Autor Zpráva
maks
Profil
Ahoj,
dělám webovou anketu, kde chci zamezit hlasování z IP dříve než po dni. Moje myšlenka byla ukládat do DB čas v timestamp a k tomu při kontrole přičítat 3600.

Ovšem datum se mi do sloupce s "timestamp" ukládá ve formátu YYYY-MM-DD HH:MM:SS, což se mi moc nehodí. Můžu se zeptat, kde by mohla být chyba? Timestamp si myslím, že by měl být zvolen dobře (i když asi ne).

V dotazu ukládám čas pomocí NOW(), zkoušel jsem i PHP time(). Můžu se zeptat, kde je v timestampu v DB chyba?


Děkuji.
ninja
Profil
1. 3600 sekund je 1 hodina, ne jeden den.
2. timestamp v MySQL se ukládá jinak než v PHP.
3. Ukládání přío pomocí SQL funkce NOW() je v pořádku.
4. Pokud chcete převádět na unix (php) timestamp, použijte MySQL funkce FROM_UNIXTIME() či UNIX_TIMESTAMP().

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0