Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mattyZEM Profil |
#1 · Zasláno: 15. 2. 2010, 13:23:47 · Upravil/a: mattyZEM
Dobrý den, mám tento příkaz do DB:
SELECT * , uzivatel.uid AS uiddva, uzivatel.ujmeno AS ujmenodva FROM tbl_forum_temata t LEFT JOIN uzivatele u ON ( t.ftautor_id = u.uid ) LEFT JOIN tbl_forum_sekce s ON ( t.ftsekce = s.fsid ) LEFT JOIN uzivatele AS uzivatel ON ( t.ftposl_a = uzivatel.uiddva ) ORDER BY ftposl_d DESC LIMIT 15 ale MySQL hlásí: Unknown column 'uzivatel.uiddva' in 'on clause' nevíte co s tím? Všechny sloupce i tabulky existují, ale prostě ten blbej uiddva nefunguje, i když ujmenodva jo.. |
||
Aesir Profil |
#2 · Zasláno: 15. 2. 2010, 13:40:22
[#1] mattyZEM:
Ale sloupec uzivatel.uiddva asi opravdu neexistuje, v klauzuli SELECT si sloupec uzivatel.uid pojmenujete aliasem uiddva, takže poté v klauzuli WHERE nebo FROM (resp. JOIN) se musíte již odkazovat jen na uiddva a ne uzivatel.uiddva. |
||
mattyZEM Profil |
#3 · Zasláno: 15. 2. 2010, 15:57:37 · Upravil/a: mattyZEM
SELECT *,uzivatel.ujmeno as ujmenodva,uzivatel.uid as uiddva FROM tbl_forum_temata t LEFT JOIN uzivatele u ON (t.ftautor_id = u.uid) LEFT JOIN tbl_forum_sekce s ON (t.ftsekce = s.fsid) LEFT JOIN uzivatele as uzivatel ON (t.ftposl_a=uiddva) ORDER BY ftposl_d DESC LIMIT 15 Unknown column 'uiddva' in 'on clause' |
||
Kajman_ Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 2. 2010, 16:09:55
Myslím, že tam být t.ftposl_a=uzivatel.uid
|
||
mattyZEM Profil |
#5 · Zasláno: 15. 2. 2010, 16:14:58
Ano, tak to je správně, ale je to špatně pro to co to má vypsat :) ale dík moc za radu :)
|
||
mattyZEM Profil |
#6 · Zasláno: 15. 2. 2010, 16:25:47
Nakonec jsem to přepsal na:
SELECT *, u.ujmeno as tema_autor, us.ujmeno as posl_autor FROM tbl_forum_temata t LEFT JOIN uzivatele u ON (t.ftautor_id=u.uid) LEFT JOIN uzivatele us ON (t.ftposl_a=us.uid) LEFT JOIN tbl_forum_sekce s ON (t.ftsekce = s.fsid) ORDER BY ftposl_d DESC LIMIT 15 Jenže je to špatně. Výpis sice proběhne, bez chybové hlášky, ale tema_autor je stejný jako posl_autor i když je to jinak. Mohl by mi prosím někdo pomoci? |
||
mattyZEM Profil |
#7 · Zasláno: 15. 2. 2010, 16:36:40
Opraveno, chyba byla ve výpisu, ne u příkazu do MySQL
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0