21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
string
Profil *
Vím, že se to tu už několikrát řešilo, ale každé řešení je pomocí foreach ale já se chci zeptat, proc mi tohle nefunguje ve while
Děkuju

$onclicky     = $vypis[onclick] - 1;
$sqli_updates = mysql_query("UPDATE newsletter SET onclick='".$onclicky."' WHERE id='".$vypis["id"]."'");
if ($sqli_updates == 0) { 
  echo("<div class=\"error\"><strong>Chyba:</strong> Nelze upravit počet e-mailů u DEMO verze!" . mysql_errno() . ": " . mysql_error()."</div>"); 
}



Podle me je vse o.k. a fachat by to melo, ale nevypise se ani chyba a ani se neprovede oprava v DB.

Moderátor Joker: sloučeno do jednoho příspěvku
Kajman_
Profil *
Vypište si ten sestavený dotaz. Třeba tam je jiné id, než které kontrolujete, zda se nastavilo.
Joker
Profil
string:
Případně zkuste místo mysql_query dát echo (tím se SQL dotaz jen vypíše), podívejte se na vypsané dotazy jestli jsou OK a zkuste je zkopírovat a pustit třeba v phpMyAdminu.
Nox
Profil
Snaž se ale pokud možno neposílat query v cyklu, je to dost náročné

Update je trochu těžší ale řešení je zde: http://php.vrana.cz/hromadna-aktualizace-zaznamu.php
string
Profil *
UPDATE newsletter SET onclick='2' WHERE id='' tak je chyba, ze nedostava informaci kam ma zapisovat, ale nevim jak to resit kdyz to je v cyklu while
string
Profil *
Nox: urcite stebou souhlasim, ze to muze byt narocnejsi a tak tedy doporucujes to dat taky jako foreach?
Nox
Profil
string:
tak nám dej celý kód (resp. aspoň s tím cyklem)... nějak se tam to id holt nedostává

string:
foreach je taky cyklus, jako while, to by nebyla žádná změna.... myslel jsem to tak že pokud to jde, tak je většinou lepší odeslat 1 dotaz a šmitec než víc (což se děje v cyklu kdy se každž cyklus něco pošle)
Joker
Profil
string:
To nesouvisí s typem použitého cyklu.

Mám takový pocit, že tam chybí nějaký čítač (respektive proč je to cyklus, tj. ten update se volá vícekrát, jestli dosazuje do dotazu stále stejné hodnoty?)
string
Profil *
Jsem kreten :-) jak mohl rict kde ma upravit kdyz pole id nebylo ve vyberu dotazu :-)
Jak mam vyresit aby to nebylo tak narocny. Dival jsem se na odkaz, ale moc stoho uprime nejsem :-(
Kcko
Profil
string:
Neupravuj to, je to jednorazova akce, tak to nicemu nevadi.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0