Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
none Profil |
#1 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:18:38 · Upravil/a: none
Začaly prázdniny a já nemám žádnou manuální brigádu, takže scháním nějakou brigadu u které zapojím hlavu, když už u toho počítače sedím, tak aspoň s nějakým účelem .-) ne?
Takže co umím neboli nabízím: mé zanalosti se pohybují ve vývojových aplikacích >> PHP a MySQL ve webdesignu >> xHTML a CSS Nabízím vytvoření kvalitní webové prezentace, se správou webu v php. Web bude vyladěn graficky i kodem, kód bude splňovat požadavky W3C validity (xhtml 1.0, xhtml 1.1) a tím bych měl docílit maximální dostupnosti, dále SEO (Search Engine Optimization) pozici ve vyhledávačích... Mé reference: >> Juiicy clan Grafika webu >> Administrace webu PHP a MySQL správa webu Kontakty: ICQ: 271 980 680 E-mail: babyskillz@gmail.com Jabber: aNez@jabber.cz |
||
zimmi Profil |
#2 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:21:12
Začaly prázdniny, sháním, účel
Ještě že nechceš dělat copywritera... |
||
none Profil |
#3 · Zasláno: 4. 7. 2006, 20:24:16
zimmi
.-) ve škole už se neučime gramtiku a ta mi nikdy nešla asi to bude tim že nejsem rozený čech, btw: ale stejně mám z čj za 4. |
||
Railbot Profil |
#4 · Zasláno: 5. 7. 2006, 09:47:12
kód bude splňovat požadavky W3C validity (xhtml 1.0, xhtml 1.1) a tím bych měl docílit maximální dostupnosti
Hlavne u toho XHTML 1.1, ze ano? :) Tam s timto pristupem nedocilis zadne pristupnosti. Dalsi zacatecnik. |
||
none Profil |
#5 · Zasláno: 5. 7. 2006, 13:14:37
Railbot
Vím že použitelnější je xhtml 1.0 než xhtml 1.1 protže je to jinačí u každého prohlížeče ale dá se to jednoduše nadefinovat pro každý browser. |
||
djlj Profil |
#6 · Zasláno: 5. 7. 2006, 13:16:32
Vím že použitelnější je xhtml 1.0 než xhtml 1.1
Co to je za blbost? Souhlas s Railbot. |
||
Martin Kuželka Profil |
#7 · Zasláno: 5. 7. 2006, 13:19:42
Vy si fakt nedáte pokoj :-) Pokud chcete diskutovat o tom, jestli je lepší xhtml 1.0 nebo 1.1, založte si nové téma. Tady to nemá co dělat! Pokud nemáte nic k tématu, tak, prosím, mlčte. Díky za pochopení.
|
||
none Profil |
#8 · Zasláno: 5. 7. 2006, 13:32:43
|
||
none Profil |
#9 · Zasláno: 5. 7. 2006, 13:38:39 · Upravil/a: none
Railbot
BTW: Railbot je asi velky webguru. Se svým obřím weblogem s 10000000 unikátních návštěv denně, který je momentálně pozastaven z důvodu práce na novem designu kerej bude hotový až za celý velký měsíc. |
||
Railbot Profil |
#10 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:15:59
none
Nejsou argumenty, tak se snazis navazet? :) me nevyprovokujes, protoze v porovnani s tebou ten webovy guru skutecne jsem. Poukazovat na muj stary web je zcestny, delam jine projekty. Navic mam pravdu. Pouzitelne XHTML 1.1 podle stadardu neexistuje a pokud se ti nelibi, ze te nekdo poucuje, tak to mas hotl smulu kdyz jdes s kuzi na trh :p |
||
thingwath Profil |
#11 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:19:22
Pouzitelne XHTML 1.1 podle stadardu neexistuje
Docela by mě zajímalo co je toto za krávovinu. |
||
Dero Profil |
#12 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:22:52
Docela by mě zajímalo co je toto za krávovinu.
