Autor Zpráva
muza
Profil *
Mám tokvý problém. Na stránce mám pozadi jako pergamen, do nej chci umísti obrázek bez ostrých krajů, tedy musím obrázek rozpliznout po krajích do pruhledného podkladu. To ve PhotoShopu vcelku jde. Ale když to chci uložit tak mi rozpliznutí do průhledna zmizí. HELP. Diky
mipo
A do akého formátu to ukladáš? Priehľadnosť ide iba vo formáte gif a png. Průhledné obrázky.
muza
Profil *
zkoušel jsem do obého, ani jedno se pak na stránku nenačte s průhledností. jo a ten obrázek by měla být rozpliznutá fotka
bojars
Skús nie: "Save as"
Ale: "Save for Web"

ponukne Ti to aj počet farieb, nie len priehľadnosť.
muza
Profil *
jasně, uložit jako web jsem zkoušel, do gifu. ale "optimalizovaný" je už špatně a "originál" se mi nedaří uložit
DoubleThink
Profil *
Jedinný webový formát, který zvládne indexovanou průhlednost je PNG (GIF dokáže zprůhlednit jen jednu barvu).

Průsvitné PNG ale neumí IE, takže je to dost velký problém.

Osobně bych spíš průhlednost simuloval (což bude zase problém, pokud je na pozadí nějaká textura).
Honza Hučín
Potíž je možná v tom, že prohlížeče nepodporují alfa-kanál. Takže když máš v obrázku nastavenou částečnou průhlednost, prohlížeč se na to vykašle.
muza
Profil *
no právě, pozadí je vpodstatě textura, zmačkaný pergamen. Mohl bych sice dát střed pergamenu jako jednolitý odstín, ale to by nebylo tak hezké :-((
a simulovat? jak? to bych asi musel praje jednotlivých obrázků rozmazávat nějak růčo, toje práce jak na kostele s každým obrázkem
muza
Profil *
nojo, alfa kanál, mrcha jedna, nemáte někdo nějaký typ jak na to? Přece nemužu mít na pomačkaným pergamenu natvrdo orámovaný obrázek
llook
Na WebFX lze najít behavior, který by snad měl umožnit používat poloprůhledné PNG i v MSIE, ale nezkoušel jsem to - http://webfx.eae.net/dhtml/pngbehavior/pngbehavior.html

Honza Hučín: prohlížeče nepodporují alfa-kanál
Přesnější by bylo "prohlížeč nepodporuje alfa-kanál" ;)
DoubleThink
Profil *
nebo spíš Prohlížeč ;))
Honza Hučín
Množné číslo bylo správně, vždyť je jich víc: 5.0, 5.5, 6.0 :-)
muza
Profil *
llook jo to vypadá dobře, vyzkouším, diky
muza
Tak částečně se to povedlo, ale na každým prohlížeči to funguje odlišně, možná to ovlivňuje i verze WIN, cvičně to je na www.volny.cz/muza/tomas/kontakt.html
llook
Honza Hučín: Jsem rád, že už lidé zapomínají pojmy jako 4.0 nebo dokonce 3.0 :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0