Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jan Rippl Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 12. 2006, 21:03:16
Už jsem zde párkrát vystoupil, a nyní nabízím CMS Tvuj Web 1.10 (GNU/GPL 2).
Od nového roku přemístěno na nový server (zvžují se všechny alternativy včetně provozu vlastního server Unix/Linux). Script TvujWeb 1.10 k nalezení na www.tvujweb.com . S pozdravem Jan Rippl. |
||
Railbot Profil |
#2 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:23:15
Jan Rippl
Krásný web. Že mě nikdy nenapadlo dát černý text na tmavé pozadí... jelikož jsem nemohl nic přečíst, tak jsem web okamžitě opustil. |
||
Jan Rippl Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:31:59
Pokud se ti to nelíbí, můžeš si ten script stáhnout, a upravit dle své libosti. U CMS Tvuj Web 1.10 je to velice snadné...
S pozdravem Jan Rippl |
||
habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:34:02
znamenᠲedak训, 詠 publika训 syst魠
??? |
||
Jan Rippl Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:38:33
znamenᠲedak训, 詠 publika训 syst魠
??? -------------------------------------------------------------- odhaduji, že používáš IE (windows-1250). Dporučuji Firefox (utf-8). Bohužel před několika dny někdo provedl attack na server, hostující tyto stránky. Z tohoto důvodu se na nich vyskytuje pár chyb. |
||
Gekon Profil |
#6 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:40:37
Jan Rippl
Odhaduješ dosti špatně, dělá to i ve FF 2.0. IE 5, O9. Krom toho tvá prezentace černého na černém je největší mongolovina, kterou jsem tento týden viděl. |
||
Jan Rippl Profil * |
#7 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:47:08
Dobrá! připouštím, že v oblasti vzhledu tolik nevinikám, ale ten systém je stále ve vývoji. Až dořeším ještě některé drobnosti, začnu přemýšlet o novém stylu a vylepším validitu.
|
||
Jan Rippl Profil * |
#8 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:49:41
Jo a to kódování je problém dat v databázi, která velmi brzy přepíšu.
|
||
Aldred Profil |
#9 · Zasláno: 2. 12. 2006, 22:59:36
Jo a ani nevinikas v cezkem jazice co ? :-D
|
||
Retal Profil |
#10 · Zasláno: 3. 12. 2006, 00:07:04
Ajaj, jazykoví a OT fašisti se sesypali na vlákno. Někdo tu nabídne svůj redakční systém k mání a oni se vrhnou jako mouchy na to, jak vypadá stránka.
|
||
Railbot Profil |
#11 · Zasláno: 3. 12. 2006, 00:14:08
Retal
Znáš původ a význam slova "fašista" ? Když ho používáš v takto zcela nesmyslné kombinaci. Jsi asi nějaký kůl týnejdžr. |
||
Jan Rippl Profil * |
#12 · Zasláno: 3. 12. 2006, 01:10:47
Víte co?
Já se na to vykašlu a bude vymalováno! Nevim, o co Vám vlastně jde. Můj záměr byl vytvořit jednoduchý redakční systém, když zkrachoval Webcreator, a phpRS pro Vás není dost moderní. Klidně si mohu stáhnout a upravit k obrazu svému např. RS Drupal, nebo jiný Open Source CMS, zaplatit novou doménu, a věnovat se jiným, příjemnějším tématům. S touhle věcí se trápím již rok, a nic než urážky jsem nezaznamenal. Takže se mějte hezky. |
||
Retal Profil |
#13 · Zasláno: 3. 12. 2006, 01:36:39 · Upravil/a: Retal
Edit: Nechci se spolupodílet na únosu vlákna, mažu svůj komentář.
|
||
DoubleThink Profil * |
#14 · Zasláno: 3. 12. 2006, 02:09:44
S touhle věcí se trápím již rok, a nic než urážky jsem nezaznamenal
Tak aspoň vidíš, že i rok práce lze vyhodit oknem nesprávnou propagací (což ta tvoje nepochybně je). |
||
Ivorius Profil |
#15 · Zasláno: 3. 12. 2006, 08:28:57 · Upravil/a: Ivorius
Řekl bych, že sis to zavařil sám a to přinejmenším ze dvou důvodů. Vložil si vlákno do nesprávné rubriky (místo redakční systémy do práce a zakázky) a použil nesprávný (lživý) nadpisek. Lidé kteří tvorbě www stránek vůbec nerozumí sem asi moc nechodí, a i když přijdou pochybuji že by dokázali provozovat redakční systém. Ti co tomu rozumí se zase bojí o své budoucí příjmy, takže proto takové reakce.
Btw. dnes již existuje tolik různých redakčních systémů, že bys musel přijít s úplně něčím novým, aby se to ujalo. |
||
habendorf Profil |
#16 · Zasláno: 3. 12. 2006, 13:18:27
A jejej, další zhrzenec.
