« 1 2 3 »
Autor Zpráva
martin.kudrnka
Profil *
Ještě mně napadlo zkusit si tam natáhnout novou verzi FCKeditoru http://www.fckeditor.net
tomsupermario
Profil *
Rad bych freeglobes vyuzival, ale potreboval bych poradit s cestinou... klidne i za mensi uplatu...
martin.kudrnka
Profil *
A v čem je teda problém?
tomsupermario
Profil *
v tom, ze se mi nedari, aby freeglobes zobrazoval prelozene texty cesky. Mozna spatny kodovani databaze? Nevim, nicmene neni problem si to prelozit svepomoci, problem je ze se mi nezobrazuje cestina jav polozkach freeglobes tak v textu ktery zadavam pres fckeditor
martin.kudrnka
Profil *
Zde je pár věcí, který jsem ve Freeglobe upravoval. Něco je z diskuzních fór, něco moje:

Nastavení celkové češtiny v kódování ISO-8859-2
v souboru class.mysql.php
přidat za řádek:
$this->con_id = mysql_connect($alias, $user, $pwd) or die(mysql_error());
toto:
mysql_query("SET character_set_results=latin2, character_set_connection=latin2, character_set_client=latin2");


pkud je adminem nastavena čeština, tak je potřebný přidat složku czech se souborem lang.php do každé složky pluginu


Mailové reporty:
V souboru class.mailmanager.php
Řádky
// Mail headers
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$headers .= "From: ".$CONFIG['site_mail']."\r\n";
nahradit za
// Mail headers
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-2' . "\n";
$headers .= "From: ".$CONFIG['site_mail']."\n";


Šířka pole provýběr kategorie
Soubor style.css
nastavit šířku pole s výběrem kategorií
select {
width: 370px;
}


Vyhození entit ve WYSIWYG

Soubor fckconfig.js
Řádky:
FCKConfig.AutoDetectLanguage = true ;
FCKConfig.DefaultLanguage = 'fr' ;
FCKConfig.ContentLangDirection = 'ltr' ;

FCKConfig.ProcessHTMLEntities = true ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities = true ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities = true ;

Nahradit:
FCKConfig.AutoDetectLanguage = true ;
FCKConfig.DefaultLanguage = 'cs' ;
FCKConfig.ContentLangDirection = 'ltr' ;

FCKConfig.ProcessHTMLEntities = true ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities = false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities = false ;



Odstranění hlášení chyby ve vyhledáváním fulltextem:
Soubor recherche.php
setcookie($recherche,'1', time()+3600*24);
nahradit
@setcookie($recherche,'1', time()+3600*24);


Čeština v seznamu hledaných slov
Soubor keywords.php
Řádek
$smarty->append("keywords", array('id' => $keyword->getVar('id'), 'word' => $myts->htmlEntities($keyword->getVar('word')), 'occurence' => $keyword->getVar('occurence'), 'url' => $
nahradit za
$smarty->append("keywords", array('id' => $keyword->getVar('id'), 'word' => $myts->htmlSpecialChars($keyword->getVar('word')), 'occurence' => $keyword->getVar('occurence'), 'url' => $url));



feed.php
zakomentovat linky (jinak hází chybu RSS):
$url = isset($infos['image']['url']) ? $infos['image']['url'] : "";
$title = isset($infos['image']['title']) ? $infos['image']['title'] : "";
$link = isset($infos['image']['link']) ? $infos['image']['link'] : "";


Čeština v RSS kanálu
rss.php
vyházet utf8_encode


tag.php
řádek
$smarty->assign('tag',htmlentities($tag->getVar('tag')));
zaměnita na
$smarty->assign('tag',($tag->getVar('tag')));


Snad se v tom vyznáš a pomůže ti to.
tomsupermario
Profil *
super, diky! hodne se zlepsilo, jedine co se mi nepodarilo je změnit položky menu na české...
martin.kudrnka
Profil *
Bude to v souborech šablony.
martin.kudrnka
Profil *
Určitě mně pošli pak URL katalogu. Mám několuik webů. který bych tam rád dal.
tomsupermario
Profil *
to ano, ale jen se mi v ni ch spatne koduje cestina...
martin.kudrnka
Profil *
Pravděpodobně jsou šablony uložený v jiným kódování než v jakým se kóduje v IE. Je zapotřebí uložit přeložené šablony např v ISO-8859-2, UTF8 nebo windows-1250. Pro vícero rad bych už spíš potřeboval vidět ten portál.
tomsupermario
Profil *
martin.kudrnka http://wm.itvision.cz/ - budu rad kdyz se mi ozves na tomas@itvision.cz
martin.kudrnka
Profil *
Máš nastavený kódování v charset=ISO-8859-1. Osobně bych tam dal charset=ISO-8859-2.

