Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sef_Lama Profil |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2006, 17:52:50
Dobrý den ve spolek :)
Chtěl jsem se zpat , zda je vůbec možné využít ke své praci (komerční tvorba webu), něják již existující redakční systém ? A to na úrovní bud celého balíku open source nebo jeho přeprogramovaní podle svých vlastním potřeb ? Nedojde k porušení licence ? (v licencích k uživají se prave orientuji slabe - jeste jsem žadny cizi SW nepoužil k ničemu) ... Napriklad, kdyby se mi libilo neco z redakcniho systemu A a neco z redakcniho systemu B a ja to zkombinoval a udelal z toho neco noveho ? Jak to vidite po teto strance - licence (jake by to muselo byt vydani licence) + jake je omezeni + zda se to možné a nebo není vůbec .... Nebo mi prosim poradte co delat kdyz potrebuju rychle redakcni system a mam malo casu jej cely od nuly vytvaret :/ ... JEstli se da neco kloudneho vymyslet ? |
||
koudi Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2006, 18:39:53
To záleží na konkrétní licenci daného RS, musíš si to přečíst a pak jistíš, co vlastně smíš a co ne.
Nebo mi prosim poradte co delat kdyz potrebuju rychle redakcni system a mam malo casu jej cely od nuly vytvaret :/ ... JEstli se da neco kloudneho vymyslet ? Je dobrý si jeden napsat a v každym dalšim projektu pak používat jeho části. |
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
Railbot Profil |
#3 · Zasláno: 4. 4. 2006, 20:28:33
Vetsina RS, ktere najdes vsude mozne ruzne ke stahnuti, tak podlehaji licenci GNU GPL (general public licence). Presne zneni licence si lze vyhledat i prelozene do cestiny (je napriklad zde), ale pro tebe je asi hlavni, ze takovy redakcni system si muzes stahnout, nainstalovat, pouzivat, muzes si v nem udelat zmen kolik jen chces a sirit ho dal. Jen s tim, ze musi byt zachovany udaje u puvodnim autorovi + nejake dalsi nalezitosti vyplyvajici z dane licence, ale na to uz se tolik nehledi a ani ja sam ty podminky presne neznam.
|
||
jozob Profil |
#4 · Zasláno: 4. 4. 2006, 20:38:30
Ešte k tej licencii. Ak použiješ redakčný systém ktorý je šírený pod GPL, musíš poskytnúť zákazníkovi rovnaké práva, aké boli poskytnuté Tebe. To jedna z kľúčových myšlienok GPL.
|
||
Tomik Profil |
#5 · Zasláno: 4. 4. 2006, 21:26:43
Sef_Lama
Trochu prakticky: většinou jsou systémy stavěné na open source šířeny i u komerčních záležitostí zdarma. Jediné co je placené je instalace, vzhled, popř. nějaké pluginy, avšak do těchto částek lze zahrnout i úpravu celého systému. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0