Autor Zpráva
Giuliano
Profil *
Zdravím,

jaký máte názor na volně dostupné aplikace pro e-shop Zen cart a Oscommerce?
Obě aplikace jsou v základním balíku nakódované v tabulkách, chtěl bych dosáhnout toho, aby výsledný e-shop byl kompletně v XHTML/CSS. Přemýšlím jakou aplikaci vybrat.

Mohli byste mě poradit?

Děkuji
quinux
Profil
Giuliano
Zkus se podívat na něco tady http://www.dobryobchod.com/Oscommerce.htm

Jinak. Neznám osCommerce, přesněji nikdy jsem neviděl jeho zdrojáky, ale než začneš předělávat layout tak si je dobře projdi, protože pokud by to byl náhodou stejný způsob jako php-nuke (asi před dvěma lety, nevím jak teď), tak je změna layoutu prakticky nemožná.
Jde o to, že HTML není jen v "themes", ale přímo i v aplikaci a když to tam změníš, tak buď nesmíš aktualizovat na novější verzi nebo si musíš pokračovat ve vývoji sám. Když totiž provedeš nějakou změnu v souborech aplikace a vyjde nová verze, může se stát, že ti ty soubory, které jsis upravil přepíše tou aktualizovanou verzí a ty můžeš začít znova (což v případě již rozjetého shopu nemusí být žádná sranda).
Giuliano
Profil *
Jasný, ta aplikace od jádra je v tabulkách, mě se jedná jen kvůli použitelnosti, vyhledavači a dalších 100 důvodů upravit šablonu. Uvidíme co a jak.
Anonymní
Profil *
Jestli potřebuješ poradit s osc tak klidne napiš na oscommerce fórum. Osc mám prostudovanou snad řádek po řádku, mam udělané šablony bez tabulek a spoustu dalších funkci.

Pojistovak
romanh
Profil
Jasný, ta aplikace od jádra je v tabulkách, mě se jedná jen kvůli použitelnosti, vyhledavači a dalších 100 důvodů upravit šablonu. Uvidíme co a jak.
Jo, soucasnou verzi Oscommerce si muzete prekopat, jak chcete, zrusit vsechny table a nahradit je div, ale za jakou cenu? HTML kod tam prechazi mozna 10ti soubory(tipuji jen ty, kde je nejaky vypis, ne ciste PHP) nez vyleze ven. Takze si musite udelat dobry prehled, aby ste to sfunkcnil. A pak pri kazdem doplnku, ktery by jsi tam chtel namontovat na to myslet.

Podle skusenosti je dulezitejsi nasadit "hezke-url" protoze snaha o beztabulkovy layount je z 60% jen pro poteseni sebe a ostatnich, kdo se podivaji do kodu a reknou:"jo, ok, nema tam tabulky". (Podle mne)

Nebo si pockejte na novou verzi oscommerce, ktera uz divy ma, vyjde v nejblizsich mesicich, protoze je prave v testovani.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.