Ti co tomu rozumí se zase bojí o své budoucí příjmy, takže proto takové reakce. No nevím, to si ani nemyslím. |
||
Eddie Profil |
#17 · Zasláno: 3. 12. 2006, 13:59:39
Jan Rippl
ten text je skutocne slabo citatelny :( |
||
Szkepek Profil |
#18 · Zasláno: 3. 12. 2006, 16:06:20
Hh, srdcervouci, takovejch bylo, co se dreli a ho*no z toho meli :-). I me se to stalo, takze propriste se kolego neobhajuj a naprav chyby, ktery ti tady vytykaji lidi, kteri veci rozumi. Ver mi, je to nejlepsi co muzes udelat :-P
|
||
Morasino Profil |
#19 · Zasláno: 3. 12. 2006, 18:27:05
Tady maj všichni kecy ale aby něco napsali normálně tak to nejde.
|
||
Jan Rippl Profil * |
#20 · Zasláno: 3. 12. 2006, 18:54:28
a naprav chyby, ktery ti tady vytykaji lidi
No konkrétní návrhy vzhledu zde nezazněly, ale řekněme, že do konce roku by měl být nový vzhled (bílé pozadí, grafický banner, možná i efekty v Java Scriptu). Nikdo ale zatím neohodnotil funkce systému, což mě přijde mnohem důležitější, jedná-li se o CMS. |
||
nightfish Profil |
#21 · Zasláno: 3. 12. 2006, 19:16:11 · Upravil/a: nightfish
Nikdo ale zatím neohodnotil funkce systému
inu, když se k systému samotnému nemůžeš dostat, protože prostě nepřečteš text na stránce, ze které jej chceš stáhnout, tak ani není divu... ale dobře... stáhnul jsem si nějaký balíček (http://www.tvujweb.com/soubory/cms_tvujweb100_win.tar.gz) podle pokynů (které by taky klidně mohly být v rootu instalačního balíčku pod názvem INSTALL, README nebo třeba INSTALACE) jsem nastavil připojení k db, přes prohlížeč vlezl na instalace.php tam na mě vybafla hláška "Notice: Use of undefined constant spojeni - assumed 'spojeni' in C:\Program Files\Apache Group\ a pak něco o tom, že musela být vytvořena databáze a že mám pomocí F5 refreshnout stránku (na stránce je rozhozená čeština) - po shlédnutí zdrojového kódu stránky vidiím na místě meta tagu pro určení kódování jen "<b>Notice</b>: Undefined variable: kodovani in <b>C:\Program Files\Apache Group\Apache2\ hláška o úspěšně vytvořených tabulkách a o tom, že musím smazat instalace.php činím tak a zkouším zadat do prohlížeče adresu rootu webu... uvítala mě obrazovka plná chyb - začínalo to Warning: include(konfigurace/konfigurace.php) [function.include]: zbytek by měl být vidět na http://imrvere.nadrogach. cz/tvujweb.png mažu databázi, mažu instalaci CMS... |
||
Jan Rippl Profil * |
#22 · Zasláno: 3. 12. 2006, 19:33:47
To je zvláštní, protože já používám Linux (Ubuntu-server) Nic takového, jako "C:/Program Files/..." se tam nemůže vyskytovat. Možná by to chtělo stáhnout aktuální script 1.10 (utf-8).
|
||
DoubleThink Profil * |
#23 · Zasláno: 3. 12. 2006, 20:13:27
To je zvláštní, protože já používám Linux (Ubuntu-server) Nic takového, jako "C:/Program Files/..." se tam nemůže vyskytovat
Na linuxu přirozeně ne. nightfish má ale windows a PHP v chybách vypisuje absolutní cesty. |
||
Jan Rippl Profil * |
#24 · Zasláno: 3. 12. 2006, 21:43:52
Měl by zkusit 1.10. Verze, kterou vyzkoušel on byla více méně zkušební.
Obávám se také, že tenhle systém počítá s funkcemi, které na OS Windows zřejmě nepůjde zprovoznit (např. GD2-image). |
||
nightfish Profil |
#25 · Zasláno: 3. 12. 2006, 23:15:58
Měl by zkusit 1.10. Verze, kterou vyzkoušel on byla více méně zkušební.
vyzkoušel jsem, problémy s češtinou "zmizely", nicméně chybové hlášky zůstávají problém je v tom, že v souboru konfigurace/funkce.php includuješ soubor konfigurace.php, a to pomocí include "konfigurace/konfigurace.php", což je v kontextu skriptu funkce.php neplatná cesta... zbytek chyb se nese ve stejném duchu +pak ještě naprosto nepřehledné používání globálních proměnných napříč různými funkcemi... Obávám se také, že tenhle systém počítá s funkcemi, které na OS Windows zřejmě nepůjde zprovoznit (např. GD2-image). řekl bych, že s GD2 není na windows žádný problém... (víceméně jsem se ještě nesetkal s PHP aplikací, která by měla problém běžet na windows i na linuxu zároveň - pakliže ovšem autor dodržuje alespoň jistá základní pravidla, jako např. správná lomítka v cestách apod.) |
||
Jan Rippl Profil * |
#26 · Zasláno: 4. 12. 2006, 00:06:18
Nedokáži určit, co je to zachybu v konfiguračním souboru. U mě (na PC i webserveru poskytovatele) to žádné chyby nehlásí.
Ohledně nového vzhledu je zde první předběžný (nedokončený) návrh => http://navrhy.tvujweb.com/navrh1.png |
||
llook Profil |
#27 · Zasláno: 4. 12. 2006, 00:49:39 · Upravil/a: llook
include "konfigurace/konfigurace.php"
Sice ten skript neznám, ale tuším, kde by mohl být problém. Relativní cesty se totiž nevyhledávají v aktuálním adresáři, ale v adresářích z include_path. V aktuálním adresáři se vyhledává, jen pokud je v include_path uvedena tečka (symbol pro aktuální adresář), na což je lépe nespoléhat. Většinou se to řeší tak, že se nadefinuje konstanta obsahující kořenový adresář aplikace: define("TW_ROOT", dirname(__FILE__) . "/") A ta se pak používá v includech: include TW_ROOT . "konfigurace/konfigurace.php"; |
||
Hugoman Profil * |
#28 · Zasláno: 4. 12. 2006, 19:10:31
Huuuf, ale ten gradient je FAKT HUMUS :O
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0