Autor Zpráva
PetrS
Profil *
Cau takova blba otazka? Da se uzivit webdesignem? Sam na zivnostnak?
DoubleThink
Profil *
Pokud jsi dobrý tak ano.
ronnie
Profil
IMHO nejtěžší je začít, než získáš nějakou kvalitní referenci, pak už to pujde lépe, ale i tak v dnešní konkurenci. Myslím si, že je dobré zaměření, neposkytovat všechnyslužby, ale jen některé, např. specializace na eshopy ap. Pak si myslím, že se tím dá i poměrně slušně vydělávat.
Nai Dzet Quiv
Profil
Nejhorší je, že se dneska tím chce živit skoro každý... Vždyť k tomu není nic potřeba... Design se někde ukradne, "kód" se udělá ve FrontPagi...
Je to smutné. :-(
ronnie
Profil
Ano, o tom bych teď mohl vyprávět, dostal jsem jednu zakázku na lehčí eshop, externí spolupráce s jednou firmou, udělal jsem ho kompletně podle přání, byl plně validní v xhtml 1 st., cisty css layout, běhal jako hodinky, pak to dostal jejich "designer", aby dodal veškerou grafiku a dodělal nějaké další práce. Vrátil ho na předělání s tím, že nefunguje. Totiž kompletně předělal vše do table layout, všechny dotazy na databázi zpřeházel...děs. A pravděpodobně nebyl jediný, kdo za něco podobného bere peníze:(
Ivorius
Profil
Musíš být hooodně dobrý a mít obchodní talent.
Tomexx
Profil
všechny dotazy na databázi zpřeházel...děs

Tak proc davat designerovi dotazy na databazi ke grafice ze :-)
bohumil
Profil *
to ronnie: nauc se sablonovat a designer ti sql dotazy nezprehazi :-)

Myslim si, ze jako webdesigner se uzivit urcite da. Pokud jsi kvalitni designer, tak neocekavej, ze dostanes za validni pristupny web vic penez nez za totalne nevalidni a nepristupny. Teda samozrejme to nejde rict vseobecne, ale z monha pripadu narazis na zakazniky, kteri nevi, ktera bije.

Kazdopadne je lepsi vymyslet vlastni internetovy projekt, ktery by sobestacne mohl vydelavat, aniz by si ho musel nejak vyrazne inovovat. Je sice tezke neco takoveho vymyslet, ale jde to. No a k tomu si prilezitostne delej weby pro zakazniky.....
Tomexx
Profil
Živit se tim dá docela rozumně, vpodstatě nadprůměrně, když to srovnáte s lidma co 5x týdně chodí makat na pás nebo na kasu od šesti ráno, pak pro změnu na odpolední a noční. Akorát mam práce nad hlavu, no ale zase jsou za to slušné peníze.
Saix
Profil *
Kazdopadne je lepsi vymyslet vlastni internetovy projekt, ktery by sobestacne mohl vydelavat, aniz by si ho musel nejak vyrazne inovovat. Je sice tezke neco takoveho vymyslet, ale jde to. No a k tomu si prilezitostne delej weby pro zakazniky.....

to: bohumil: no tak tohle me opravdu zaujalo... mohl bys mi dat nejaky konkretni priklad treba na necem co uz tu je a vydelava? totiz ten vydelek musi pravdepodobne prichazet jedine z reklamy (pokud to neni eshop) a delat sam web tak kvalitni na obsah aby mel dostatecne vysokou navstevnost (aby se tim zivnostnik uzivil) se imho neda... vetsine velkych webu musi pracovat vice lidi a i tak si tim vydelaji s odrenyma usima...
Charlie
Profil
Je to stejny jako delat na zivnostak cokoli jinyho. Job jako job.
blast3r
Profil
NO a ja sa pytam inu otazku:
Da sa uzivit ako php-programator??
Phpcko som sa za ten polrok dost naucil, ale na grafiku som antitalent:(
Poznam ludi co programuju v C alebo Java alebo Magic, a maju sa celkom dobre :)
Len ma to jeden hacik:
Ja napisem denne max 230riadkov kodu a oni dvojnasobok:(
halogan
Profil
blast3r: "Ja napisem denne max 230riadkov kodu a oni dvojnasobok:("
1. Kolik hodin denne pracujes?
2. V jakem pises editoru?
thingwath
Profil
Den je moc špatná jednotka, počítej raději řádky za hodinu čisté práce.
bohumil
Profil *
A raději řádky nepočítej vůbec. Protože to, co můžeš napsat na 30 řádků, jde napsat třeba i na 10 pomoci jineho algoritmu.

Take se musi uvazit, ze kazdej trochu jinak formatuje kod, i kdyz by mel dodrzovat urcite konvence.
kaifman
Profil
Ja treba od ty doby co me zaujal web jako takovej, hrozne me fascinovalo php ale na design sem byl levej jak savle .... nenechal jsem se odradit a php se fakt venoval ... nyni delam na zivnostnak pro jeden z nejvetsich webu u nas vubec.
Pokud te to opravdu bavi, zakousni se do toho, udelej si nejakej poradnej web jako svoji referenci(nemusi vydelavat - hlavne ze bude mit nejakou myslenku)...... uvidis ze pak si te nekdo vsimne kdyz budes zkouset inzeraty