Pokud Railbot mluví o webové použitelnosti koncových internetových stránek (tedy těch, které jsou přístupné celému světu), tak má pravdu. Z hlediska použitelnosti je kritická chyba, když se uživateli nejrozšířenějšího prohlížeče zobrazí strom dokumentu. Spíše bych se však klonil k termínu přístupnost. XHTML není přístupné. |
||
Timy Profil |
#13 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:27:50 · Upravil/a: Timy
Dobře, já myslím, že už to i tady párkrát na diskusi zaznělo, ale ještě raz:
Co je potřeba k tomu, abychom vytvořili právoplatný XHTML 1.1 dokument? Stačí dodržet tohle. Na MIME nezáleží. Tedy XHTML 1.1 stránka poslaná jako text/html neporušuje specifikaci XHTML 1.1. Co říká tahleta stránka je nepodstatné, není to standard ("This document is a Note made available by the World Wide Web Consortium (W3C) for your information") a stejně tak w3c kecá i tady, neznám žádnou specifikaci, o kterou by se tato FAQ mohla opřít. Pardon za OT, ale třeba to už jednou provždy vyřešíme. |
||
thingwath Profil |
#14 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:27:57
Pokud na tom něco neexistuje, tak je to standard -- jde buďto o doporučení nebo specifikaci.
XHTML jako značkovací jazyk nemá s přístupností ani použitelností žádné problémy, navíc díky XML umožňuje zkombinovat další jazyky a použitelnost i přístupnost tak zvýšit nad rámec toho co by v HTML bylo možné. Uváděný problém je problém s přístupností a použitelností uvedeného prohlížeče, nikoliv značkovacího jazyka. |
||
thingwath Profil |
#15 · Zasláno: 5. 7. 2006, 17:28:36
Timy
To je taky pravda. |
||
none Profil |
#16 · Zasláno: 6. 7. 2006, 08:45:48
viz. http://weblog.juiicy.com/ tady pouzivam xhtml 1.1
|
||
llook Profil |
#17 · Zasláno: 6. 7. 2006, 12:52:51
Railbot
Především validita nijak s MIME typem ani dalšími metadaty nesouvisí. Validita se týká jenom samotného dokumentu. |
||
Railbot Profil |
#18 · Zasláno: 6. 7. 2006, 19:45:15
llook
ja jsem nekde psal, ze validita souvisi s MIME typem a metadaty? |
||
llook Profil |
#19 · Zasláno: 7. 7. 2006, 01:02:35
Railbot
Reagoval jsi na větu, ve které byla slibované splnění W3C validity (xhtml 1.0, xhtml 1.1) tím, že "hlavně u toho XHTML 1.1" a že takto žádná přístupnost nebude a pak cosi o začátečnících... |
||
Chamurappi Profil |
#20 · Zasláno: 7. 7. 2006, 05:25:45
Reaguji na thingwathe:
„navíc díky XML umožňuje zkombinovat další jazyky“ Díky čemuž má další problémy s přístupností, neboť jmenné prostory nepočítají s vlídnou degradací. Vzorec psaný v MathML uvnitř XHTML dokumentu se ti bez podpory MathML nezobrazí/nepřečte srozumitelně. „Uváděný problém je problém s přístupností a použitelností uvedeného prohlížeče, nikoliv značkovacího jazyka.“ Nepřístupnost XHTML je jen a pouze problém webmastera. Nikdy ne prohlížeče. Který „uvedený“ prohlížeč máš na mysli? Reaguji na none: Používáš „text/html“ => používáš HTML. Tvá stránka funguje jen díky nedokonalosti stávajících prohlížečů. |
||
Railbot Profil |
#21 · Zasláno: 7. 7. 2006, 07:24:47
llook
To bylo o pouzitelnem XHTML 1.1 dle standardu, o validite nepadlo ani slovo. Precti si to jeste jednou a pak se chytni za nos :) |
||
Timy Profil |
#22 · Zasláno: 7. 7. 2006, 07:27:29
Railbot
To bylo o pouzitelnem XHTML 1.1 dle standardu, o validite nepadlo ani slovo. Precti si to jeste jednou a pak se chytni za nos :) Jak souvisí dodržování standardů XHTML 1.1 dokumentů s jejich přístupností? |
||
llook Profil |
#23 · Zasláno: 8. 7. 2006, 03:15:18
Railbot
Já reagoval na tvůj úplně první příspěvek v tomto tématu. O validitě tam padlo slovo ve větě, na kterou jsi reagoval. Naopak "o použitelném XHTML 1.1 dle standardů" v té větě, ani v tvé reakci, nepadlo ani slovo. Na kritizované větě mi osobně připadá zvláštnější obrat "a tím bychom měli docílit", protože validita daným cílům (dostupnost a SEO) nejen že nebrání, ale ani jejich docílení nijak neusnadňuje. Tu bitku s none jsem si přečetl až teď. |
||
Mac Profil * |
#24 · Zasláno: 8. 7. 2006, 12:45:10
Hľadal tu niekto brigádu?
|
||
zimmi Profil |
#25 · Zasláno: 8. 7. 2006, 12:46:14
No já určo.
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0