Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Krátký Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 4. 2016, 15:21:09
Zdravím, dokázal by mě někdo navést, kde a jak ve WP nastavit role a funkce pro konkrétního uživatele? Stačil by mi jenom koncept (udělej to v DB, edituj soubor wp-xyz.php apod..).
Pokud možno bez pluginu, zkoušel jsem User Role Editor, ale nějak se v něm nemohu vyznat. Klient mi definoval položky menu v administraci, které chce, aby daný konkrétní uživatel viděl, včetně položek z jiných pluginů a to neodpovídá tomu, co nabízí URE, je to jakoby "překřížené". Zkrátka potřebuji nějak identifikovat uživatele a seznam funkcí, které má k dispozici. Děkuji za jakoukoliv radu! |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
smitka Profil |
#2 · Zasláno: 15. 4. 2016, 18:56:53
Může být poměrně komplikované to udělat správně. Záleží to především na tom, jestli dané funkcionality (položky v menu) podporují různá oprávnění.
Vytvořil bych nové uživatelské role (codex.wordpress.org/Function_Reference/add_role) a přiřadil k nim základní oprávnění (codex.wordpress.org/Function_Reference/add_cap). Mnoho pluginů obsahuje své vlastní oprávnění, které jde přidělovat. Pokud se jedná o vlastní kód, tak je možné jeho jednotlivé části ohlídat pomoci current_user_can nebo user_can (codex.wordpress.org/Function_Reference/current_user_can). V případě vlastních typů obsahu je možné již při jejich registrování zvolit/definovat nová práva, která jsou pro činnosti s příspěvkem potřebná (codex.wordpress.org/Function_Reference/register_post_type#capability_type). Pokud oprávnění již hotová rozšíření nepodporují, tak se situace dost komplikuje a je potřeba podle role odregistrovávat položky v menu a filtrovat pokusy o přístupy k funkcionalitám, které prováděly. User Role Editor je na tento účel vhodný plugin, jeho výhodou je i to, že přehledně ukáže již existující oprávnění a role, které je možné využít. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0