Autor Zpráva
Philip Snake
Profil *
Nabízím tvorbu hudebních podkladů pro multimediální prezentace.

Reference: pro Vážné zájemce pošlu ukázky - kvůli autorským právům nevystavuji na internetu.

Cena: dohodou

Kontakt: philipsnake@philipsnake.com
Anonymní
Profil *
a co tak udelat sample (ukazky nekolika sekondove ?) kdyz delas hudbu bys mohl udelat.

sup s nima
Bubák
kvůli autorským právům nevystavuji na internetu
Já si dovolím OT. Jak je to s autorskými právy při prezentacích?
Philip Snake
Profil *
For Anonym: Promiň, ale nepatřím mezi ty, kteří budou dělat něco jen proto, aby si to poslechli lidé, kteří jsou zvědaví, ale nic víc. Přijde mi to zbytečné. Už se nenacházím v situaci, kdy mi stačí pochvala od lidí, kterým se to líbí.

Reference:

Alternativa (First Reality Developer Studio)
Sinfull Night (Prohibited)

a spousta dalších...

V blízké budoucnosti by se měla objevit ukázka mých prací na mých osobních stránkách
ZDE.
Philip Snake
Profil *
S autorskými právy u hudby se to má všeobecně tak, že když prodáš 100% práva tak veškerá práva přechází na zákazníka (kupujícího). Pokud prodáš méně procent tak by ti měl zákazník (kupující) platit dle smlouvy částku, za procenta, které nevlastní (za každé použití). Zaleží na smlouvě, mohou být různé varianty.
Anonymní
Profil *
Philip Snake

precti si neco z autorskeho zakonu.

prava nemuzes prodat ani prevest. porad jses autorem a i kdyz rikas, ze prodavas 100%. proste vzdat se aut. prav nemuzes !
Philip Snake
Profil *
Nauč se číst! Autorem budu do smrti, kdy práva přecházejí na dědice. Autorské práva tudíž právo jako vlastníka, který hudbu vytvořil je používat mohu prodat a darovat.

Příklad:

V tetovacím salóně tatér mi udělá tetování a já zaplatím částku na které se dohodneme a stanu se 100% vlastníkem autorských práv i když autorem je pořád on. Protože kdyby to takhle nebylo tak by mohl za rok přijít a říct že ať si "uřežu" ruku protože on je autorem a přestalo se to líbít

Úplně stejně až na pár vyjímek a dodatků je to u hudby. Mimo to já se bavím o komerčním využití autorských práv a ty o nějakých "sračkách", které s tím nesouvisí.
Dero
Philip Snake: Uklidni se a ještě jednou si pořádně přečti autorský zákon. Bohužel nemám čas se s Tebou dohadovat, ale rozhodně vol méně konfrontační tón, i kdybys měl pravdu.
Philip Snake
Profil *
For Dero: Já ho četl. A mám v tom praxi.
Anonymní
Profil *
Philip Snake

asi nemas. nevis co to je. ja porad resim aut. zakon - prodej grafiky, hudby, atd licenci

ucit se cist nemusim. jiz davno umim
Philip Snake
Profil *
Fajn pouč mě... Zákon a praxe je značný rozdíl.

MIMO TO: Dero mě bude buzerovat za můj konfrontační tón, ale tebe za off topic ne.
Philip Snake
Profil *
Prosím o uzavření. To co jsem hledal jsem našel.
Anonymní
Profil *
Oddíl 2
Osobnostní práva
§ 11
(1) Autor má právo rozhodnout o zveřejnění svého díla.

(2) Autor má právo osobovat si autorství, včetně práva rozhodnout, zda a jakým způsobem má být jeho autorství uvedeno při zveřejnění jeho díla.

(3) Autor má právo na nedotknutelnost svého díla, zejména právo udělit svolení k jakékoli změně nebo jinému zásahu do svého díla, nestanoví-li tento zákon jinak. Je-li dílo užíváno jinou osobou, nesmí se tak dít způsobem snižujícím hodnotu díla. Autor má právo na dohled nad plněním této povinnosti jinou osobou (autorský dohled), nevyplývá-li z povahy díla nebo jeho užití jinak, anebo nelze-li po uživateli spravedlivě požadovat, aby autorovi výkon práva na autorský dohled umožnil.

(4) Osobnostních práv se autor nemůže vzdát; tato práva jsou nepřevoditelná a smrtí autora zanikají. Ustanovení odstavce 5 tím není dotčeno.

(5) Po smrti autora si nikdo nesmí osobovat jeho autorství k dílu, dílo smí být užito jen způsobem nesnižujícím jeho hodnotu a musí být uveden autor díla, nejde-li o dílo anonymní. Ochrany se může domáhat kterákoli z osob autorovi blízkých,1) toto oprávnění mají, i když uplynula doba trvání majetkových práv autorských. Této ochrany se může vždy domáhat i právnická osoba sdružující autory nebo příslušný kolektivní správce podle tohoto zákona (§ 97).

Oddíl 3
Majetková práva
§ 12
Právo dílo užít
(1) Autor má právo své dílo užít a udělit jiné osobě smlouvou oprávnění k výkonu tohoto práva; jiná osoba může dílo užít bez udělení takového oprávnění pouze v případech stanovených tímto zákonem.

(2) Poskytnutím oprávnění podle odstavce 1 právo autorovi nezaniká; autorovi vzniká pouze povinnost strpět zásah do práva dílo užít jinou osobou v rozsahu vyplývajícím ze smlouvy.

a takovych paragrafu atd v zakone autorskem je hoooodne z ceho i vyplivaji, ze proste autor nemuze nijakym zpusobem vzdat se svych autorskych prav
Philip Snake
Profil *
Ja nemluvil o tom, že zaniká právo, že je autor! Práva prodám (zapůjčím) - právo na uživání je toho kdo to koupí a záleží na tom jak se dohodneme.
Anonymní
Profil *
S autorskými právy u hudby se to má všeobecně tak, že když prodáš 100% práva tak veškerá práva přechází na zákazníka (kupujícího). Pokud prodáš méně procent tak by ti měl zákazník (kupující) platit dle smlouvy částku, za procenta, které nevlastní (za každé použití). Zaleží na smlouvě, mohou být různé varianty.

vse zacalo od tohoto... ja jsem ti napsal vytazek ze zakonu. rec - protirec. nemel jsi pravdu.
Dero
S autorskými právy u hudby se to má všeobecně tak, že když prodáš 100% práva tak veškerá práva přechází na zákazníka (kupujícího).

Na tohle jsme původně reagovali. Výňatek ze zákona, který zde Anonymní vyvěsil, Tě jasně usvědčuje z omylu.

MIMO TO: Dero mě bude buzerovat za můj konfrontační tón, ale tebe za off topic ne.

Nikoho zde nebuzeruji, když se neumíš chovat, musím Tě na to upozornit - tohle fórum má jistou úroveň. OT byla celá diskuse o autorských právech, na kterou jsi Ty sám jako první reagoval, a to nikoliv zamítavě. Chápu to tak, že Ti tento OT nevadil.

Prosím o uzavření. To co jsem hledal jsem našel.

Jak libo.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0