Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Dobrý den.
Mám v databázi tabulku, ve které jsou umístěny náštěvy webu (1 náštěva - 1 nový řádek).
Započítavam také čas náštěvy (v time()) dalo by se nějak spočítat čas, kdy na web přišlo nejvíce lidí (průměr)?
Děkuji za případnou pomoc..
AM_
Profil
čas, kdy přišlo nejvíce lidí, není průměr, ale konkrétní čas.
pokud chceš vědět, v kterou hodinu ti za den na web chodí nejvíce lidí, sečti si všechny, co přišlo 0:00-01:00, 01:00-02:00 ... a zjisti, kde je nejvyšší hodnota. Pokud chceš průměr, jednoduše to vydělíš počtem dnů, v rámci kterých měříš.
Keeehi
Profil
Zjičtění průměru by mohlo vypadat asi takto:
SELECT AVG(cislo) FROM tabulka 
Ovšem nevím, jak se db popere s časem. Zkusit to můžeš. Je to ale čistý průměr -> zrovna v tu dobu tam nikdo být nemusí (příklad: za den tam na stránku přijde celkem 20 lidí. 9 v 11:00, 2 v 12:00 a 9 v 13:00 => průměr je 12 hodin, ale stránka je mnohem vytíženější v 11 a ve 13 -> proto by se to chtělo zamyslet nad nějakým jiným řešením např. spočítat počet přístupů po hodinách a a tu s největším počtem vypsat)
BuGeR
Profil
Ok tohle jsem potřeboval.
Každopádně díky i za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0