Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Luke1 Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2010, 21:46:53
Vím, odlišné barvy se řeší asi o dvě témata níže, ale já má trochu jiný problém. V rámci počítače se mi barvy obrázků zobrazují stejně, ale když se na stránky podívám na jiném počítači, tak se hnědo-zelená barva změní na křiklavě zelenou (sakra velký rozdíl). Mám k dispozici 3 počítače a na každém je to jinak. Lze nějak barvy srovnat?
Zmíněný TweakPNG jsem vyzkoušel - bez výsledku Moc děkuji |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2010, 21:56:22
Luke1:
Na jiném počítači nebo na jiném monitoru? Každý barevně nezkalibrovaný monitor má jiné podání barevných odstínů - na některém víc do červena a na jiném třeba víc do modra. |
||
Luke1 Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2010, 22:00:01
Já to beru jako na jiném počítači, ale bude to tím monitorem.
Mám tedy 2 notebooky(stejná firma) a 1 stolní počítač a na každém je to jinak. Takže s tím nic neudělám? |
||
Luke1 Profil * |
#4 · Zasláno: 30. 10. 2010, 22:06:47
Teď jsem si jen chtěl ověřit zda je to monitorem, tak jsem k notebooku připojil monitor ze stolního PC a opravdu to tak je.
Jen mi není jasné proč starý stolní monitor s tím novějším notebookem mají podobnější barvy než starý monitor se starším notebookem. Jde mi o tento obrázek. Správně má být jasná zelená. Čili to asi nelze vyřešit :( |
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 30. 10. 2010, 22:25:24
Pokud máš starý monitor s baňkou (CRT), tak ten může mít lepší barvy než displej ve starém notebooku. Ty nejlevnější LCD displeje mají obvykle horší obraz než staré CRT monitory a CRT technologii Trinitron se dnes vyrovnají jen ty nejlepší LCD.
Na webu se s rozdílem nedá nic dělat a s drobnou nepřesností se musí počítat vždy, protože málokdo má kvalitní zkalibrovaný monitor. |
||
Luke1 Profil * |
Jenže toto je bohužel velmi velká nepřesnost, kdybych to měl porovnat na jednom počítači a na druhém, tak by to byly barvy A5BF00 oproti 6DE900 (opět to každý uvidí jinak, ale o jak velký barevný rozdíl jde se snad pozná).
Tak to nechám jak je, a budu doufat že většina uživatelů má nové notebooky nebo staré monitory :D Jenom pro přirovnání: Nejnovější notebook Starší notebook A monitor je starší AOC +- 6 roků |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0