« 1 2 »
Autor Zpráva
cert
Mam problem potrebuji font estrangelo edessa prohledal jsem google a nikde neni font free mne to dela ve winech ctverecky a potrebuji pismenka nevite nekdo kde by se del font stahnout aby se udelal text citelne a ne ctverecek ??
Predem dekuji .
Fred
No to je nějaká blbost. Info o fontu:
Summary of "Estrangelo Edessa" Font Family
Quantity of font subfamilys - 1
Family size - 78 Kb
Files:
- estre.ttf
Font Subfamily - Regular
File
estre.ttf
File size
78 Kb
Copyright
Copyright (c) Syriac Computing Institute. For free distribution. Created by Paul Nelson and George Kiraz, 2000. All rights reserved.

BTW nejsou to písmena, ale takový ty znaky ze zvěrokruhu. Pošli mi mail, pošlu Ti ho je to normální součást windows pro volnou distribuci!
bojars
Fred: ak Ti to nerobí problém, pošli ho aj mne na:
igor.bojars(slimák)gmail.com
Fred
Máš ho tam.
cert
mail: certcv@volny.cz
Diky moc cert.
bojars
Díky Fred.
Zaujímavé je, že sa mi ten font v nijakom programe nezobrazuje (PHOTOSHOP, Word, Mapa znakov...), napr. Irfan mi cez náhľad zobrazí iba číslice a potom už len iba tie štvorčeky. Po inštalácii písma som urobil aj reštart systému a nič... Som zvedavý ako to dopadne u certa.
Charlie
Co když je ten font v jiném kódování? Fred, co máš za OS? A co ty bojars? A cert?
cert
Charlie jak pisu windows XP profesional a jeste ten bez SP2 2002 rok ale sp2 jsem si stahl a stejne nic , ve flashi a corelu je sice ten font ale kdyz ho otevru je to samej ctverecek i pod windows taky ctverecek ani cisla neukaze ja tu mam jen EN a CZ klavesnici a CZ nepouzivam primo mi leze na nervi y,z.
Charlie
cert, leze ti to na nervy :-) Já češtinu moc neumím, ale tohle se mi zatím z hlavy nevykouřilo. Jinak s tím OS promiň, ještě jsem v polospánku a hodně rychle zapomínám, co si právě přečtu. :-)
Charlie
http://www.eglise-apostolique-armenienne.com/Fonts/estre.ttf - zkuste stáhnout odtud.

Ještě mě napadlo, že by to mohl mršit ten e-mail, nevím.
Fred
Teď jsem ho poslal.
Vypadá takhle:

cert
Jo to se omlouvam ale vim ze ty chyby delam , taky nejsem uplnej cestinar.
bojars
Charlie nejak to neovládam, ale laicky by sa dalo definovať, že "*.ttf" fonty používa môj W98, a kódovanie by (IMHO) malo byť o tom, že nezobrazí diakritiku, čo nie je v tomto prípade až tak podstatné, lebo by sa malo jednať o obrázky... ešte sa mi asi niečo takéto nestalo... mám dosť masívnu zbierku fontov, ktoré používam pre grafiku a musel som si ich inštalovať dodatočne.
Charlie
http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=54295 - sjeďte trochu dolů a koukněte na obrázky, jsou tam v programech vidět čtverečky místo písmen, cert, nejsi jediný, kdo má takový problém.
Charlie
bojars, máš Windows, tam je kódování windows-1250 IMHO. Fred má taky widle, koukám XP, takže v tom by neměl být problém.
Charlie
Tak podle všeho je to asi problémový font, většinou nefunguje.
cert

estrangelo edessa

Tak toto mam na ukazku a prave tyto pismena jsou linkovane a jsou i jako font estrangelo edessa a ja kdyz ho otevru jako font tak mi hodi krasne ctverce jinak font jsem stahnul a instaloval bohuzel je to stejny a linkovat to moc neumim.
bojars
cert: neviem, ale Windings by mal byť podľa toho Fredovho zobrazenia taký istý...
Charlie
certe, ty ses vrah, mezery v souborech na webu, to je o život :-)

Je mi líto, že to nejede.
Fred
cert Hm na tom obrázku co jsem poslal je napsáno dle abecedy abcdef atd. a je to ten font. Ale teď jsem trochu zmaten, udělal jsem si obrázek v Gimpu s tím fonte a vylezlo něco jiného, než jsem čekal. Tak jsem se mrknul ještě v jiných prohlížečích na fonty a viděl ho jenom jeden program. Tady je obrázek http://xy.wz.cz/ee.jpg bacha má 190k

V popisu fontu je
Estrangelo Edessa is a Unicode encoded OpenType font file supporting the Syriac script. The font contains TrueType character outlines and has been optimized for display on screen at small sizes, within software user interface elements such as button descriptions and dialog box text. The Syriac letter forms were designed by Paul Nelson and George Kiraz. Some symbols, including numerical symbols are based on the monospaced Courier type design.
Havel-st
Profil *
Tipoval bych font z exotických končin (podle názvu a obrázku výše),
kde se znaky z naší klávesnice vůbec nepoužívají.
Možná by pomohla systémová podpora dotyčného jazyka,
ale který to je ..... ?

... jo, souvislou řadu zvaků to ukazuje až někde kolem entitiy 蓐
Havel-st
Profil *
hm, prakticky už to psal Fred, ... ta moje neochota zápasit s angličtinou :(
cert
Fred jak pises popis : ze text je navrzen pro tlacitka a texty dialogu , kodovani unicode a fontovy zapis Syriac no prave proto ho potrebuji , bohuzel jsem sice neco nasel v office 2003 ale neni to ono vypada nak divne ,potrebujiho namontovat do windows aby ho zobrazoval Flash MX 2004 a Corel 10 i kdyz jsou tam ve vyberu fonty tak stale ctverecek.
Jsem tlacen timto Fontem kdybych mohl tak ho vynecham , bohuzel sefik ho chce , dal mi nalinkovane tyto pismenka v corelu jenze jich bude vice.
Fred
Havel-st Ty jo, tys na to kápnul nenapadlo mě prosté vysvětlení výrazu Syriac, prostě jsem si ho nepřekládal. Jsem pako. LOL sám sobě
Charlie
http://www.travelphrases.info/gallery/Fonts_Syriac.html - pár ukázek toho fontu, dobré klikyháky :-)
cert
Charlie
Tam uz jsem byl a dokonce jsem to prolezl cele to mi vyhodil google uz vcera .
Charlie
cert, no nevadí :-) Třeba budu mít štěstí, a někdo se tam ještě nepodíval.
cert
No koukam ze budu muset taky linkovat , diky vsem za pomoc a snahu.
cert
Tak se mi to nepovedlo z pismenka e vznikl zkrouceny nesmysl takze jdu kopirovat bmp .
Pokud budu mit cas tak se pak pustim do toho fontu v Delphi a hodim to ke stazeni urcite se bude hodit nekomu .
Anonymní
Profil *

tak uz to funguje
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0