u čísla (Number). Ale hlavně jsem to používal když jsem chtěl třeba z číselné proměnné udělat pravdu nebo nepravdu... |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0