Autor Zpráva
joe
Ahoj,

nevím jestli to Photoshop neumí a nebo to jen neznám a proto bych rád, kdyby mi s tím někdo poradil. Vadí mi totiž hrozně možnost výběru bodů u vrstev "tvary" (Shape layers).

Jak se dostanu k problému:

- vytvořím nový dokument
- vezmu nástroj Rectangle Tool (U) s volbou Shape Layers
- udělám jednu velkou vrstvu, změním barvu a uvnitř ní udělám další vrstvu (dostanu dvě vrstvy)

- teď vezmu nástroj "Direct Selection Tool (A)" a chci vybrat třeba dva spodní body

pokud začnu tahem mimo dokument, tak ty dva body vybrat můžu, ale co mě rozčiluje je, že pokud začnu kliknutím a tahem nad tou větší vrstvou, aktivuje se mi právě ta. A to třeba při velkém zvětšení mě dost otravuje.

Je to srozumitelné, věděl by někdo, jestli jde nějak udělat to, co bych chtěl? :-)

Díky
hokič
joe:

Bohužel Tě asi nepotěším a souhlasím, že je to otravné. Aspoň ve verzi, kterou používám (CS3) jsem sám nepřišel na řešení. Automatická aktivace vrstev s vektorovými tvary ignoruje naprosto vše včetně totálního zamykání vrstev či skupin vrstev.

Kdyby kdokoliv znal jiné řešení než lehce riskantní rastrování vrstev, sem s ním :)

/<.
rommy
Profil *
a co kdyby jsi vrstvu, kterou momentálně upravovat nechceš dočasně skryl? ( oko vedle náhledu vrstvy )
joe
rommy:
To ale není moc pěkné řešení, pokud by ty vrstvy byly dvě, tak by to šlo (i když už to je práce navíc). Pokud ale máš víc vrstev, nevíš ani který a jak máš poskládaný pod sebou a najednou se ti aktivuje něco jiného než jsi zrovna chtěl, tak je to otravné :)

Mám CS5 (student)
Monkeys
Profil *
joe:

Robi ti to preto lebo ta cesta ma vypln a ked kliknes nahodou na vypln tak a ti aktivuje prave ta vrstva. Najlepsim riesenim je robit taketo veci bud v Illustratore a potom to exportovat ako .eps aleb .ai.
Pripadne robit to vo Photoshope len cez Cesty (Path) tam sa ti to nestane lebo cesty nemaju vypln.

M.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

• Pokud přikládáte obrázkové ukázky, dbejte prosím na jejich přijatelnou (datovou) velikost.
  • Uvádějte v titulku grafický program, na který se ptáte.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0