Autor Zpráva
Scumo
Profil
Jaký je váš názor na CMS bez SQL?
Tedy s použitím souborů.
ninja
Profil
Kdyz se hodi tak je dobre jej pouzit, kdyz se nehodi tak neni. Vse zalazi na konkretnich podminkach.
Mastodont
Profil
Databáze je mnohem rychlejší pro vyhledávání, řazení, výběr podmnožin ... a to jsou u CMS běžně používané funkce.
Nox
Profil
Scumo
(soudím z nedávných příspěvků)
Koukám, že se bráníš naučení se databáze zuby nehty:)
Není to opravdu nic démonického... na základ se stačí mrknout v linuxsoft.cz/php , protože
tam o mysql taky mluví, úplné začátky, a potom /mysql ... s chutí do toho, půl je hotovo
Andre
Profil
CMS bez SQL je dobre v případě kdy jsi na hostingu, který nemá databázi ale v ostatních případech je rozhodně lepší SQL použít. A aby si mohl ovládat CMS tak nějake extremní znalosti SQL nejsou potřeba.
Jan Rippl
Profil
Já s takovými CMS mám velmi dobré zkušennosti. Používám je pro statické stránky ( www.cmsimple.org ), pro blog ( www.mnews.php5.sk ), či diskusní fórum ( http://tvorba-webu.zdarek.com/php/forum.php ). Uatím jsem s těmito systémy spokojen. Dají se velmi snadno implementovat do libovolné HTML šablony, což je jejich výhoda, a rovněž se velmi snadno zálohují včetně dat :)
Scumo
Profil
Nox
Ja se nebráním naučení SQL, ale proste tet na DB nemam naladu, v krouzku PHP jsem teprv u $_POST a v realu jsem uz u include.
DB se naucim, az ji budu potrebovat, psal jsem zde také, že se SQL naucit chci!
Měsíček
Profil
CMS bez SQL se obloukem vyhýbám a myslím, že by to měli dělat i ostatní (argumenty, že některé hostingy nepodporují databáze jsou myslím v dnešní době mimo mísu, jejich málo a nikdy není problém přejít).
joe
Profil
Žádný, na co můžu, na to použiju databázi (když nejsem línej to udělat :-).
Leo
Profil
"DB se naucim, az ji budu potrebovat, psal jsem zde také, že se SQL naucit chci!"

Verim tomu, ze nejaky hotovy CMS muze mit praci se soubory vyresenou tak dobre, ze se vam pri soucasnem pristupu vice uzivatelu neposkodi, ale celkem o tom pochybuju. Kazdopadne pokud se PHP teprve UCITE a chcete pouzivat vlastni postupy pak verte, ze DB jako uloziste dat je mnohem jednodussi, nez soubory. Leo
Scumo
Profil
Leo
verte, ze DB jako uloziste dat je mnohem jednodussi
a bezpecnejsi nez soubory samotne

joe
když nejsem línej to udělat :-)
nachapu prac vas bavi pouzivat narazky :-?

Scumo
Muj nazor na CMS bez SQL: Je to dobra věc pro lidi co s php začínají a již chápu pole, if, proměné, session a pod. Ale pro rozsahlejsi CMS (napr. wordpress) proste bez DB "nejde".
joe
Profil
Scumo
Já to psal jako narážku, ale jen pro sebe, nebylo to myšleno na nikoho jinýho. A myslel jsem to tak, že když mám čas, tak to tak udělám, ale že někdy je prostě rychlejší uložit do statických stránek, když se obsah měnit nebude...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: