Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Radim24 Profil |
#1 · Zasláno: 22. 6. 2009, 11:39:01 · Upravil/a: Radim24
Zdravím mohl by mi tu někdo poradit s instlaací Wordpressu? Narazil jsem na nepříjemný problém. Mám spuštěný Apache, php a mysqld, vytvořenou databázi, jsem přihlášen k databázi wordpress (na localhost) a mám k ní přístup. RS Wordpress mi hlásí chybu.
Error establishing a database connection Pro debug používám die(ABSPATH); A toto je výstup: C:\server\wordpress-27cz/ Očividně problém s lomítky a nevím jak ho odstranit. Uvádím obsah svého konfiguráku "wp-config.php" na localhost/wordpress-27cz define('DB_NAME', 'wordpress'); define('DB_USER', 'root'); define('DB_PASSWORD', ''); define('DB_HOST', 'localhost'); define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); define('AUTH_KEY', ''); define('SECURE_AUTH_KEY', ''); define('LOGGED_IN_KEY', ''); define('NONCE_KEY', ''); $table_prefix = ''; define ('WPLANG', 'cs_CZ'); if ( !defined('ABSPATH') ) define('ABSPATH', dirname("http://localhost/wordpress-27cz") . '/'); die(ABSPATH); |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 22. 6. 2009, 12:58:56
Radim24 - "problém s lomítkami" nemusí mať nič spoločné s tou chybou. Prejdi si kód okolo pripojenia k databáze. Máš vôbec vytvorenú tú databázu?
|
||
Radim24 Profil |
#3 · Zasláno: 22. 6. 2009, 17:57:22 · Upravil/a: Radim24
Veď som to písal. Prečitaj si to eště jednou.
"Mám spuštěný Apache, php a mysqld, vytvořenou databázi, jsem přihlášen k databázi wordpress (na localhost) a mám k ní přístup." Spojení s databází jsem ověřoval mysql klientem. Nevidím důvod, proč by se Wordpress nemohl připojit, když to dokáže taky phpmyadmin. Nesmyslnost převrácených lomítek v ABSPATH by mohla stát za úvahu. |
||
tiso Profil |
#4 · Zasláno: 22. 6. 2009, 18:10:03
Radim24 - Prejdi si kód okolo pripojenia k databáze.
|
||
fandaa Profil |
#5 · Zasláno: 22. 6. 2009, 18:15:39
Radim24
Co má ABSPATH společného s tím, že se nelze připojit k databázi? Zkus použít slovník: Error establishing a database connection. == Chyba v navazování databázového připojení. |
||
Radim24 Profil |
#6 · Zasláno: 22. 6. 2009, 19:07:46 · Upravil/a: Radim24
EDIT:
Tak jsem došel k tomuto: příkaz: require_wp_db(); debug: die ( WP_CONTENT_DIR . '/db.php'); výstup: C:\server\wordpress-27cz/wp-content/db.php soubor C:\server\wordpress-27cz/wp-content/db.php neexistuje v tom adresáři je jenom jeden soubor: C:\server\wordpress-27cz/wp-content/index.php a pak adresáře.... |
||
tiso Profil |
#7 · Zasláno: 22. 6. 2009, 19:50:43
Radim24 - keď testuješ if, tak testuj aj else:
function require_wp_db() { global $wpdb; if ( file_exists( WP_CONTENT_DIR . '/db.php' ) ) require_once( WP_CONTENT_DIR . '/db.php' ); else require_once ( ABSPATH . WPINC . '/wp-db.php' ); } Čo sa ti nepáčilo na originálnej definícii konštanty ABSPATH? if ( !defined('ABSPATH') ) define('ABSPATH', dirname(__FILE__) . '/'); |
||
Radim24 Profil |
#8 · Zasláno: 22. 6. 2009, 20:47:19 · Upravil/a: Radim24
našel jsem @mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword, true)
ale stejně netuším v čem může být problém mám tam "localhost", "root", "", true heslo tam nemám a localhost je adresár c:\server zatímco mysql je umístěno v C:\server\SERVER_TOOLS\phptriad\mysql tak jedině zkusit změnit cestu dbhost na localhost/SERVER_TOOLS/phptriad/mysql což taky nikam nevede |
||
Radim24 Profil |
#9 · Zasláno: 22. 6. 2009, 23:07:55
Tak dostal jsem se k tomuhle:
1) v souboru C:\server\wordpress-27cz\wp-config.php @mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword, true); // žádné echo na výstup 2) v souboru C:\server\wordpress-27cz\wp-includes\wp-db.php mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword); // na výstupu je tato hláška: Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO) in C:\server\wordpress-27cz\wp-includes\wp-db.php on line 319 3) a když to mysql_connect(); volám mimo $wpdb = new wpdb(DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME, DB_HOST); tak to žádnou chybu nenapíše. Mám si myslet, že databázové spojení nelze uskutečnit proto, že ta fnc je uvnitř metody wpdb();? Takže som z toho volaký zmetený. |
||
Radim24 Profil |
#10 · Zasláno: 25. 6. 2009, 10:34:55 · Upravil/a: Radim24
HURÁ MÁM TO!
Při dotazu v klientovy jsem zjistil, že jméno uživatele není root, ale ODBC@localhost ... Díval jsem se předtím to PHPMyAdmina, kde u privilégií bylo několik uživatelů 1) Any 2) Root .... nevím proč tam ODBC není a nevím ani co to znamená. |
||
Časová prodleva: 9 let
|