| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| francomorte Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 2. 2010, 11:38:53
Mám dotaz - mám dělat grafiku - výsledný rozměr je 1m x 2m - a chci se zeptat... kolik se u takhle velkych grafickych dokumentu dela spadavka? a jestli se delaji take orezove znacky? nejsem primarne grafik - diky TZ
|
||
| Lexter Profil |
#2 · Zasláno: 9. 2. 2010, 12:06:15
Jak kdy, klasicky se to tiskne na velkoplošce a jsou řezačky, do kterých se to dá vrznout a oříznout podle značek. Já je ale nedělám. K čemu taky. Hodím na plátno, zarovnám, vyjede se to, pak si vezmu jen dlouhý pravítko a fiknu nožem. U vizitek apod tohle samozřejmě možné není, páč by to trvalo dlouho a výsledek by pěkný nejspíš nebyl. U jednoho tisku v takových rozměrech bych na to dlabal.
|
||
| francomorte Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 2. 2010, 12:20:49
ok dik a ta spadavka se dela? prej to je hodne individualne... treba u vizitek delam 3mm ale tady nemam paru kolik. jestli to je 10cm nebo 5mm...
|
||
| Lexter Profil |
#4 · Zasláno: 9. 2. 2010, 12:50:10 · Upravil/a: Lexter
francomorte:
Já u vizitek zase dva do vnitřních krajů, ořezky 1x3mm :). Jo, je to prostě o každém. Hlavně když se to dá říznout. Standard neexistuje. Nebo se o něm píše, ale k čemu jsou standardy, když ti radí kraviny. Tak udělej si ji jak ti to vyjde. Podle toho jak se ti to bude řezat. Třeba ceňták, ať je tam nějaký prostor. Nebo třicet, ať je ten prostor větší. Je to jedno. Osobně jsem tohle nikdy neřešil. Jak mi to vyšlo, tak mi to vyšlo. Moc ti neporadím, ale tak to je. |
||
| francomorte Profil * |
#5 · Zasláno: 9. 2. 2010, 12:54:48
okej dík už sem zase o trochu chytřejší:)
|
||
| Lexter Profil |
#6 · Zasláno: 9. 2. 2010, 12:59:24 · Upravil/a: Lexter
francomorte:
Já ani ne, kdysi jsem se ptal v DTP studiu a dostal jsem, pokud si dobře pamatuju, tuhle odpověď: "Cože? Naskládej to tam nějak ať můžeme jít domů." Od té doby to mám na háku. Připravený mustr pro vizitky, pro tohle a tamto, jen se to tam nasází a šmitec. Ale jak říkám, tyhle grafiky sázím jak mi to vyjde, abych aspoň šetřil papír. Jinak nic. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0