Autor Zpráva
Paja_
Profil *
Ahoj, prosím Vás. Mám galerii a potřeboval bych aby se obrázky řadily podle sloupce "x" od největšího. Příklad, mám 15 obrázků z toho 10 jich má velikost 1000x500 a zbytek 500x1000. Po zmenšení mají například 100x50 a 50x100. Potom při výpisu jsou třeba dva menší a jeden vetší vedle sebe. Jde nějak zařídit, aby se vypsal nejprve jeden rozměr a pak ten druhý? Nevím, jestli to jde ošetřit už v dotazu nebo se to musí nějak pošéfovat přes PHP.

Díky za tip.
yFang
Profil
Paja:
SELECT ... FROM ... ORDER BY x DESC

Takhle to nejde?
Paja_
Profil *
yFang:

omlouvám se, špatně jsem položil dotaz - pokud by tam byly pouze dva rozměry, tak je to jasny, ale pokud přidám třetí (což jsem nějak zapomněl zmínit nebo i další), tak je to zas na přeskáčku. Obrázky mi to zmenšuje na šířku, výška dle velikosti obrázku. Do databáze nezapisuju velikost změnšených obrázků, což bude asi problém.
Akacko
Profil
Paja:
SELECT ... FROM ... ORDER BY a,b,...,z DESC
Paja_
Profil *
Akacko:

nějak jsem to nepochopil..
SwimX
Profil
Paja:
ale pokud přidám třetí
třetí rozměr obrázku? to jsou prostorové?

nebo i další
o čtvrté dimenzi se mluví jako o čase, to ti pobíhaj volně do minulosti a tak?

promiň ten žert, ale nechápu, kde by se další rozměry braly.

Jinak
[#4] Akacko
SELECT ... FROM ... ORDER BY x, z DESC

seřadí záznamy podle sloupce x a zároveň podle sloupce z. To bude to, co hledáš.
Kajman_
Profil *
Po zmenšení mají například 100x50 a 50x100
Obrázky mi to zmenšuje na šířku, výška dle velikosti obrázku

Tato dvě tvrzení si krapet odporují. Pokud chcete řadit podle poměru obrázku, tak můžete zkusit
order by (sirka/vyska) desc

Ale optimální rychlost to nebude. Na rychlejší řazení by byly lepší uložené ty velikosti náhledu.
Paja_
Profil *
Kajman:

to je přesně ono, děkuji.


už na začátku jsem to měl napsat nějak takhle.
budu mít například tyto čtyři velikosti obrázků

1. 3648x2736 - zmenšený 100x50
2. 2736x3648 - zmenšený 100x100
3. 640x480 - zmenšený 100x50
4. 480x640 - zmenšený 100x100

výpis v pořadí v pořadí 1,3,2,4

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0