Autor Zpráva
kajaman
Profil
Ahoj, prosím o radu: kdybych chtěl udělat na stránce nějaký animovaný efekt, který by ale proběhl jen jednou, např. nápis se zvětší a zmenší na původní velikost - a dost... lze to udělat nějakým animovaným gifem? Podle mého názoru animovaný gif jede pořád dokola... tak snad jen Flashem? Díky, K.
yFang
Profil
kajaman
U gifu, alespoň co si pamatuji z toho, když jsem je dělával ve flashi, se dá nastavit zda se má přehrát jednou nebo ve smyčce.
kajaman
Profil
yFang
aha! to je ono... jak?
vydrus
Profil
kajaman
Třeba v Gimpu je při animaci zaškrtávací políčko opakovat do nekonečna.
kajaman
Profil
super, vyzkouším, děkuji!
Lexter
Profil
kajaman
GIF se může opakovat nebo přehrát jen jednou.
Bubák
Profil
Lze nastavit počet opakování, třeba 5.

www.root.cz/clanky/gif-animace-a-konkurence/#k03
ultrapako
Profil
musíš to nastavit rovnou v editoru
Dlouhán
Profil *
Já edituji kód PsPadem, kde to nastavím?
vertigo4
Profil
Dlouhán
Gif se edituje v grafickém editoru, ne tedy v PSPadu...
vydrus
Profil
Dlouhán
Já edituji kód PsPadem, kde to nastavím?
Co? Jestli myslíš ty věci vypsané výše, tak to se týká jen grafických editorů.
Jakub.007
Profil *
Bubák:
Lze nastavit počet opakování, třeba 5.
>
www.root.cz/clanky/gif-animace-a-konkurence/#k03
Dalo by se to upravit i v PSPadu, který umí editovat jakékoliv soubory (ikdyž ze zkušenosti vím, že jejich velikost musí být rozumná), zobrazí je hexadecimálně a potom se dá upravit přímo hlavička. Které Byty upravit je popsáno v odkazovaném článku.

Teď jsem to zkusil, lze to. Stačí najít (CTRL+F) hexadecimální sekvenci "01", která předchází "00 00" (tady je počet opakování, nula je nekonečná smyčka), upravit na "01 01 00" a uložit.
Kubo2
Profil
Jakub.007:
A GIF (nebo jiná grafika) se dá udělat jen v grafickém editoru? nelze to napsat jako kód? Když jo, kde se to můžu naučit?
preca1
Profil
Kubo2:
Zdravim,
pomocí různých CSS3 vlastností lze udělat jednoduchou grafiku (např. loader).

Snad ve všech současných prohlížečích (i ve většině mobilních) krom IE<8 lze použít SVG. Pro IE<8 existuje VML. Existují různé JS knihovny, které odstiňují rozdíly mezi SVG a VML, např Raphael.js, takže píšeš jeden JS kód, který funguje skoro všude (pokud mají zapnutý JS).

Naučit se to můžeš na INTERNETU!!!1!1!1! (Asi se mi zasekla klávesnice.)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

  • Pokud přikládáte obrázkové ukázky, dbejte prosím na jejich přijatelnou (datovou) velikost.
  • Uvádějte v titulku grafický program, na který se ptáte.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: