Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanX Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 4. 2013, 18:08:16
Zdravim, chcem sa spytat, ked pracujete na nejakej strNKE, a potrebujete si vytvorit dizajn vo photoshope, ake rozlisenia pouzivate? napr pre pozadie? a ako bojujete s kompresiou? teraz pracujem na jednej strake a obrazky, ktore mam su dost velke, preto ich chcem zmensit aby isli do daneho rozlisenia, no ak ich zmensujem cimkolvek vo photoshope, kompresia je strasna. Ako postupujete v takychto pripadoch? diky za rady...
|
||
Camo Profil |
MilanX:
Čo si predstavuješ pod "ak ich zmensujem cimkolvek vo photoshope"? Pri ukladaní sa ťa editor opýta, akú silnú kompresiu si želáš. A mal by tam byť aj náhľad. Podľa toho uvidíš, ako to bude vyzerať. Pred tým obrázok samozrejme orežeš. Nič iné s tým spraviť nemôžeš(resp. ešte vybrať vhodný formát...). |
||
MilanX Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2013, 01:01:25
No proste myslim to tak, ze chcem spravit proste napr pozadie webu, a mam zakldne pozadie, napr tehlovanu stenu, a na nu chcem umiestnit nejaky prvok, napr nejaky obraz, lenze obraz ma vacsie rozlisenie ako stena, tak ho zmensim pomocou zmensenia obrazu, alebo pomocou transformacie ale v oboch sposoboch ak ho zmensim na idealnu velkost tak je cely taky rozmazany, kvalita uplne prec, co robite v takych pripadoch??
|
||
Kaminko Profil |
#4 · Zasláno: 14. 4. 2013, 01:40:12
Ja obrázky zmenšujem cez Photofiltre, tam je dosť vecí, ktoré ti to uľahčia, preto to používam.
|
||
Camo Profil |
#5 · Zasláno: 14. 4. 2013, 08:45:44
MilanX:
No trochu som sa pozrel po internete a zistil, som, že to je dosť častý problém. Napr. tu sa to rieši. http://superuser.com/questions/283366/reducing-an-image-size-without-losing-its-quality Pri zmenšovaní je tam voľba "bicubic sharper", ktorá by to mala vyriešiť. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0