Nastavíš to v souboru /conf/config.php (okolo řádku 33).
tomsupermario
Profil *
OMG - thats it!

diky
tomsupermario
Profil *
http://www.wm.itvision.cz/ jen mi to zas rozhodilo cestinu v menu šž a jinde :/
tomsupermario
Profil *
vyreseno, ted pro zmenu bojuju s cestinou v kategoriich :/
tomsupermario
Profil *
done :)
martin.kudrnka
Profil *
Všechno, co jsi uložil do databáze s původním ISO-8859-1, musíš znovu zeditovat a znovu uložit. Pak to musí makat OK. To znamená znovu otevřít, udělat změnu a zase uložit - jak u kategorií tak i u vložených webů.

Jinak všechno, je dobrý ukládat v ISO-8859-2. Používám k tomu Akelpad - http://akelpad.sourceforge.net/en/index.php. Při ukládání textu zvolit uložit jako a nastavit kódování. Týká se to hlavně šablon.

Až to budeš mít komplet hotový, určitě dej vědět. Mám pár webů k zápisu.
tomsupermario
Profil *
diky moc, uz je to snad oki, alespon se mi to tak tvari... bezi to na www.blogindex.cz
tomsupermario
Profil *
no hlavne nechapu, ze frontpage se uz tvari oki v FF, IE 7 i safari, ale na jinem kompu v IE 7 rozhazena cestina a ve FF ve kterem ok, kdyz kliknu na registraci tak je to taky rozhazeny, pritom na frontpage se tvari vse v poradku - tomu uz nerozumim vubec.

Vse mam v ISO-8859-2 uz od zacatku.
martin.kudrnka
Profil *
Taky mám ještě tyto nedostatky, ale asi řešit nebudu. Nemyslím, že tyto funkce by mohly být nějak frekventovaně používaný. Jinak to máš docela cool. Škoda že je to směřovaný jen na blogy. Chtěl jsem zaregistrovat několik shopů. Tak nic.
tomsupermario
Profil *
existuje nejaka moznost jak zaslat hromadny mail vsem uzivatelum?
martin.kudrnka
Profil *
O ničem nevím. Jedině najít nějakej modul nebo si adresy vyexportovat z SQL.
tomsupermario
Profil *
diky...

no i tak mi prijde freeglobes ponekud tezkopadny...

spostu zakladnich funkci mu chybi a ted mi blbne i modul, ktery dela screenshoty za posledni 2 dny mam jen ty defaultni a nevim co s tim...
martin.kudrnka
Profil *
Screenshoty se dějí automaticky na http://open.thumbshots.org/image.pxf?url=http://www.vasweb.cz. To asi modul neobstarává.
Jinak je možný zkusit i http://www.esyndicat.com/ - má rozsáhlejší admin.
martin1
Profil *
Kdo by byl ochoten poskytnout cestinu do FreeGlobes ? At to nemusim cele prekladat :-) Diky ...
martin.kudrnka
Profil *
Mám češtinu na straně uživatele. Admin pro sebe jsem si nepřekládal. Pokud si zvolíš svou šablonu, musíš si tam pár věcí dopřeložit. Můžu poskytnout češtinu ve formátu 8859-2. Co za to? Chtěl bych vložit asi 3 linky do sekce partneři.
thor
Profil *
Zdravím mohl by mi někdo poradit kde upravím nebo smažu zobrazovaný datum + čas ?
zobrazuje to na každé stránce třeba zde je to nejlépe vidět : http://seznam-odkazu.ic.cz/index.php?do=keywords
myslím to : 21:25:51 | Samedi 01 Nov 2008
zobrazuje se mi to francouzsky ale přitom \class\date\datelang.php jsem upravil na češtinu .. :(
thor
Profil *
vyřešeno byl to JS ,)
Ronny
Profil *
Jak jste překódovali databázi aby vám šla dobře čeština?
martin.kudrnka
Profil *
Je to popsané ve zprávě 5:

Nastavení celkové češtiny v kódování ISO-8859-2
v souboru class.mysql.php
přidat za řádek:
$this->con_id = mysql_connect($alias, $user, $pwd) or die(mysql_error());
toto:
mysql_query("SET character_set_results=latin2, character_set_connection=latin2, character_set_client=latin2");
« 1 2 3 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: