Autor Zpráva
Luke1
Profil *
Vím, odlišné barvy se řeší asi o dvě témata níže, ale já má trochu jiný problém. V rámci počítače se mi barvy obrázků zobrazují stejně, ale když se na stránky podívám na jiném počítači, tak se hnědo-zelená barva změní na křiklavě zelenou (sakra velký rozdíl). Mám k dispozici 3 počítače a na každém je to jinak. Lze nějak barvy srovnat?

Zmíněný TweakPNG jsem vyzkoušel - bez výsledku
Moc děkuji
Davex
Luke1:
Na jiném počítači nebo na jiném monitoru? Každý barevně nezkalibrovaný monitor má jiné podání barevných odstínů - na některém víc do červena a na jiném třeba víc do modra.
Luke1
Profil *
Já to beru jako na jiném počítači, ale bude to tím monitorem.
Mám tedy 2 notebooky(stejná firma) a 1 stolní počítač a na každém je to jinak.

Takže s tím nic neudělám?
Luke1
Profil *
Teď jsem si jen chtěl ověřit zda je to monitorem, tak jsem k notebooku připojil monitor ze stolního PC a opravdu to tak je.

Jen mi není jasné proč starý stolní monitor s tím novějším notebookem mají podobnější barvy než starý monitor se starším notebookem.

Jde mi o tento obrázek. Správně má být jasná zelená.

Čili to asi nelze vyřešit :(
Davex
Pokud máš starý monitor s baňkou (CRT), tak ten může mít lepší barvy než displej ve starém notebooku. Ty nejlevnější LCD displeje mají obvykle horší obraz než staré CRT monitory a CRT technologii Trinitron se dnes vyrovnají jen ty nejlepší LCD.

Na webu se s rozdílem nedá nic dělat a s drobnou nepřesností se musí počítat vždy, protože málokdo má kvalitní zkalibrovaný monitor.
Luke1
Profil *
Jenže toto je bohužel velmi velká nepřesnost, kdybych to měl porovnat na jednom počítači a na druhém, tak by to byly barvy A5BF00 oproti 6DE900 (opět to každý uvidí jinak, ale o jak velký barevný rozdíl jde se snad pozná).

Tak to nechám jak je, a budu doufat že většina uživatelů má nové notebooky nebo staré monitory :D

Jenom pro přirovnání:
Nejnovější notebook
Starší notebook
A monitor je starší AOC +- 6 roků

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

• Pokud přikládáte obrázkové ukázky, dbejte prosím na jejich přijatelnou (datovou) velikost.
  • Uvádějte v titulku grafický program, na který se ptáte.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0