Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
fergi Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 7. 2012, 17:57:24
Zdravím,
řeším tu jednu zajímavou věc, je to asi rok co jsem dělal jeden eshop (prestashop) a všechno bylo v pohodě a naprosto dostačující, jenže teď když mám dělat další mám jeden problém, zákazník potřebuje kombinace attributů k předmětu a prestashop to má řešený ohyzdností nejvyššího stupně - a to tak že např. pokud máte předmět k prodeji stůl - máte k němu 4 druhy lamina, 2 druhy hran a 2 druhy šířky/výšky/hloubky tak se do databáze ten produkt uloží ve všech možných kombinacích co jdou zvolit (v tomto případě to dělá cca přes60 předmětů!!!) a to jsem tam toho dal ještě málo, zákazník si představuje mnohem víc =D! tak bych se mohl dostat s jednou položkou třeba až na 1000 záznamů v databázi... a to je fakt hrůza... a tak bych se chtěl zeptat někoho jestli nemá zkušenosti s nějakým free eshopem který toto umí a má to lépe řešené než prestashop protože to se fakt nedá... Děkuji za všechny případné odpovědi Jarda |
||
pcmanik Profil |
#2 · Zasláno: 4. 7. 2012, 10:28:23
fergi:
Neviem co je na tom rieseni zle, predsa kazda konfiguracia produktu = novy, teda iny produkt. Ako by si to chcel inak riesit? Databaze par tisic riadkov vobec nevadi. |
||
fergi Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 7. 2012, 10:43:22
snad nějak dynamicky ne? pomocí propojení tabulek db... databáze pár tisíc řádků nevadí pokud je to celý eshop a ne takhle že by mi zabral 1000 řádků jeden produkt....
|
||
Ugo Profil |
#4 · Zasláno: 4. 7. 2012, 10:46:12
fergi:
zkus opencart, ten je podle mě velice povedený, naopak má konkrétně tohle řešené až moc rozděleně.. místo 3 postačujících má 4 tabulky :) |
||
fergi Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 7. 2012, 10:54:31 · Upravil/a: fergi
teď se na to dívám a vypadá to povedeně... vyzkouším a dám vědět =)) moc dík ;)
jo je to ono a je to supr =) dík moc ;) |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0