Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marcus33cz Profil |
#1 · Zasláno: 13. 8. 2010, 14:03:43 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 25. 2. 2018, 13:51:30
Ahoj všichni,
potřebuju vytvořit podmínku v htaccess, nějak mi to nejde, tak nabízím finanční odměnu tomu, kdo mi pomůže. Potřebuju přesměrovávat: * www.domena.cz/neco na www.domena.cz/index.php?ref=neco * Pokud neco patří do skupiny cca 10 předem určených výrazů, přesměrovávat: www.domena.cz/neco na www.domena.cz/index.php?pg=neco * www.domena.cz/neco/peco na www.domena.cz/index.php?pg=neco&ref=peco * vše bude fungovat s i bez www a s i bez lomítka na konci Mám zatím podmínku (nejsou tam ty výjimky, vím): DirectorySlash Off RewriteBase / Options +FollowSymLinks Options -Indexes RewriteEngine On RewriteRule ^([0-9a-z\-A-Z]+)(/([0-9a-z\-A-Z]+)(/)?)?$ ./index.php?pg=$1&ref=$2 To funguje co se týče předání proměnných bez problémů. Když tam mám jednu, tak je vše OK. Když tam dám dvě (pg a ref), přestanou mi jít CSS styly a obrázky - protože se holt hledají v té podsložce (./neco/) namísto hlavního adresáře (kde je index.php) Řekněte si kolik chcete a napište na email *****@gmail.com, spěchá to! Díky P.S.: Directory slash musí být vypnuto. To bohužel není můj výmysl, ale je to kvůli adminovi stránek, který se snažil vytvořit hezká url - bez znalosti htaccess a php - takže je tam hromada podsložek (jejichž názvy se musí shodovat s parametrem pg) a v každé z nich je index... Grr, mam chuť někoho zabít. |
||
Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 8. 2010, 16:04:35
Nevím, jestli ty vyjmenované patřilo k tomu prvnímu nebo k těm dalším dvou, ty závorky si už dyžtak předěláte.
RewriteEngine On RewriteRule ^(jedna|dve|tri|ctyri)/?$ index.php?ref=$1 [QSA] RewriteRule ^([0-9a-z-]+)/?$ index.php?pg=$1 [NC,QSA] RewriteRule ^([0-9a-z-]+)(/([0-9a-z-]+))?/?$ index.php?pg=$1&ref=$3 [NC,QSA] Styly, obrázky a všechny ostatní odkazy zapište absolutně od rootu domény. |
||
Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 8. 2010, 16:07:21
Ještě by tam mohly být v těch hranatých závorkách flagy L aby to bylo trošku efektivnější, ale na funkčnost by to nemělo mít vliv.
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0