Autor Zpráva
Trdlo
Profil *
Panebože!! Zkoušel jsem si v mysql CREATE EVENT, aby se mi vykonával příkaz každých 5 sekund:
<?php
include ("config.php");
mysql_query("set global event_scheduler = 1;")or die (mysql_error());
mysql_query("
CREATE EVENT call_set_stat2
  ON SCHEDULE EVERY 5 SECOND STARTS NOW() DO
    INSERT INTO testt VALUES(CURRENT_TIMESTAMP);
")or die (mysql_error());
?>

... a ono to "kupodivu" funguje :-D
mám ale dva problémy:
1. jak to teď zrušit, protože, když dám v PHPMyAdminu SHOW PROCESSLIST ; a zrušit (killnout) event, tak nic nezruším, protože ta čísla procesů se každou chvíli mění a já tak dávám KILL neexistující číslo.
2. do databáze se mi zapisuje:
2010-02-12 15:15:36
2010-02-12 15:15:39
2010-02-12 15:15:41
2010-02-12 15:15:44
2010-02-12 15:15:46
to přece není 5 sekund !!!
Díky za jakoukoliv odpověď - hlavně jak to zrušit, aby se mi do databáze nezapisovalo do konce našich dnů...

Moderátor Alphard: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Trdlo
Profil *
P.S.
drop event call_set_stat2 jsem zkoušel a furt to jede dál !
skript v prohlížeči jsem ukončil a furt to jede dál !
Kajman_
Profil *
1. Zkuste
drop event call_set_stat2 


2. Tipnul bych, že to máte puštěno dvakrát, zkuste číst mezi řádky...

2010-02-12 15:15:36
2010-02-12 15:15:41
2010-02-12 15:15:46

2010-02-12 15:15:39
2010-02-12 15:15:44
Alphard
Profil
MySQL :: MySQL 5.1 Reference Manual :: 12.1.22 DROP EVENT Syntax
Kajman_
Profil *
Možná jich tam máte víc, mrkněte se na jména...
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/show-events.html

Na eventy zkuste adminer, asi na tom bude lépe než pma.
Trdlo
Profil *
Díky, už jsem to zastavil - myslel jsem, že to pojede až do smrti
drop event call_set_stat2 kupodivu nefungovalo, ale zkusil jsem z manuálu DROP EVENT IF EXISTS call_set_stat2 a je konečně konec 8-)
Trdlo
Profil *
opravdu to vypadá, jako by to předtím jelo dvakrát! AHA! jako správný sebevrah to zkusím ještě jednou
Trdlo
Profil *
Tak su nakonec větší trdlo, než jsme doufali. Jak jsem si to zkoušel, tak mi těch eventů jelo opravdu více. Tím DROP EVENT call_set_stat2; jsem možná jeden ukončil, ale druhý jel dál a já jsem si myslel, že to nefunguje. Místo SHOW PROCESSLIST; jsem dal SHOW EVENTS; a tam se mi všechny objevily.
To je tak, když někdo vidí kousek cizího kódu a hned si to chce vyzkoušet, aniž by věděl, jak se to zastavuje. Sypu popel na hlastní hlavu - zatím díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0