Autor Zpráva
Duta
Jsme team čtyř lidí, kteří nabízejí své služby v PHP, JavaScript, Flash,...
Weby do 15-ti stránek bez Flashe a PHP zdarma.

Kontak:
w.webmasters@seznam.cz

Blíže na www.mastersweb.wz.cz..
Jakub
Myslím, že tady moc klientů neseženete, tady se spíš nabízí možnost pracovního uplatnění.
Dero
V pohodě, je to sympatické. Minimálně nějaké reference si určitě naženete. Držím palce do budoucna.
Filips
Jakub
To se uvidí....
Dero
Díky kdybys o někom věděl tak doporuč

Za webmasters Filips
Chamurappi
Trh s webdesignem zdá se mi poněkud praštěný.

Desítky lidí již tady slíbily, že vyrobí web zadarmo. Jen proto, aby získaly reference. Až budou mít ty reference, zřejmě se jim zasteskne po peněžitém zisku. Jenže mnoho nevydělají, neboť proti nim stojí další desítky dobrovolníků, kteří začínají svoji podobně hvězdnou kariéru a touží po referencích mnohem více než po penězích.

Asi nám tu opravdu chybí nějaký český web o podnikání v této sféře.
Leo
Nebo web od tech nadsenych dobrovolniku odkoupi (=dostanou zdarma) a prodaji dal :-) Leo
Leo
K puvodnimu tazateli - co treba nejake ICO (a tim nemyslim ICQ), nebo skutecna jmena? Leo
Filips
Leo
Jestli dobře chápu: náš web není prodejný!
Jakub
Filips
To se uvidí určitě. Chamurappi má pravdu, tahle teorie se nějak cyklí.
Ne, vážně. Ten web není vůbec špatný, ale není moc oficiální, to co říká Leo, proč tam nemáte pravá jména, IČO, adresu, jak chcete vyfakturovat ten e-shop za 16000,- ? Taky by to mohlo být spisovně česky.
Nemyslím to špatně, jenom ty "oficiality" dotáhnout, jinak to je fajn.
Timy
Chamurappi
Podle mě jde také o získání zkušeností, což je ještě důležitější, protože tři dobré weby v referencích jsou lepší, než deset špatných.

Duta
Jestli mohu poradit, tak dejte ceník do tabulky, bude to přehlednější, takhle se v tom nikdo pořádně nevyzná. Možná bych to i odlišil graficky (tučné písmo nebo třeba barevné písmo).
Leo
Pokud nemate ICO tak to zavani nedovolenym podnikanim... Leo
Petra
Leo Ale notak :-)
Jednak IČO už nějakej ten pátek není. Jednak na tenhle druh "podnikání" ze zákona člověk nemusí být hned firma, jednak je snad jasné, že se jedná o nezletilé a tudíž nic takového mít ani nemůžou a v neposlední řadě původní dotaz resp. oznámení k takovýmto nesouvisejícím reakcím nevyzýval. Takže buď ber nebo nech být. No a teď jsem OT i já, no to sme to dopracovali :-)
Chamurappi
Pardon, já se na ten web Duty až do teď ani nepodíval. Moc mě neoslnil, ale o to zde nejde.

Reaguji na Lea:
Právě proto jsem říkal, že na české scéně chybí informace o takovémto podnikání. Pokud by v budoucnu chtěli své aktivity nějak zoficiálnit, mít firmu nebo alespoň živnosťák, zjistili by, že si musí sami platit sociální a zdravotní pojištění, vyřizovat všechny ty byrokratické věci na úřadech atd. (možná nyní plácám nesmysly) -- a při tom všem nezapomínat, že musí mít neustálý příliv výhodných zakázek, aby se to vůbec vyplatilo.
Připadá mi to trošku nefér vůči skutečným podnikatelům, kteří jsou na příjmech z webdesignu závislí. Kdyby byla rozhodující jen cena, neměli by na trhu šanci.

Reaguji na Timyho:
Tak jde buď o zkušenosti, nebo o reference.
Filips
Petra
Jo no maš pravdu! Pár takových už tu bylo! A dokonce si říkali pan ředitel a pan zástupce...

Chamurappi
No jo ale kdyby nějaký drobný podnikatel (např. zedník nebo tak) a nechtěl by platit hromadu peněz za web tak by si to nechal udělat u nás! Když bude mít reklamu na netu zadarmo (zaplatí jen doménu nebo ty nesmysly)! Proto je to výhodné a my se zdokonalíme. Určitě nám nejde tolik o ty prachy jak o to aby jsme se nenudily

Za webmasters Filips
Timy
Chamurappi
Tak jde buď o zkušenosti, nebo o reference.
a proč ne o obojí zároveň?
Leo
IC (aby tomu rozumela i Petra), pro ostatni ICO, nemaji jen firmy, ale kazdy zivnostnik. Je sice mozne delat stranky podle autorskeho zakona atd. (pry), ale dane se platit musi tak jako tak. Prezdivky jsou dobre tak na chatu nebo tady ale ne jakmile jde o penize. Leo
Filips
No jo ale někdo by našich jmen mohl zneužít (jsou i tací)! Nebudou míét třeba rodné čísla, adresy atd. ale i jména se hodí! Toho se obávám!

Filips (webmasters)
Leo
"No jo ale někdo by našich jmen mohl zneužít (jsou i tací)! Nebudou míét třeba rodné čísla, adresy atd. ale i jména se hodí! Toho se obávám!"

Aha :-) Tak to pak jo, ale s virtualni osobou se dnes do kseftu nikdo rozumny nepusti... Leo
bar
filips
myslím, že pokud by se někdo bál zneužití svého jména, neměl by vůbec chodit na internet. :)
Podle tohoto přístupu by se dalo zneužívat a zneužívat, vždyť každá společnost, která má na intrenetu svůj web - prezentaci, má na internetu i řadu kontaktů a jmen. Spíš bych brala nick jako mínus než plus, pokud bych sama vyhledávala nějaké služby.
Filips
Takže se ptám:"myslýte že ty jména tam máme napsat?"
Leo
"Takže se ptám:"myslýte že ty jména tam máme napsat?""

Urcite :-) Leo (Leos Ondra, IC se snadno dohleda v zivnostenskem rejstriku, je i na netu)
Martin Kuželka
Leo: doufám, že nezměníš svůj podpis :-) Tohle bych v každém Tvém příspěvku (a že jich je) číst nechtěl :-)
Leo
Neeee, to jen pro jednou :-) sorry za OT, Leo
Pepek
Profil *
Chtel bych reagovat na chamurappiho s birokratickymi zalezitostmi. nevim jak ty ale ja jsem taky student a diky tomu ze studuji nemusim lpatit zadne socialni a zdravotni pojisteni, pac skola to hradi za me(tedy pouze kdybych vydelaval uz nejakou vyssi sumu tak bych "trosku" odvadet musel. Mam ZL jako vedlejsi pracovni pomer myslim ze jeste rok mozna dva ani nebudu muset platit minimalni základ daně. Ale musim ti dat za pravdu zase v tom ze jsme opravdu az moc birokraticky stat :(
Chamurappi
Týme webmasters, pokusím se dodat svým zdejším žbleptům pointu:
Vaše extrémně nízká cena mi připadá zbytečná. Dokud běžní podnikatelé neumí pořádně zacházet s internetem, nelze dumpingovou cenu považovat za konkurenční výhodu. Vhodně se oblečte, vtrhněte do ulic a zkoušejte navázat osobní kontakt s potenciálními klienty -- „Jsme začínající skupina, sháníme reference, proto vám prezentaci nezhotovíme za 8 tisíc, ale jen za 4 tisíce, zaplatit můžete až po vyhotovení.“

Reaguji na Timyho:
Vráceno do kontextu: kvůli zkušenostem není lepší mít tři dobré reference než deset špatných. Nějaké zkušenosti jde načerpat z jakékoliv činnosti a kdo to neumí, bude je načerpávat ze svých špatných referencí. Dobré reference se hodí hlavně kvůli vidině možného zisku.

Reaguji na Lea:
s virtualni osobou se dnes do kseftu nikdo rozumny nepusti
Až tak moc bych to nezobecňoval. Samozřejmě, že na smlouvě musí být občanské jméno. Samotné vyjednávání však zákonitě znalost identity nevyžaduje.

Reaguji na Pepka:
Tipuji, že ta vyšší suma, kterou nesmíš jako student překročit, je nižší, než průměrný plat. Tzn. nebýt studia, stejný příliv klientů by nebyl zrovna moc výhodný.
Leo
"Samotné vyjednávání však zákonitě znalost identity nevyžaduje."

Podle zakona ne podle zdravyho rozumu ano. Leo
Chamurappi
Reaguji na Lea:
Se třemi společnostmi jsem jednal pod svým pseudonymem, dvě z nich se mnou byly ochotné uzavřít smlouvu a s jednou z nich jsem nakonec smlouvu skutečně uzavřel.
Leo
"a s jednou z nich jsem nakonec smlouvu skutečně uzavřel"

Coz bych ja treba neudelal, ale to je samozrejme kazdyho vec, internet je divne prostredi, Leo
Pepek
Profil *
Nevim jak to ted presne je ale myslim ze tipujes správně..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0