Autor Zpráva
LuckyBoy
Profil *
Jelikož mi v diskuzi nikdo neodpověděl, jsem ochoten někomu za to i zaplatit.

Potřebuji pomoct se dvěma problémama.

1. Potřebuji udělat výpis z adresáře tak aby se řadil dle proměnné uložené v souborech toho adresáře.

2. Potřebuji aby se tyto výpisy daly stránkovat. (to se sice na webu řešilo, ale nějak nedořešilo - script co tam z toho vznikl je nefunkční - teda alespoň mě nefunguje)

Důležité je aby tyto scripty nevyužívaly databázi - jelikož je to zbytečné.

Bližší info na 608 004746 nebo na vondracek.l@seznam.cz

Tipuji že to zkušenější programátor do 30min. bude mít hotové....
nightfish
Profil
Potřebuji udělat výpis z adresáře tak aby se řadil dle proměnné uložené v souborech toho adresáře.
co si představujete pod pojmem "proměnné uložené v souborech"? syntaxi jakého programovacího jazyka používá tento zápis proměnné?
armin
Profil
nightfish: ja bych tipnul ze v kazdem adresari bude mit rekneme "razeni.php" a v nem bude treba:
$typ='jmeno';

nebo:
$typ='velikost';

Takze napise se skript projizdejici rekurzivne adresare, nacte si $typ z konkretniho adresare a seradi vsechny soubory v tom kterem konkretnim adresari dle promenne $typ :)
Slozite to neni, ale nerekl bych ze za 30 minut se to da zvladnout. Takovych 40-50 je realne pokud se to neodflakne.
LuckyBoy
Profil *
V každém souboru bude $id=(a cislo)

příklad souboru: <?php $id='3'; $cesta='../auta.php'; $nazevlistu='Automobily'; $napsal='admin'; $poznamka='test'; ?>
LuckyBoy
Profil *
Snad jen pro představu co čtu a proč chci mít kontrolu nad pozicemi výpisu....

v adresari data jsou tyto soubory.

auta.php s obsahem: <?php $id='3'; $cesta='../auta.php'; $nazevlistu='Automobily'; $napsal='admin'; $poznamka='test'; ?>
letadla.php s obsahem: <?php $id='2'; $cesta='../letadla.php'; $nazevlistu='Letadla'; $napsal='admin'; $poznamka='test'; ?>
lode.php s obsahem: <?php $id='1; $cesta='../lode.php'; $nazevlistu='Lodě'; $napsal='admin'; $poznamka='test'; ?>

<?php

//nacteni obsahu adresare do pole
$slozka="data/";
$akce=opendir($slozka);

while($soubor=readdir($akce)){
if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
}

closedir($akce);


//vypis

include "data/$item";
echo "<li><a href='$cesta' title='$nazevlistu'>$nazevlistu</a></li><br>";

?>

jde o to aby to napsalo:
Lodě
Letadla
Auta

s odkazy na dané stránky uložené v proměnné $cesta

(ps možná jsem to zvojtil nějak se mi nepodařilo připojit se na ftp a kopírovat)
LuckyBoy
Profil
oprava:

include "data/$soubor";
Ján Kobezda
Profil
<?php

$files = glob("data/*.php"); // cesta k suborom
$max = 10; // pocet udajov na stranku

$data = Array();

if ( isset($_GET["limit"]) )
{
$limit = $_GET["limit"];
}
else
{
$limit = 0;
}

foreach ( $files as $file )
{
include($file);
$data[$id] = "<a href='$cesta'>$nazevlistu</a><br>"; // Co sa ma vypisovat
}

$i = $limit;
while ($i <= $limit + $max)
{
echo $data[$i];
$i++;
}

if( !$limit == 0 )
{
echo "<a href='listfiles.php?limit=". ($i-2*$max-2) ."'> spet </a>";
}
if( $i < count($data) )
{
echo "<a href='listfiles.php?limit=". ($i) ."'> dalej </a>";
}


?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Podělte se prosím o své zkušenosti s touto kategorií Věnujte pozornost pravidlům. Zejména:
• Máte-li zájem o tuto nabídku/poptávku, využijte uvedený kontakt, nepište do diskuse.
• Držte se tématu.
  • Nepoučujte.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0