Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
radekt Profil |
#1 · Zasláno: 19. 7. 2024, 10:37:39
Dobrý den,
mám-li text v tomto tvaru: <p>1. Bytem se rozumí místnost nebo soubor místností, které jsou rozhodnutím stavebního úřadu určeny k bydlení.</p> a v css je text-align: justify; php nebo html soubor se zobrazí správně zarovnaný a zalamuje se podle šířky displeje, ne za řetězcem "místností,": <p>1. Bytem se rozumí místnost nebo soubor místností, které jsou rozhodnutím stavebního úřadu určeny k bydlení.</p> Ovšem ten samý text ve Wordpressu, bez ohledu na text-align: justify; se zobrazí na dva řádky. Když přepnu vizuální editor na html editor, za řetězcem "místností," tag <br>, ani žádný jiný, není, přesto se to chová, jak jsem popsal. Přidání white-space: nowrap; do CSS nepomohlo. Abych vyloučil, že je to šablonou, testoval jsem ve třech šablonách, všude se to chová stejně. |
||
anonym_ Profil * |
#2 · Zasláno: 19. 7. 2024, 10:50:27
radekt:
Evidentně tam WP editor vkládá nějaký bílý znak pro řádkový zlom (pravděpodobně reprezentovaná entita
). Zkus hexa editor, uvidíš, co tam je.
|
||
Kajman Profil |
#3 · Zasláno: 19. 7. 2024, 10:50:52
Jaký html kód wordpress vygeneruje?
Buď používejte vizuální editor a necpětěte tam html, nebo zkuste RAW editaci, pokud ji wordpress podpouruje. |
||
radekt Profil |
#4 · Zasláno: 20. 7. 2024, 15:36:26
Kajman:
WP vizuální editor vidí tohle: Bytem se rozumí místnost nebo soubor místností, které jsou rozhodnutím stavebního úřadu určeny k bydlení. WP html editor vidí tohle: <p>1. Bytem se rozumí místnost nebo soubor místností, které jsou rozhodnutím stavebního úřadu určeny k bydlení.</p> Na rozdíl od PSPadu, který pozná, že jsou tam netisknutelné znaky: <p>1. Bytem se rozumí místnost nebo soubor místností,¶ které jsou rozhodnutím stavebního úřadu určeny k bydlení.</p> Jak jsem psal, když je tento řetězec v php nebo html souboru, text se za netisknutelnými nezalamuje. Ale WP k nim přistupuje jinak. |
||
Kajman Profil |
#5 · Zasláno: 20. 7. 2024, 18:29:12
Buď ten znak zalomení nepoužívejte ve visuálním editoru, nebo nepoužívejte visuální editor. Ten je totiž od toho, aby to ukázal čtenáři zalomení, když tam autor článku zalomení použil.
|
||
Časová prodleva: 1 rok
|
0