| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Martin Malík Profil |
#1 · Zasláno: 27. 11. 2007, 22:16:08
Programuji vlastní CMSko a narazil jsem na tento problém, zajímalo by mě, jaké řešení by bylo v pohledu uživatele lepší. Možná vás taky napadne řešení úplně jiné a lepší, než obě, která mě napadla.
Součástí mého CMS budou pluginy a celé CMS bude používat šablony. Šablony jsou uloženy ve složce templates, pluginy v plugins, kde každý plugin má svou podsložku. Uvažujme, že mám plugin - anketu. Kam by bylo nejlepší uložit její šablonku, napadly mě dvě řešení: 1) Šablonu dát do složky k pluginu. To má nevýhodu v tom, že pokud si někdo (já) bude chtít upravovat vzhled, nenajde všechny šablony hezky u sebe v templates, kde je bude očekávat, ale bude je muset hledat. Výhodou je snadnější instalace pluginu, stačí rozbalit složku na místo a o zbytek se postará program. 2) Šablonu dát k ostatním do templates. Výhoda - všechny šablony jsou hezky u sebe. Nevýhoda - horší instalace. Jaký na to máte osobně názor, co vám přijde vhodnější? Existuje lepší řešení? Děkuju za váš čas a snahu ;) |
||
| tiso Profil |
#2 · Zasláno: 27. 11. 2007, 22:26:16
Martin Malík - spoj tie 2 adresáre do jedného a máš po probléme... Vlastne jeden máš - ako sa bude ten adresár volať...
|
||
| Martin Malík Profil |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2007, 23:03:34
tiso
Podle mě by byl takový krok docela na úkor přehlednosti a i uživatelské (administrátorské) přívětivosti. Instalovat pluginy do té samé složky, kde mám templaty, to bych moh rovnou úplně všechno dát do jedné složky... Nicméně, děkuji za názor :) |
||
| Martin Malík Profil |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2007, 23:05:02
Teď mě napadlo, jak podobnou situaci řeší jiná CMS? Máte s tím někdo zkušenost (třeba některý z autorů :-) )?
|
||
| tiso Profil |
#5 · Zasláno: 27. 11. 2007, 23:20:19
Martin Malík 3) inštalácia pluginu = spusenie nejakého skriptu, ktorý šablónu z adresára pluginu presunie do adresára templates. Lepšie?
|
||
| Martin Malík Profil |
#6 · Zasláno: 27. 11. 2007, 23:25:20
tiso
To vypadá asi na vůbec nejleší řešení. Díky ;) |
||
| tiso Profil |
#7 · Zasláno: 28. 11. 2007, 00:04:01
Martin Malík - za málo... Otázky ohľadom architektúry systémov mám rád, nikdy neviem či to niekde nevyužijem...
|
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0