Autor Zpráva
skuter
Exportujem data z db, kde je čas vo formáte DATETIME do databíze, kde je formát INT. Ako to mám skonvertovať, aby sa mi to uložilo ako INT?
Leo
No zalezi na tom, co je v tom INT za cislo. Nejaku unix timestamp? Leo
skuter
V povodnej databaze je to uložené napr. takto 2009-11-02 10:31:21. A nová tabulka je INt a tam je napr. toto: 1259342000.
A tie data potrebujem preliať z tej povodnej do novej, aby tam bol formát INT.
Alphard
MySQL má funkci UNIX_TIMESTAMP().
skuter
Moc díky, vypadá to, že je to ono!
Lenže ja som taký sviatočný užívateľ funkcí MySQL, že to asi neviem použiť.
Keď to dám ako SQL dotaz takto: SELECT UNIX_TIMESTAMP(`date`),
tak mi to hádže chybu: #1054 - Nezn-Bámý sloupec 'date' v field list.
Ten stlpec tabuľky však existuje.
Alphard
Jak se u vás ten sloupec jmenuje byste měl vědět sám, s tím vám neporadím.
skuter
No, práve že 'date'. Zmenil som `date` za toto: 'date' auž to chybu nehádže, lenže účinok nikde nevidím.
A už vobec nerozumiem tomu, ako nastaviť formát stlpca dátumu.
nightfish
skuter:
No, práve že 'date'. Zmenil som `date` za toto: 'date' auž to chybu nehádže, lenže účinok nikde nevidím.
mají tam být zpětné apostrofy
chybí vám v tom dotazu název tabulky

A už vobec nerozumiem tomu, ako nastaviť formát stlpca dátumu.
pokud chcete převádět datetime na int (jakkoliv mi to nepřipadne rozumné), tak snad žádný formát nepotřebujete, ne?
skuter
Asi by som to potreboval dosť polopatisticky , ako má ten dotaz vypadať a ako sa to prejaví v tabuľke db. Mne laikovi v db stále nie jasné, kam sa výsledok uloží. Preto ten druhý dotaz.
Zmysel zmeny datetime na int prosím neriešme, používá to hotová komponenta red. systému, do toho nechcem zasahovať.
Díky
nightfish
skuter:
Asi by som to potreboval dosť polopatisticky , ako má ten dotaz vypadať a ako sa to prejaví v tabuľke db
dobře, tak mi ještě napiš, jak se jmenuje zdrojový sloupec (ten typu datetime) a jak se jmenuje cílový sloupec (ten typu int)
Leo
Možná se zeptám blbě, ale jak (v čem, v jakém formátu) budete data do nové db zadávat? Export z MySQL udělat můžete, dokonce do různých formátů, ale otázka je, co zvládne administrační rozhraní na vstupu nové db a pak, jak moc jsou obě db kompatibilní... Leo
skuter
Chlapi, asi takto podrobnejšie:
Cieľom je previesť stávajúce fórum s asi 2000 príspevkami z phpRS do Joomla! - komponenta Kunena.
Po takmer celodennej práci (nerobí to človek každý deň, že?) som vyanalyzoval a pochopil štruktúru tabuliek v obidvoch systémoch.
Tabuľky samozrejme nie sú kompatibilné a tak ručne (excel) skladám z jednotlivých stlpčekov novú tabuľku. To by jakž-takž šlo.
Lenže som narazil na to, že v povodnej tabuľke mám formát dátumu DATETIME a v novom red.systéme majú použitý INT. A práve o skonvertovanie tohoto stlpca s historickými datami sa jedná. A to nastavenie INT nechcem meniť.
skuter
Nightfish, zdrojovy stlpec má nazov "date" v tabulke "frumpost". Cieľový by mal byť ten istý, alebo úplne nový v tejto tabuľke , to je jedno, kam to uloží, to si už potom poradím. Ale v mysql tápem.
skuter
Tak som sa s tým popasoval a vytvoril som toto:
UPDATE frumpost SET cas= UNIX_TIMESTAMP(`date`) , kde cas je novy stlpcek zadefinovaný na INT

A hľa v stlpci cas sa objavil čas vo formáte integer !!!!!!!!!!

Chalani, ďakujem Vám za spoluprácu a nakopnutie, mysql veru nie je moja silná stránka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0