« 1 2 »
Autor Zpráva
Jeremy88
Profil
Prave jsem dokoncil zakazku pro jednu firmu a jak jiz titulek tematu napovida, zajimala by me jeho cena.
Jsou tam 3 totozne verze, jen je vzdy zmenen banner. Pri tvorbe jsem pouzival jsem XHTML a CSS, web je validni (viz zapati). Technicke provedeni, vzhled a funkcnost samozrejme muzete kritizovat take.
zakazka.czif.net
Anup
Profil
asi moc ne, tak 800,-?
Cody
Profil
1000-1500?
Dero
Profil
2000, pokud je Tvoje i grafika.

Kód je docela v pohodě, jen mne provokuje h6ka v patičce. To je sémantická hrubka.
Jeremy88
Profil
Postupne se to zvysuje, zajimave :)
Grafika je taky moje, delal jsem ji ale na posledni chvili. Vcera do noci (resp. do dnesniho rana) do 3:00 a pak sem v 7:00 vstaval a pokracoval asi do 10:00. Na tohle tema se strasne spatne dela.
A to h6 teda predelam, kdyz rikas, ze je to nesemanticke. Chvili jsem nad tim premyslel, ale kdyz ono se nadpisem tak jednoduse pracuje.
Richi
Profil
No podle mě je hlavne zbytečné mít na webu kde je 5 podstránek mapu webu :-)
Obrázkům bych dal target blank

Jinak cena, no 2000-3000 klidně, je to hezký a myslím že se Masná výroba nebude mít za co stydět. Hlavička bud 1 nebo 2.

Já dělal web pro známého na hospodu a cenu jsem si odpil :-) (pravdaže postupně) Tak třeba by se ti nějaké jelítka taky hodily :-)
Jeremy88
Profil
Ad mapa - ta je tam zatim tak trochu nadcasove :) Stranku jeste zakaznik nevidel, takze ty data, ktera se tam v soucasnosti nachazeji jsou tam vlastne jen navic. Az mi poslou dalsi materialy, tak je tam pridam a taky budu muset nejspis zakladat dalsi sekce/podsekce, takze pak uz asi mapa vyznam mit bude.

Ad hospoda - cena za tvorbu webu hospode se da vyuzit i jednorazove - pockas az je k veceru plno, stoupnes si zhruba doprostred a z plna hrdla zakricis "Dneska je vsechno na me !!" Vedoucimu se ale asi moc libit nebude, ze za celej vecer neutrzil ani korunu :)) Musis byt ale taky dobry webdesigner, jinak budes muset potom umyvat talire a sklenice nebo slibit, ze budes delat pul rok aktualizace zdarma :))

Ad jelitka - jelikoz mame ted po 2 zabijackach, tak uz maso ani nemuzu videt a jeste je toho plny mrazak. Jelitka by vazne neprisla vhod ...
DoubleThink
Profil *
Dobrá (OT) rada:
Nikdy nepoužívej jako název obrázku slovo "banner".

Spolehlivě ti to jinak 90% Ad filtrů vyřízne.
Jeremy88
Profil
Tak jsem podle vasich rad upravil nazev "banner " na "logo". Jak nazev obrazku, tak v CSS.
A h6 v paticce uz taky neni, jen tam ted musi byt dvakrat za sebou div - to kvuli spatne interpretaci padding + border v IE.
rafiki
Profil *
Richi
Pokud tam das target="_blank" ta kod prestava byt validni xhtml 1.0 strict
Jeremy88
Divy pouzivej jak chces ... jsou to predem neformatovane objekty takze kdyz jich tam das 100 a budou prazdny tak se nic nestane :-) ... coz by jsem samo nedoporucil pac to zase nejde dohromady s omezovanim kapacity vytvoreneho kodu :-)
jozob
Profil
rafiki
"Divy pouzivej jak chces"
Ale nie tam, kde je možnosť sémantickejšej alternatívy.
Jeremy88
Profil
Tak sem to prave spocital a mam tam dohromady 8 divu, coz je podle me plne unosne.
S tim target mate pravdu, ale jak se tak divam po opravdu profesionalnich strankach na cz internetu, tak zjistuji, ze target blank take nepouzivaji, namatkou interval.cz, jakpsatweb.cz, dobryweb.cz, h1.cz atd.
O semantice jako takove jsem uz neco cetl a alespon zaklady se snazim dodrzovat, ale co si mam predstavit pod pojmem "semanticka aleternativa" ???
ObiSkyWalker
Profil
Myslím, že nemá cenu zakládat kvůli stejné věci nové téma, proto to píši sem.

