Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
akali Profil * |
Ahoj. POkoušel jsem se jako začátečník pracovat s wordpressem a nemůžu se dopracovat kýženého výsledku.
Potřebuji udělat po levé straně (svislé) rolovací menu, které potom přesunu z levého divu do hlavičky (jak na to?) Poté je dalším požadavkem přidávání textů ve stejném formátu. Celý text, který vložím bude mít zelené pozadí a bude rozdělen na levou a pravou část. V levé části bude obrázek a v pravé části obrázek. Lze to dopředu nějak nastylovat? Půjde tuto šablonu www.separatista.net nějakým způsobem vycentrovat na střed obrazovky? Zkoušel jsem to stylováním přímo do souboru, ale ani to s tím nehlo. Když oddálím (ctrl + pohyb kolečkem) obrazovku, vždy to zůstane přilepené k levé straně :-/ Poté je dalším požadavkem přidávání textů ve stejném formátu. Celý text, který vložím bude mít zelené pozadí a bude rozdělen na levou a pravou část. V levé části bude obrázek a v pravé části text. Lze to dopředu nějak nastylovat? |
||
anonymníí Profil * |
#2 · Zasláno: 3. 7. 2014, 08:08:55
akali:
„Poté je dalším požadavkem přidávání textů ve stejném formátu.“ Všechny CMS zpravidla pracují s téměř plain texty nebo wysiwyg editorem (možnost přepnutí), takže zachování formátu je snadné. „Lze to dopředu nějak nastylovat?“ Ano, lze. O tom přeci CMS je, že je nějaká šablona/y a do ní se jen plní texty. „Půjde tuto šablonu http://www.separatista.net/ nějakým způsobem vycentrovat na střed obrazovky?“ Ano, zásahem do CSS. A kupodivu, centruje se to jako každá jiná stránka, žádným kouzlem. Zkus hledat. „Zkoušel jsem to stylováním přímo do souboru, ale ani to s tím nehlo“ Co jsi zkoušel? Já jsem si to zkusil a během asi 5 vteřin jsem měl vycentrováno. Včetně hledání správného "centrovacího" elementu. |
||
akali Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 7. 2014, 09:17:47
Zkousel jsem element body a html nastavit na margin-left:0 auto;.. ale beze zmeny
Co presun toho menu? Pujde to take presunout do hlavicky? |
||
anonymníí Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 7. 2014, 10:45:58
akali:
„Zkousel jsem element body a html nastavit na margin-left:0 auto;.. ale beze zmeny“ Oba jmenované elementy se vycentrovaly. Jen... ty to nevidíš, protože oba mají šířku 100% a tam se trochu ztrácí zarovnání na střed, vlevo a vpravo. Nápověda (proč jsi nezkusil hledat nějaký článek o centrování? Zjistil bys, že se necentruje ani html, ani body): vyber správný element, který potřebuješ vycentrovat. Nápověda 2: margin-left: 0 auto je nesmysl, prohlížeče ho zahodí.
„Co presun toho menu? Pujde to take presunout do hlavicky?“ Všechno jde, když se chce. Tobě se ale zatím moc nechtělo, zdá se mi. |
||
Akali Profil |
#5 · Zasláno: 3. 7. 2014, 19:39:35 · Upravil/a: Akali
Zkouším to přidávat k různých divům, ale vycentrování mi pořád nefunguje.. :-/
Tak už se to povedlo. Stačilo to napsat do "site"..Děkuji za rady!! |
||
Časová prodleva: 11 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0