Autor Zpráva
SkIpPeR
Profil
Dobrý den, objevila se mi záhadná chyba, můj kód (PHP) je:
if($_SESSION['Prava']>=3){
	  $img_admin = "<img src=\"./kniha/smajlici/admin.gif\" alt=\"admin\"> ".$_SESSION['login'];}
	  else {
    $img_admin = $_SESSION['login'];}
	  $prezdivka=str_replace($_SESSION['login'],"<a href='javascript:jmeno(\"*b*".$_SESSION['login']."*/b* \")'>".$img_admin."</a>",$prezdivka);
	  if($mail){
    $mail=str_replace($_SESSION['UserMail'],'<a href="mailto:'.$_SESSION['UserMail'].'"><img src="./kniha/smajlici/mail.gif" width="12" height="12" alt="'.$_SESSION['UserMail'].'"></a>',$mail);}
    if($website){
    $website=str_replace($_SESSION['UserWeb'],'<a href="http://'.$_SESSION['UserWeb'].'"><img src="./kniha/smajlici/home.gif" width="12" height="12" alt="'.$_SESSION['UserWeb'].'"></a>',$website);}	
		$obsah_reply=str_replace("<","&lt;",$obsah_reply);
		$obsah_reply=str_replace(">","&gt;",$obsah_reply);
		$obsah_reply=str_replace("\n"," <br> ",$obsah_reply);
		$obsah_reply=str_replace("http://http://"," http://",$obsah_reply);
		$website=str_replace("http://http://","http://",$website);
		$obsah_reply = "<img src=\"./kniha/smajlici/odpoved.gif\" alt=\"Odpověď:\"> .:: ".$prezdivka." ".$mail." ".$website." ::.<br>
    ".$obsah_reply;
    $odpoved = $obsahik.'<br><div class="odpoved"> '.$obsah_reply.' </div>';
$dotaz = "UPDATE `diskuze` SET `odpoved` = '".$odpoved."' WHERE `id` = '".$idx."' LIMIT 1";
mysql_query($dotaz);

k MySQL připojen jsem, funguje mi vypsání příspěvků, nechal jsem jsi proměnou dotaz vypsat přes echo a vše je jak má být, diskuze existuje a obsahuje odpoved i id, chyba nastala, když jsem přidal první podmínku, ale vše se zdá správně, do databáze se ale dotaz neuloží, neví někdo co s tím?
Akacko
Profil
SkIpPeR:
Proč máš u jednoznačně určeného řádku v tabulce (podle jeho ID) ještě LIMIT 1?

Zkus si vypsat mysql errory a možná zjistíš v čem je problém.
panther
Profil
Akacko:
Proč máš u jednoznačně určeného řádku v tabulce (podle jeho ID) ještě LIMIT 1?
ničemu to tam nepřekáží, je to jedno. Navíc, kdo říká, že id je unikátní? Jasně, že je, ale co je obecně zažité, může být občas jinak.
SkIpPeR
Profil
proč to tam nemít? pojistka :) (i když to smažu tak to stejně nefunguje) ... jenže ono mi to Errory nevyhodí ... už jsem to vyzkoušel, chová se to jako kdyby se to tam zapsalo (ale nezapíše).
SkIpPeR
Profil
aha špatný echo u mysql_erroru - ten zní:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'javascript:jmeno("*b*Administrator*/b* ")'>
Opraveno, v kodu bylo
$prezdivka=str_replace($_SESSION['login'],"<a href='javascript:jmeno(\"*b*".$_SESSION['login']."*/b* \")'>".$img_admin."</a>",$prezdivka);

Opraveno za
$prezdivka=str_replace($_SESSION['login'],"<a href=\'javascript:jmeno(\"*b*".$_SESSION['login']."*/b* \")\'>".$img_admin."</a>",$prezdivka);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: