Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lionel messi Profil |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2016, 17:35:44
Zdravím,
s WordPressom iba začínam, celkom sa mi zatiaľ pozdáva, no narazil som na menší problém. Po kliknutí na názov kategórie (napr. v menu) sa na stránke konkrétnej kategórie objaví nadpis vo formáte Kategória: Názov kategórie, lenže ja by som sa veľmi rád slovka kategória v tomto prípade zbavil a nadpis kategórie vypisoval vždy len v štýle Názov kategórie. Bohužiaľ, nezistil som, kde a akú zmenu treba spraviť, aby som WP vnútil svoju vôľu. Skúšal som aj hľadať, lenže vždy som narazil iba na návody, ako odstrániť slovo kategória z URL. Budem veľmi vďačný za každé nakopnutie, ako tento problém (či skôr môj vlastný rozmar) vyriešiť. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2016, 18:41:34
lionel messi:
jakou používáš šablonu? |
||
lionel messi Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2016, 18:45:38
Taps:
> lionel messi: > jakou používáš šablonu? Twenty Sixteen, jednu z troch pôvodných, ktoré sú tam od inštalácie. |
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 5. 2. 2016, 18:54:17
lionel messi:
zkus složku inc/template-tags.php a v ní hledej $categories_list |
||
lionel messi Profil |
#5 · Zasláno: 5. 2. 2016, 19:02:18
Taps:
> lionel messi: > zkus složku inc/template-tags.php a v ní hledej $categories_list Tam som našiel presne toto: $categories_list = get_the_category_list( _x( ', ', 'Used between list items, there is a space after the comma.', 'twentysixteen' ) ); Funkcia get_the_category_list (ani _x) nie je v danom súbore definovaná. |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2016, 19:05:35
lionel messi:
Tak bude definovaná jinde, proscanuj si projekt ... a projdi si nějaký tutorial, na netu toho je hafo. |
||
Taps Profil |
#7 · Zasláno: 5. 2. 2016, 19:13:46
lionel messi:
Já v tom souboru mám uvedeno. Zkus odstranit ztučněný výraz. Funkce get_the_category_list ti získává dané kategorie <? function twentysixteen_entry_taxonomies() { $categories_list = get_the_category_list( _x( ', ', 'Used between list items, there is a space after the comma.', 'twentysixteen' ) ); if ( $categories_list && twentysixteen_categorized_blog() ) { printf( '<span class="cat-links"><span class="screen-reader-text">%1$s </span>%2$s</span>', _x( 'Categories', 'Used before category names.', 'twentysixteen' ), $categories_list ); } ?> |
||
lionel messi Profil |
Taps:
„Zkus odstranit ztučněný výraz.“ Bohužiaľ, vôbec nič sa nezmenilo. Kcko: „a projdi si nějaký tutorial, na netu toho je hafo.“ Presne to aj spravím, uvedomujem si, že podobným spôsobom (riešenie každej, relatívne triviálnej, úpravy šablóny na fóre) to veľmi ďaleko nedotiahnem. |
||
lionel messi Profil |
Tak napokon je problém vyriešený.
Pre všetkých, ktorí by náhodou niečo podobné v budúcnosti hľadali, prikladám riešenie: Treba upraviť súbor s cestou: root (koreňový adresár, kde je WP) > wp-includes > general-template.php A v ňom nasledujúcu funkciu (stačilo odstrániť vyznačenú časť): function get_the_archive_title() { if ( is_category() ) { $title = sprintf( __( 'Category: %s' ), single_cat_title( '', false ) ); } elseif ( is_tag() ) { $title = sprintf( __( 'Tag: %s' ), single_tag_title( '', false ) ); } elseif ( is_author() ) { $title = sprintf( __( 'Author: %s' ), '<span class="vcard">' . get_the_author() . '</span>' ); } // množstvo ďalších podmienok vynechávam, pre riešenie čiastkového problému sú nepodstatné } Tapsovi aj Kckovi ešte raz ďakujem. |
||
Kcko Profil |
#10 · Zasláno: 5. 2. 2016, 23:18:08
lionel messi:
Mně za nic, ale skutečně řešit zrovna na tomto fóru začátečnické dotazy ohledně WP je trošku mimo. Já jsem v oboru přes 10 let (programování, kódování ...) a kolega mě donutil si včera nainstalovat WP, protože tam chce rozjet nějakej malej webík a taky jsem asi hodinu čučel do toho "super" kódu a nemohl nic najít, byl jsem z toho celkem v depresi (bud jsem tak blbej, nebo je WP tak divně napsanej ..) holt zbývá googlování, hledání a zkoušení ... Tak se nevzdávej, na netu toho je mraky a když takhle něco objevíš posuneš se v logičnosti daného systému dál a dál .. ;) |
||
Taps Profil |
Hlavne dej pozor na aktualizace, ty by ti nastaveni mohli opet prepsat. Nejlepsi je si vytvorit vlastni sablonu a v ni delat vlastni upravy
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0