Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petr Benes Profil |
#1 · Zasláno: 13. 6. 2014, 08:33:36
Zdravim, potřeboval bych poradit. Dělám svoje první stránky zákazníkovi. Stránky jsou už téměř hotové jen chybí jedna důležitá věc... a tou je sekce novinky, kterou si chce zákazník spravovat a aktualizovat sám samozřejmě co nejsnadněji. A já sem díky tomu uplně v koncích protože netušim jak na to. Web už mam napsaný v html. Byl bych opravdu hodně vděčný za nějakou konstruktivní pomoc :)
|
||
spliR Profil * |
#2 · Zasláno: 13. 6. 2014, 08:55:53
Co takhle ty novinky vypisovat do souboru zvlášť a na požadované místo je includovat pomocí php include ?
V includovanem souboru novinky.php pak jen zákazníovi vytvoříš konstrukci, kam vkládat požadovaný text, on si to jen přepíše a nahraje na server. Zřejmě mu to budeš muset ukázat osobně. Možná bych tohle řešil bez RS, není to takový věda, ale hodně záleží na zákazníkovi... |
||
Petr Benes Profil |
#3 · Zasláno: 13. 6. 2014, 09:16:13
Jako bylo by to ideální :) ALe je tu několik ale. První Ale je to že nevim jak to v PHP udělat - jsem amatér :) ale tusim že to nebude nic složitého (proste obyc echo). 2, ale je práve zákazník... ale tohle by mělo bejt děsně easy teda pokud tam nebude chtít házet obrázky :D Prostě mu ukážu hele semhle jak je "echo" to nakopíruj z Wordu a pak si to tam přes fillezillu vlož... No asi to tak dopadne, snad to pochopí dělam to za půl darma tak by měl.
|
||
spliR Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 6. 2014, 09:25:30 · Upravil/a: spliR
Petr Benes:
Není to úplně jen o echu. tam, kde chceš mít zobrazen obsah souboru novinky.php dáš tenhle kód: <?php include ('novinky.php'); ?> a v souboru novinky.php budeš mít třeba toto: <?php /* MEZI <b> a </b> NAPIŠ KLIENTE NÁZEV NOVINKY */ /* ZA <br> NAPIŠ KLIENTE OBSAH NOVINKY */ echo "<b>Toto je první novinka.</b><br> pomocí HTML a CSS můžu dát obsahu této novinky konkrétní vzhled a uspořádání"; ?> jasnější? kdyžtak pohledej tady v diskusi "php inculde" a přijdeš na to velmi snadno. ještě dodám - tam, kde budeš mít byť jen řádek kódu php musíš soubor mít uložení v php (.php) formátu, ne v .html |
||
Petr Benes Profil |
#5 · Zasláno: 13. 6. 2014, 09:39:38
Díky moc hodně si mi pomohl.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Petr Benes Profil |
#6 · Zasláno: 16. 6. 2014, 19:34:07 · Upravil/a: Petr Benes
Super tak jsem to rozchodil - jen teda netusim jak to v tom php souboru nastylovat pomocí css
. tim myslim to co je v tom echu a promítá se mi to do hlavní stránky |
||
martinK Profil |
Petr Benes:
„Super tak jsem to rozchodil - jen teda netusim jak to v tom php souboru nastylovat pomocí css“ uplně normálně jako cokoliv jiného přeci :) co konrkétně nevíš ? zkoušel jsi to už nějak ? |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
McBOY Profil |
Petr Benes nechci ti nějak nic říkat ale de to přes lehký redakční systém MNews. Zde: MNews
V souboru novinek si to nastavis include k tomu a tam si bude moct přidávat a upravovat novinky. Mně to na zakázky moc pomohlo. Ale teď mam vlastní :D Doufám že jsem pomohl. |
||
Petr Beneš Profil * |
#9 · Zasláno: 24. 6. 2014, 14:25:02
martinK:
|
||
Petr Benes Profil |
#10 · Zasláno: 24. 6. 2014, 14:26:21 · Upravil/a: Petr Benes
:D Jo mě to nefungovalo protože jsem ty hodnoty psal do uvozovek :) Už to všechno funguje.
McBOY Dík prostuduju to do příště . |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0