Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
joe Profil |
#1 · Zasláno: 15. 4. 2012, 00:21:02
Ahoj,
nevím jestli to Photoshop neumí a nebo to jen neznám a proto bych rád, kdyby mi s tím někdo poradil. Vadí mi totiž hrozně možnost výběru bodů u vrstev "tvary" (Shape layers). Jak se dostanu k problému: - vytvořím nový dokument - vezmu nástroj Rectangle Tool (U) s volbou Shape Layers - udělám jednu velkou vrstvu, změním barvu a uvnitř ní udělám další vrstvu (dostanu dvě vrstvy) - teď vezmu nástroj "Direct Selection Tool (A)" a chci vybrat třeba dva spodní body pokud začnu tahem mimo dokument, tak ty dva body vybrat můžu, ale co mě rozčiluje je, že pokud začnu kliknutím a tahem nad tou větší vrstvou, aktivuje se mi právě ta. A to třeba při velkém zvětšení mě dost otravuje. Je to srozumitelné, věděl by někdo, jestli jde nějak udělat to, co bych chtěl? :-) Díky |
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
hokič Profil |
#2 · Zasláno: 2. 5. 2012, 10:18:08
joe:
Bohužel Tě asi nepotěším a souhlasím, že je to otravné. Aspoň ve verzi, kterou používám (CS3) jsem sám nepřišel na řešení. Automatická aktivace vrstev s vektorovými tvary ignoruje naprosto vše včetně totálního zamykání vrstev či skupin vrstev. Kdyby kdokoliv znal jiné řešení než lehce riskantní rastrování vrstev, sem s ním :) /<. |
||
rommy Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 5. 2012, 14:44:53
a co kdyby jsi vrstvu, kterou momentálně upravovat nechceš dočasně skryl? ( oko vedle náhledu vrstvy )
|
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
joe Profil |
#4 · Zasláno: 8. 7. 2012, 20:41:45
rommy:
To ale není moc pěkné řešení, pokud by ty vrstvy byly dvě, tak by to šlo (i když už to je práce navíc). Pokud ale máš víc vrstev, nevíš ani který a jak máš poskládaný pod sebou a najednou se ti aktivuje něco jiného než jsi zrovna chtěl, tak je to otravné :) Mám CS5 (student) |
||
Monkeys Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 7. 2012, 23:37:07
joe:
Robi ti to preto lebo ta cesta ma vypln a ked kliknes nahodou na vypln tak a ti aktivuje prave ta vrstva. Najlepsim riesenim je robit taketo veci bud v Illustratore a potom to exportovat ako .eps aleb .ai. Pripadne robit to vo Photoshope len cez Cesty (Path) tam sa ti to nestane lebo cesty nemaju vypln. M. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0