Autor Zpráva
jozda
Profil *
ahoj četl jsem že tu někdo hledá návod na RS, a tak už dešlí dobu dělám jeden sice pořád hledám a nějakou pomoc, ale tím se i učím...
ale teď k nabídce: hledám pomocníky kteří by se chtěli připojit k práci...

v RS pude udělat snad vše...
každej si bude moc udělat svůj styl pomocí administrace

bude to vypadat asi takto:

Logo: <okýnko na psaní>

Pozadí: <okánko na psaní>

to je zatím v praxi se to může vylepšovat.

Takže budu rád když se připojí co nejvíce lidí kteří ovládají PHP a MYSQL (nevadí že ne moc mohou se přiučovat), měli by být schopni spolupracovat atd.

dále bych potřeboval někoho kdo by navrhnul několik stylů...

dále bych chtěl že by bylo více verzí a v každym by bylo něco lepšího...

pls. pište zde budu opravdu rád když nás bude co nejvíce.
-
Profil *
já do toho jdu poďte taky ne?
abcde
Profil *
jozda

mozna by bylo dobre ukazat co mas hotove, at si kazdy muze udelat nazor jestli se chce nebo nechce pripojit (jestli to podle nej ma/nema budoucnost).

pls. pište zde budu opravdu rád když nás bude co nejvíce.
i tak by bylo dobre dat na sebe nejaky kontakt

dále bych potřeboval někoho kdo by navrhnul několik stylů...
vyber si a stahni hezke/popularni free sablony a ty predelej.

dále bych chtěl že by bylo více verzí a v každym by bylo něco lepšího...
nebylo by lepsi mit jeden kvalitni zaklad a do nej doplnovat pluginy?
jozda
Profil *
o jako tak jsem to myslel ale kdyř třeba si někdo bude stahovat už po přidělání ty vylepšenosti tak se to musí přidělat do toho RS aby potom nemusel ještě nic stahovat a tím to bude další verze ne? :-D

kontakt:
pište sem,
E-mail: jozifek14@seznam.cz
ICQ: 338768982

Co mám hotovo teprv dělám připsání článků ale jak vydíte mám s tim problémy když se kouknete na ostatní moje články
více budu sem dopisovat
jozda
Profil *
tak co chtěl by někdo?
comfy
Profil *
Když někdo bude chtít, tak se ti určitě ozve na uvedený kontakt ;-)
jozda
Profil *
ahoj mám noví icq takže nepište na icq 338768982 ale na 475714028
valecekm
Profil
jozda

Jen bych chtel do tohoto tematu podotknout.. spise by se meli zapojit skuseni hosi nez novacci.. Udelat vlastni rs neni sranda ikdyz to zni krasne... Vsechno by melo byt tip top i nemyslitelne chyby ktere mohou nastat kdyz nejaky prasteny uzivatel rs nekde udela neco co nema, tak by meli byt podchytnute.. trebas dma priklad kontrolovat nektere retezce jeslti jsou ve spravnem formatu... kdyz budu zapisovat trebas datum kdy ma nejaky clanek vyjit(pouze zadani textu) tak to bud muzu slozite prechroustat pomoci fc date a nebo skontrolovat jeslti zadany text opravdu sedi tk ajak ma... jestli jsou to cisla a podobne... jinak kontrola jeslti cislo je cislo by mela byt v techto projektech samozrejmosti. to same kontrola formularu proti poskozeni jak uz to zevnitr tak zvenci.
Ja se pokousim o neco podobneho uz pul roku(sem student takze moc casu nato neni proto tak dlouho) a nekdy potim krev a to myslim vazne.. Takze bych nejdriv zvazil hledani lidi jeslti to ma vubec cenu a mas takove odhodlani aby jsi to dotahnul dokonce.. protoze ostatni, kteri natom potom pracovali jako divi a potom z toho seslo tak asi moc nadseni nebudou....

Takze nejdriv si je potreba uvedomit jestli to opravdu chces a nebo je to jen takova chvilkova myslenka a nebo jen ohromeni z toho ze by to slo... Jeste horsi situace nastane pokud bys chtel udelat univerzalni rs jako je Joomla nebo drupal ci podobne a ne jenom rs pro vlastni web.. to chce opravdu cas a skusenosti..

Ale pokud mas odhodlani to dotahnout dokonce tak preju hodne stigra ;-) a zhavych zajemcu.. Jinak se omlouvam za pravopis
jozda
Profil *
vakecekm
no tak jako já bych do toho jít chtěl ale neumim všechny fce a fakt bych to chtěl dotáhnout do konce
harmonie
Profil
Schválně zkus sem dát vzorek zdrojáku. Nemusí to být úplně funkční. Ale podle stylu psaní zkušení poznají, jestli má cenu do toho s tebou jít.

Kdysi jsem chtěl si nechat něco naprogramovat. Programování mě živí přes 30 let, ale php znám jen zběžně. Přesto jsem poznal, že ukázkový zdroják byl hrozný. Ale řekl jsem si, přesto to s tím klukem zkusím, snad se to naučí. Snažil jsem se ho vést, vysvětlovat. Ale nešlo to. Program musí být DOBŘE napsaný. To neznamená jen, že je bez chyb. To znamená mnohem víc. To se učí dlouho a vím, že někteří se to ani nejsou schopni naučit.

Proto ještě jednou. Dej sem kus svého programu a uvidí se, koho budeš inspirovat.

PS.: Zkušenost říká, že za první program se člověk většinou stydí a velmi rychle ho opouští a nebo předělává. Až při 3-4 programu (projektu) člověk bývá spokojený.

