Autor Zpráva
Cup
Profil
Dobré odpoledne. Měl bych dotaz. Dřív jsem se nějak nevím proč přikláněl k možnosti ukládat záznamy do db s časovým údajem ve formátu time() do sloupce typu int. Ale zjistil jsem že pro moji potřebu je mnohem jednodušší používat sloupec typu datetime s tím že se čas přidává automaticky při vložení.

Chtěl bych se optat zda v phpMyAdminovi není nějaká funkce která by mi všechny záznamy a typ sloupce sama převedla z int na datetime?

Pokud ne tak se nabízí možnost všechny záznamy vypsat pomocí php do sql, něco jako export v phpMyAdminovi. upravit sloupec a zase to v upraveném formátu nahrát zpět.

Díky za rady
Kajman_
Profil *
Co si přidat nový slupec typu datetime, pomocí update a funkce from_unixtime naplnit převedenými hodnotami, po kontrole správných hodnot odstranit starý sloupeček a nový přejmenovat podle původního?

Možná by stačilo jen změnit typ na timestamp a poté na date_time, ale si musíte vyzkoušet na nějakých testovacích datech, zda to udělá to, co chcete.
Cup
Profil
Ok, jdu to vyzkoušet na localhostu :)
Cup
Profil
tak ta druhá možnost nefungovala (smích) ještě že sem to zkusil jen na locale

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: