Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
miki-mouse Profil |
#1 · Zasláno: 9. 9. 2015, 20:42:39
Dobrý den,
nastavuji kompletně nový internetový obchod Prestashop 1.6. a šablona se mi nevykresluje správně a nevím, jak ji mohu změnit podle svého představu, jestli se dá?, event. existují šablony pro Prestashop 1.6. zdarma? Poradil by mi někdo, event. s nastavením Prestashopu bez nároku na honorář, aby se mi vše fungovalo tak, jak má? Předem děkuji za Vaše odpovědi. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
miki-mouse Profil |
Moderátor Davex: Přesunuto z duplicitního tématu Pomoc s eshopem Prestashop.
Když dám zobrazit šablonu, tak se mi zobrazí přednastavená šablona, kde je všechno anglicky a hlavně pro módu. My se zabýváme ručními pracemi, tzn. například věnce, malované trička... Tak bych potřeboval tuto šablonu nějak změnit nebo upravit k obrazu svému jde to? Za druhé jsou zde přednastavené odkazy v horním menu: Call us now, Contact us, Currency CZK - Euro, Sign in; ale nikde se mi nedaří upravit to na český název a upravit telefonní číslo, které je tam už předvyplněné. Chtěl bych umístit menu s nabídkou věcí, kterou nabízíme buď nahoru nebo do boku, aby lidé nehledali menu někde dole (Categories...), opět jsem nepřišel na to, kde lze to upravit na český text. Po vložení produktu s fotkou a nastavení cen se mi nevykreslil produkt na úvodní stránce a Categories se tváří, jako kdyby tam nebyla založena. Pokud kliknu na otevření produktu tváří se stejně jako Categories, nevím, kde se tedy stala chyba. Navíc mi vadí, že zobrazit je anglicky More a vložit do košíku je Add to cart. Dá se to nějak upravit, aby názvy byly české a správně se to vyobrazovalo a netvářilo se to, že tam nejsou kategorie a produkty nadefinované? Děkuji za radu a pomoct. |
||
Taps Profil |
#3 · Zasláno: 14. 9. 2015, 02:19:38
Zdravim, podival bych se na to.
|
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 14. 9. 2015, 18:45:19
miki-mouse:
„My se zabýváme ručními pracemi, tzn. například věnce, malované trička... Tak bych potřeboval tuto šablonu nějak změnit nebo upravit k obrazu svému jde to?“ V konfiguraci šablony jde změnit spoustu věcí. „Za druhé jsou zde přednastavené odkazy v horním menu: Call us now, Contact us, Currency CZK - Euro, Sign in; ale nikde se mi nedaří upravit to na český název “ Je v menu „Lokalizace“ nainstalovaná čeština a vybraná pro e-shop jako výchozí? „a upravit telefonní číslo, které je tam už předvyplněné“ Telefonní číslo zobrazené nahoře se dá změnit v nastavení modulu „Blok kontakt“. „Po vložení produktu s fotkou a nastavení cen se mi nevykreslil produkt na úvodní stránce“ V asociaci produktu musí být přiřazena kategorie „Home“. |
||
miki-mouse Profil |
#5 · Zasláno: 14. 9. 2015, 22:02:37
Čeština není nastavena pro import a localization pack, to se mi nedaří uložit na češtinu. Jinak ostatní je nastaveno pro češtinu.
Nevím, jak nastavit platbu kartou a kde. Pod Home mám podkategarii věnce, trička, výprodej...., ale když kliknu na kategorii věnce nezobrazí se mi to na úvodní stránce. Jak to udělat, aby se to zobrazovalo ve své kategorii a zároveň na úvodní stránce správně vykreslovalo. Děkuji za odpověď a pomoct. |
||
Davex Profil |
miki-mouse:
„Čeština není nastavena pro import a localization pack, to se mi nedaří uložit na češtinu. Jinak ostatní je nastaveno pro češtinu.“ Obávám se, že nerozumím. Výchozí jazyk pro e-shop se přece nastavuje jen na jednom místě v nabídce „Localization/Localization - Configuration - Default language“. Tam to nejde nestavit? Dojde k nějaké chybě a texty v e-shopu pak nejsou přeložené? Je čeština přidaná v nabídce „Localization/Languages“? „Nevím, jak nastavit platbu kartou a kde.“ Pro platbu kartou bude asi potřeba nainstalovat nějaký modul (pravděpodobně placený) a bude se to odvíjet od toho, jakou platební bránu chceš použít. Co to znamená „když kliknu na kategorii věnce nezobrazí se mi to na úvodní stránce“? Pokud se má produkt zobrazovat v kategorii Věnce i na úvodní stránce, tak musí mít nastavené obě kategorie - tedy Věnce i Home. Zjednodušeně musí mít přiřazené všechny kategorie, ve kterých se má zobrazovat. |
||
miki-mouse Profil |
#7 · Zasláno: 15. 9. 2015, 16:42:48
Začnu odzadu:
Na úvodní stránce se mi vypíše např.Stříbrnočervený se stříbrnou mašlí, ale nezobrazí se náhled na věnec a po kliknutí na název se objeví 404 - stránka nenalezena, či-li nemají možnost přidat do košíku... V modulu je nainstalován modul Bank wire..., stačí to k platbě kartou? nebo musím nainstalovat modul PayPal Europe pro platbu kartou. Mám nastaven localization / configuration / default language - je nastaveno na Češtinu, stejně jako defult country Czech Republic, defult currency Czech koruna. Lokalizace - jazyky tam je před nastaveno čeština? |
||
Davex Profil |
miki-mouse:
„po kliknutí na název se objeví 404 - stránka nenalezena, či-li nemají možnost přidat do košíku“ To vypadá, že něco nefunguje správně. „V modulu je nainstalován modul Bank wire..., stačí to k platbě kartou?“ Ne, ten slouží k možnosti platby bankovní převodem. „nebo musím nainstalovat modul PayPal Europe pro platbu kartou.“ Pokud bude mít zákazník účet u PayPal, tak by mohl zprostředkovaně platit kartou. „Mám nastaven localization / configuration / default language - je nastaveno na Češtinu“ Nemůže být problém třeba v tom, že to zkoušíš jako přihlášený uživatel, který má v profilu nastavenou angličtinu? Zkoušel jsi v horní liště na e-shopu změnit jazyk na češtinu? Je na e-shopu použita výchozí šablona „default-bootstrap“? |
||
miki-mouse Profil |
#9 · Zasláno: 16. 9. 2015, 10:49:07
Teď jsem zjistil, že se ani nepřihlásí Sing in... vypíše to stejnou chybu jako pro přidání do košíku, jak kdyby to nefungovalo správně.
Šablona je nastavena výchozí. Pokud používáš TeamViever tak, bych ti dal přístup a mohl bys ses na to podívat sám, kde je chyba. Jestli bys mi pomohl. Díky. |
||
Davex Profil |
#10 · Zasláno: 16. 9. 2015, 23:24:31
miki-mouse:
„Pokud používáš TeamViever“ Nemám čas se tomuto problému věnovat. Vypadalo to jako jednoduchý problém s nastavením e-shopu, ale postupně z tebe vylezlo, že ti v podstatě Prestashop nefunguje správně. Což by mohlo znamenat buďto špatně nastavený webserver nebo webhosting, který plně nepodporuje Prestashop. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0