A jeste jedna vec .... pokud ses z napr. z kotehulek a nerad cestujes mas smulu ... jediny mesta kde je nejaka sance na uspech jsou Praha, Brno, mozna ostrava ... a tim to hasne
bohumil
Profil *
to saix:

tak tady mas ten priklad: www.sreality.cz sice je to u seznamu, ale je to typ aplikace, ktery muze 5 let vydelavat a nemusi se inovovat. Navic seznam tyto weby sije horkou jehlou, tze ho programatori ani moc nestoji.
Kdyz by skutecne vsechny inzeraty byly zadane pres sms (coz pravděpodobně nejsou), ktera stoji 30 Kč, tak už by měl vyděláno za aktuální inzeráty 1,8 milionu (nutno ale odecist poplatek za sms transakce)
blast3r
Profil
halogan
No to je tazke :)
Dajme tomu dnesni den
cca od 10:00 som pri pc, napisal som par riadkov, isiel som sem sa popozerat, zasa som napisal par riadkov, isiel som na interval, zas par riadkov, isiel som na chat, napisal par riadkov, zahral si SAN ANDREAS medzitym odpovedam na ICQ a E-maily a pri pc planujem byt do 21:00(potom idem von)
Pisem v Zend studio client 4.00

thingwath
Den je moc špatná jednotka, počítej raději řádky za hodinu čisté práce.
No aj řádky za hodinu je spatna jednotka :)
Napr:
Dnes som robil g-book so smajlami a strankovanim
Uplne lahka vec, vedel som do coho idem, formular, spracovanie formularu a nahradenie smajlov, zapis do DB, ukazanie prispevkov pomocou LIMIT x,y. Za 3/4 hodiny som nemal co robit. Vysledok: http://www.grassy.ic.cz/index.php?page=gbook
Druhy priklad:
Vcera som robil take vlastne smarty :)),
Robil som to cely den a este dnes dokoncoval:(
......
Chcel som tym povedat ze nie je 100riadkov ako 100riadkov,
Nad niektorymi si stravil polhodinu, nad niektorimi cely den
blast3r
Profil
kaifman
S tym cestovanim si to ako myslel??
Som zo slovenska, php ma bavi, ale mam este len 14, a zivnostnak este nemam(a dloho nebudem mat).
kaifman
Profil
blast3r

akoze ked bydlis v nejake pr*e*i tak ti to ze umis php nejlip na svete neni nic platny
halogan
Profil
kaifman: Jako 14 rocny chalan ma sanci mozna tak na externistu. To je pak jedno, jesli bydli v Praze nebo v Luhacovicich.
Pepek
Profil *
Jsem student a po prazdinach budu maturovat, PHP mam rad a docela se mu venuji, rad bych nebyl porad jen takova "lamicka" kterých jsou desitky či stovky. a je fakt docela težký se trošku zviditelnit kdyz clovek nema spoustu referenci a to i kdyz mam tolik napadu na projekty ale konkurence je dnes silna a kdyz nemam silny financni zazemí abych udelal treba skvlou kampan tak vysledky nejsou moc valny. Sam to vidim na svem nynějším projektu (..www.freesexik.com ), dělam na tom co se da a stejně se nemužu dostat přes hranici 4000 unikatních přístupů denně a to si myslim ze zrovna moje eroticka site je mnohem lepší než většina ostatních :) jeste mi programovani nevydělalo ani "kačku" co se tyče programovani stale jsem nauceny na vsechno pouzivat klasicky notepad, to se to pak ladí :) každopádně poslední dobou když nemám co dělat na brigade nebo ve skole, tak mě baví si programovat jen tak na papir, jeste pred rokem bych neveril ze je to fakt uzitecny a docela fajn, ale pak prislo povinne programovani v assembleru a testy na papir... No nevim rad bych se nekdy stal "profikem" ale ziji taky v pekny ** takze myslim ze v budoucnu PHP zustane stejne jen mym oblibenym konickem...
Hanz
Profil
Pepek
A kdy myslíš, že se z člověka stane profik? Když dostane práci jako programátor?
Možná jsou to jen moje iluze, ale je jedno, kde bydlíš. Díky internetu můžeš komunikovat s kýmkoli. A myslím, že profikem se staneš až máš dost znalostí na to abys jim byl.

PetrS
Myslím, že záleží i trochu na štěstí. Musíš nějak začít. Když začneš úspěšně, tak získáš reference a potencionální zákazníky. Když začneš dobře a dokážeš konkurovat tak odpověď zní:
Ano! Webdesignem se můžeš živit a to dost úspěšně.
JersyWoo
Profil *
Bydlím v Chrastavě (http://www.mapy.cz/search.py?&sz=1&lo=53887524&la=182939504&hl=pnt=49 7799_-5629423_select&rn2=Chrastava&rp2=53887522_182939505&zi=2 ) a taky si dost přividělám php, teďka jsem dal v práci výpověď a jdu pracovat na živnosťák, záleží na vašich klientech. Pokud máte opravdu co nabídnou, je to v pohodě, pokud ne, je třeba změnit strategii.
tark
Profil
blast3r: Ta návštěvní kniha opravdu moc bezpečnostně dokonalá není ... Ten kód je tam IMO pro ozdobu, když potom máš <input type='hidden' name='heslo2' value='kod123'> ... Jo a IP adresa se zjistuje az pri pridavani, ne? ;) Takhle se da taky zfalsovat ;))

Lepsi kod pro formular:

[code]
<?php
function GetRandomCode() {
$code = sha1(rand(1,1000000).'nahodnyretezec');
$code = substr($code,0,6);
}

function CryptCode($txt) {
$crypt = sha1($txt.'nahodnyretezec');
}

$randcode = GetRandomCode();
$cryptcode = CryptCode($randcode);
?>
[/code]

[code]
<?php NejakZobrazObrazekJaNevimJakToDelas($randcode); ?>
<input type='text' name='heslo1' />
<input type='hidden' name='heslo2' value='<?php echo $cryptcode ?>' />
[/code]

ověřování:

[code]
if($_POST['heslo2'] == CryptCode($_POST['heslo1']))
// pridat komentar...
[/code]
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0