Hodně štěstí a vytrvalosti.
jakubroz
Profil
přesně tak. pokud máš problémy s psanim článků, tak to fakt nemá cenu.

Aspon napiš, jak máš udělaný jádro.
Podporuje to více db?
Jaký máš TPL systém?

Nebo aspon schema cmska. Podle toho to třeba někoho zaujme.
jozda
Profil *
má stačí najít správný skript kterým to pude...

registrovaný jsem na wz.cz a to má db Mysql - phpmyadmin

jádro na přidávání článku je zde jestli si myslel kód:
<?
//Připojíme k db
mysql_connect('mysql.wz.cz', 'user', 'pass');
mysql_select_db('dbname');

mysql_query("INSERT INTO web_clanky SET nazev='$nazev',autor='$autor',obsah='$obsah',rubrika='$rubriky'");
?>
<script type="text/javascript">
function kontrola()
{
  if(document.getElementById("nazev").value.length<3) {
    alert("Název musí obsahovat nejméně 3 znaky..");
    document.getElementById("nazev").focus();
    return false;
  }
  if(document.getElementById("autor").value.length<2) {
    alert("Pole autor musí obsahovat nejméně 2 znaky.");
    document.getElementById("autor").focus();
    return false;
  }
  if(document.getElementById("rubrika").value.length==0) {
    alert("Prosím vyberte rubriku.");
    document.getElementById("rubrika").focus();
    return false;
  }
  if(document.getElementById("obsah").value.length<5) {
    alert("Obsah musí obsahovat nejméně 5 znaků.");
    document.getElementById("obsah").focus();
    return false;
  }
  return true;
}
</script>

<form onsubmit="return kontrola()" action="http://www.jozifek.xf.cz/test4.php" method="post">

  Název článku: <input type="text" id="nazev"><br>
  Autor:  <input type="text" id="autor"><br>
   <select id="rubrika">
      <option value="0" selected>Vyberte rubriku...</option>
<?
$sql_result = mysql_query("SELECT nazev, id_rubriky FROM web_rubriky ");
$sql = mysql_query("INSERT INTO web_clanky SET rubrika='$id_rubriky'");
while(list($nazev, $id_rubriky) = mysql_fetch_array($sql_result))
{
echo "<option value=$id_rubriky > $nazev </option>";
}
?>
   </select><br>
  Obsah: <br>
<textarea id="editor" id="obsah" rows="20" cols="80" class=""></textarea><br>
  <button type="submit">
    Odeslat
  </button>
</form>
valecekm
Profil
Sice uz asi neaktualni dotaz, ale pro ty kteri by se nechali inspirovat. FORMULARE KONTROLUJEME POMOCI PHP nikoli pres JAVASCRIPT, protoze ten se da porad VYPNOUT.

SPATNE A TO HODNE Z HLEDISKA BEZPECNOSTI
.
.
if(document.getElementById("nazev").value.length<3) {
alert("Název musí obsahovat nejméně 3 znaky..");
document.getElementById("nazev").focus();
return false;
}
if(document.getElementById("autor").value.length<2) {
alert("Pole autor musí obsahovat nejméně 2 znaky.");
document.getElementById("autor").focus();
return false;
}
.
.
.
Chamurappi
Profil
Reaguji na valecekm:
Křičíš docela zbytečně.

nikoli pres JAVASCRIPT
Proč se nesmí formuláře kontrolovat také přes JavaScript?
To, že kontrolu na straně serveru v uvedeném úryvku kódu nevidíme, přeci neznamená, že ji jozda nepoužívá vůbec. Stejně tak v uvedném úryvku není ochrana proti SQL injection, ne?

SPATNE A TO HODNE Z HLEDISKA BEZPECNOSTI
Jak může uškodit bezpečnosti, když bude mít název méně než 3 znaky a autor méně než 2 znaky?
valecekm
Profil
Chamurappi
Z uvedeneho prikladu by jozda tedy mel rici ze tam chybi cast php kodu, ktery kontroluje take formulare, protoze je tu spousta uzivatelu, kteri se tim nechaji inspirovat a nekdy muze byt zle. Pokud by to kontroloval jak pres javascript, tak i pres PHP, tak ho to jen slechti. Nejde tu jen o delku znaku ale i o jine veci, tkaze by si to nekdo z neznalejch programtoru mohl vzit k srdci a pouzivat to pro kontrolu form, kde s ehodnoty ukladaji do DB.
fuckin
Profil *
popravde? S tebou bych do projektu zaboha nesel, ani hosting nemas tak co chces? Kod ani neni okomentovany, vse v jednom, hnus proste...
joe
Profil
valecekm
viz Chamurappi

Naopak, kontrola pomocí JS je spíše vyžadována pro přístupnější web.


jozda
Tak jak jsi to sem hodil, tak mi připadá, ze máš zapnuté globální proměnné a nepřistupuješ k datům z formuláře přes $_POST, to už se dá považovat za chybu.
Nikde nemáš ošetřené žádné možé chyby, co když se nepodaří připojit k databázi, vykonat dotaz... Zkrátka, není to ještě ono a máš se co učit, je možné, že už ses to za těch pár měsíců naučil ;)


EDIT:

Ještě kód nemáš chráněný proti sql injection.

fuckin
Pokud potřebuješ takovýhle kód komentovat... A vše v jednom, žádné velké nevýhody to nemá. U RS je celkem zbytečné psát vše objektově, jak si zřejmě ty představuješ svůj krásný kód. Je to zbytečná práce.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: