Autor Zpráva
Petr Svetr
Profil
Jsem lama na flash a dělám v něm jen když je to nutné... to jen tak na úvod.

Potřebuji dle flashvars nastavit pozici na časové ose:
flash vars načtu bez potíží, ovšem posun se nedaří:

stop();

var thisEpisode = parseInt(episode,10);

if (thisEpisode > 0 && !started) {
	gotoAndStop(thisEpisode);
	var started = true;
}


Myslel jsem si ze by to mohlo behat, ale nebeha. Kdyz zadam do flashvars treba episode=3, tak mi to stejne naskoci na prvnim snimku. Ta promena started je tam proto aby to na ten snimek neslo i po pouziti krokovani ve filmu - tedy myslim si ze by to tak mohlo jit...

Poradi nekdo, myslim ze pro kohokoliv kdo se v tom vyzna jen trochu lepe nez ja to nebude potiz...
embee
Profil
dve veci -

1. zjsiti si, co ti haze promenna thisEpisode - nikde nepises, jestli dostava spravne hodnoty (tim padem muzes mit blbe implementovane flashVars);

2. var started = true; - ma lokalni scope. Ta promenna neexistuje mimo funcki -> v if prikazu bude mit started vzdy hodnotu false.
Petr Svetr
Profil
thisEpisode vypisuje spravnou hodnotu (treba 3)

Jak tedy osetrim ten start? To ze je neco v 'if' znamena ze je to jakoby zapouzdrene ve funkci? Koukam ze rozdilo oproti javascriptu je asi vice nez jsem predpokladal...

Mne hlavne vrta hlavou, proc nejde to jednoduche: gotoAndStop(thisEpisode); ?
Petr Svetr
Profil
Zkusil jsem jeste toto:
var thisEpisode = parseInt(episode,10);
var started = false;

if (_root.thisEpisode > 0 && !_root.started) {
	_root.gotoAndStop(_root.thisEpisode);
	_root.started = true;
} else {
	_root.stop();
}


...ale stale stejne chovani.
embee
Profil
zkus jeste zjistit, jakou hodnotu ti dava _root.thisEpisode zevnitr if funkce.
Petr Svetr
Profil
embee tohle uz jsem vyresil, nyni je uz jen nechapu proc mi gotoAndStop() chodi jak samo chce...

Kdyz do thisEpisode zadam natvrdo 1, nebo dve, je to korektni, kdyz do nej zadam 3 a vice, korektni to neni, pozice konci na snimku 2. Je to vubec mozne, nebo uz mam halusky? :)
embee
Profil
Petr Svetr
tak to je hodne divne :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0