Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj,
K čemu je v textpatternu dělení na kategorie a rubriky.
Podle selského rozumu by měla mít každá kategorie svoje vlastní rubriky a tak by to bylo i dobré.

Ale mě to tam nabízí u každého nového článku seznam kategorii a seznam rubrik pro každou kategorii stejnou tak na co to tam je.

A jak můžu zadat výpis rubrik (na výpis kategorii na hlavní stranu jsem přišel, ale já bych chtěl i výpis rubrik do jiné šablony. (zatím jen testuji články typu Lorem ipsum .. :)) )

P.S. Možná bych se měl zaregistrovat .. Anonymní příspěvky nevypadají dobře (i když vlastně po registraci budu úplně stejně anonymní, ale už se na to lidi koukají trochu jinak :D )
lancelot
Tak už nejsem anonym ;)
lancelot
sorry už jsem to našel.. v kolonce zpráva forem
Ivorius
Okolo rubrik a kategorií, panuje malinko zmatek. Částečně je to způsobeno překladem.

Rubrika je totiž v originále nazvána jako SECTION. Kategorie pak CATEGORY.

Rubrika slouží jako nadřazený prvek. Každá rubrika může mít svou vlastní formu, své rozvržení stránek i vlastní css. Kdežto kategorie přebírají tyto vlastnosti od výše nadřazeného prvku.

Ještě jedna věc je rozhodující. Rubriky používají svůj vlastní název -např. www.vasestranky.cz/rubrika/

Při použítí kategorií je adresa www.vasestranky.cz/index.php?c=kategorie

Nejlepší je si to vysvětlit na příkladě:

Vytvořili jsme portál. Rozdělíme ho na rubriky - Zprávy, kultura, sport, ostatní.
Ke každé rubrice přiřadíme vlastní styl css. Ale protože chceme ještě rozdělit rubriky a přitom zachovat stejný styl rubriky, použijeme navíc kategorie.

např.
rubrika kultura:
-kategorie: divadla
-kategorie: kina
-kategorie: knihovny

rubrika sport:
- kategorie: fotbal
-kategorie: hokej

........

Doufám, že jsem to alespoň trošičku objasnil. Jestli se chcete dozvědět více, je připravován jeden díl seriálu na mém weblogu právě o tomto tématu.
Anonymní
Profil *
Jde vytvořit ještě podrubrika? U fotbalu by mohla být podrubrika ženy, muži.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0