Osobní web http://obiskywalker.xhosting.cz/ladislav_pribyl/ byl vytvořen pomocí HTML 4.01 + CSS. Snažil jsem se dát vzhledu jednoduchost, přehlednost a příjemné prostředí. Hodnotím svůj výtvor na cenu kolem 1000 korun. Rád bych si přečetl i Vaše názory na cenu a zpracování mojí práce. Všem děkuji za komentáře.

(prosím nezkoušejte odkazy, prozatím nejsou funkční)
petrp
Profil
Jeremy88

no kdyby jsi ten web i zaregistroval a pokud by ten web byl i tak nejak dobre k nalezeni tak asi neco malo pod 3.000.
Jinak v te galerii se ti po kliknuti otevira velka fotka ve stejnem okne (melo by to byt v novem), protoze vetsina uzivatelu to okno zavre a tim odejde i z celeho webu.
Jeremy88
Profil
2 petrp: no, ale pak tam budu muset vepsat target="_blank" a uz to nebude validni ve Strict.
petrp
Profil
Jeremy88

muzes tam zapsat JS ale to funguje myslim jen v IE (ale aspon to, kdyz ho pouziva nej lidi) a je to validni.

onclick="return !window.open(this.href);"
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jeremy88:
Nutí tě někdo užívat Strict DTD?
llook
Profil
protoze vetsina uzivatelu to okno zavre a tim odejde i z celeho webu

Na to jsi přišel jak? Většina uživatelů co znám osobně, zná význam tlačítka zpět. Ale jestli nějaké uživatelské testování prokázalo opak, rád se nechám poučit.
Jeremy88
Profil
2 Chamurappi: Strict je proste lepsi, nuti vic dbat na "cistotu" kodu a ve finale to pusobi tak nejak efektneji. To co chci opravdu delat, delam co nejlepe a ne v nejakych prechodnych variantach. Sice me tam dost stve, ze nelze pouzivat zadny target (alespon blank mohl zustat), ale i to se da prejit ...

2 llook: Je sice pravda, ze v novem okne je to o neco lepsi, ale jak rikam, da se to prezit. Navic funkce "Zpet" (Backspace) je opravdu dost rozsirena a pouzivana.

2 petrp: Web funkcni jen v IE je web se spatne napsanym zdrojovym kodem! A JS tam davat urcite nebudu, jeho nevyhody jsou notoricky zname.
jozob
Profil
Jeremy88
Nepoznám uživateľa, ktorého by znepokojilo, ak sa stránka neotvorí do nového okna. A uživateľ nie je hlúpy, pokiaľ to uzná za vhodné, otvorí si odkaz do nového okna sám. Takže toto by som nechal čisto na uživateľovi, nech si vyberie, čo mu viac vyhovuje - nerozhodujme za uživateľov.

"Strict je proste lepsi, nuti vic dbat na "cistotu" kodu a ve finale to pusobi tak nejak efektneji."
Toto by som nevnímal ako argument, prečo používať Strict. Čo je na Strict-e čistejšie? Je to len XHTML DTD s menším počtom doporučených, resp. s väčším počtom nedoporučených tagov. Nič viac. Stále je to XHTML.

petrp
onclick="return !window.open(this.href);"
Pre veľké množstvo užívateľov nepoužiteľné - pop up blocker zabráni otvoreniu okna.
petrp
Profil
all:
takze radeji prijdete o uzivatele, ktery prejde na jiny web nez pouzit onclick="return !window.open(this.href);" i kdyz to funguje pouze v IE ??? To neni moc strategicke ...
Navic program, ktery blokuje veskera okna pres JS je spatny program ... To mate stejne jako, ze spousta loginu k nejake sluzbe je odkazano na povolene cookies, ktere take mnoho lidi ma zakazano a pres to se o zmene v techto programech pokud vim neuvazuje (ted konkretne mluvim o drtive vetsine SW pro webhostingy) .
mat
Profil
To mate stejne jako, ze spousta loginu k nejake sluzbe je odkazano na povolene cookies, ktere take mnoho lidi ma zakazano a pres to se o zmene v techto programech pokud vim neuvazuje (ted konkretne mluvim o drtive vetsine SW pro webhostingy) .

pokud se budu chtít zalogovat někam, kde je nutnost použití cookies, tak si je zapnu - mámpocit, že ten, kdo si cookies umí vypnout, bude si je umět i zapnout.
jozob
Profil
petrp
S týmto tvrdením vôbec nesúhlasím. A divil by si sa, koľko užívateľov môžeš stratiť práve týmto zápisom. A pochop, ľudia nie sú hlúpi - keď považuju za vhodné otvoriť si link v novom okne, otvoria si ho v novom okne / záložke.
petrp
Profil
mno otazka zni ...
kolik beznych lidi ma naisntalovano killer na otvirani novych oken natvrdo
VS
kolik lidi se bezpecne vrati zpet na web od kud je vyvedl odkaz ven, anyž by si to okno kde nechteli byt nezavreli križkev v rohu nahore ...

Podle mych zkusenosti je mnohem vice lidi te druhe skupiny ...
jozob
Profil
petrp
Otváranie odkazov do nových okien treba dôkladne zvážiť. V jednej múdrej knihe o prístupnosti webových stránok som sa dočítal, že až 80% súčasných webov zbytočne používa otváranie odkazov do nového okna. Používal by som to naozaj len v prípade, ak je to naozaj nevyhnutné.
petrp
Profil
jozob

samozdrejme co do pristupnosti nebo te slavne validity je to jasne, ale kdyz vemete v uvahu chovani beznych uzivatelu, odpoved je jasna ....
Radeji riskovat ze se ten odkaz neotevre (bude blokovan nejakym spatnym SW na pop up okna), nez prijit o navstevnika stranky, ktery jak je zvykli stranku ktera se mu nelibi proste zavre (a to i tim ze mu naskoci obrazek a on uz na nej nechce dal koukat) celou a tim i moznost navratu zpet na prvotni web.

Proto bych Jeremy88 doporuvoal tu galerii udelat pro kazdy obr v novem okne a ne takto jak to ma ... Kdyby si tam dal statistiku, ktera mu ukaze z jakych www stranky lidi nejcasteji odchazi , zjistil by ze to bude prave ta galerie obrazku...

Chytre rady z knizek je jedna vec, prakticke chovani uživatelu na strankach vec druha. (tim tu nechci rikat, ze jsem spolkl moudrost sveta - buh chran, pouze vim jaka je realna skutecnost a konkretne toto mam overeno z xx realnych zdroju, ze to tak je)
jozob
Profil
petrp
David Špinar - Tvoříme přístupné webové stránky
Sorry, ale autor tej knihy je podľa mňa skúsenejší (možno sa mýlim, ale jednoducho mu verím). Nieže by som sa opieral len o "Chytre rady", keď človek tieto rady dostane, sám príde na to, ako to je.
petrp
Profil
jozob

samo, udelej si usudek dle sveho nejlepsiho svedomi, ja nemam nejmensi duvod ti ho jak koliv vyvracet :)
jozob
Profil
petrp
OK, uzavreté, každý si nájde svoju cestu. THE ENTER :-)
Začátečník
Profil *
Po dvaceti letech spolupráce s "běžnými uživateli" nemůžu než souhlasit s "Petrp".
Běžný uživatel nestuduje po nocích takovéto diskuse, běžný uživatel nezná ani pojem "html" - protože to znát nepotřebuje! Lepší běžný uživatel pracuje s Wordem, s Excelem, vyprojektuje třeba rafinérii v Autocadu - a na internetu si přečte poštu, nové zprávy na seznamu, vyhledá spojení v jízdním řádu, podívá se na nabídku zboží v oblíbeném hypermarketu. A zeptá se "Fakt? Se Shiftem to otevřu do nového okna???"
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0