Autor Zpráva
gardener
Zdravím chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil, zda jsou níže uvedené relace v pořádku?

Uživatel může založit více komunit, ukládá se jeho ID do founder_id, relace 1:N

Komunita můe mít více diskuzních příspěvků, ke každému příspěvku se ukládá id_community ke které příspěvek patří a id_of_user, který příspěvěk vložil.

Aby se zjistilo, kdo z uživatelů je členem jaké komunity ukládá se do tbl_memberships id uživatele, který se kom komunitě přidal a id komunity, kterou si vybral,

Díky za jakoukolliv kritiku.

Kacko
V ramci komunity muze pridavat prispevky kazdy uzivatel, nebo jen clen komunity?
gardener
To jsem opomněl, člen komunity.
Kacko
V tom pripade by tbl_disc mela obsahovat sloupce:
id
mess
id_of_membership

tbl_membership by mela mit unique key nad id_of_comunity a id_of_user
gardener
Díky a pokud kazdy uzivatel?
Jnak se vam to zda v poradku?
Kacko
gardener:
Tak jak to mate vy by tam mohl vkladat kazdy uzivatel. Jinak bych se zamyslel nad nazvy sloupcu a tabulek.
gardener
diky a co je spatneho na nazvech sloupcu a tabulek?
Kacko
gardener:
Michani CJ a AJ, nekde mnozne cislo, nekde jednotne, nekde cely nazev, nekde zkratka.. proc se v tbl_community jmenuje sloupec founder a ne id_of_user? Navic pri id_of_user bych automaticky hledal tabulku user a v ni to id, pricemz zadna tabulka user neexistuje.. pouziva se spis oznaceni foreign key - fk_users_id atp.
gardener
Ano CJ, tam byt nema, to je jen ve fazi navrhu.
S tim id_of_user se mi zdalo, ze pokud bych ho doplnil napriklad misto founder_id, tak nebudu presne vedet k cemu tam id_of_user slouzi..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0