Autor Zpráva
voyta
Profil
Ahoj,
Měl bych jeden začátečnický dotaz.
Mám fotbalovou tabulku, kt. se mi správně řadí dle bodů:
$query = "SELECT * FROM `tabulka` ORDER BY `body` DESC";

Když mají však 2 týmy stejný počet bodů, řadí se mi to automaticky dle abecedy.
Např:
1. Albrechtice 22b skore 15:20
2. Bruntál 22b skore 20:17
...
Jako druhý parametr by mi samozřejmě vyhovovalo skóre. Jak do SQL dotazu správně zadat druhou podminku řazení?
Zkoušel jem něco jako:
 $query = "SELECT * FROM `tabulka` ORDER BY `body` DESC AND (`VG`-`IG`) DESC";

Kde VG = vstřelené góly, IG = Inkasované góly. Ale to je podle všeho špatně.

Díky všem
Vojta
Taps
Profil
voyta:
inspirace
http://www.rjwebdesign.net/Blog/PHP/20080113-Generovani-Nejen-Fotbalove-Tabulky
zkus
 $query = "SELECT *, (`VG`-`IG`) as rozdil FROM `tabulka` ORDER BY `body` DESC, rozdil DESC";
voyta
Profil
Taps:
Díky moc, Tvůj dotaz funguje přesně jak jsem potřeboval!
Odkaz je taky moc zajímavý, nicméně na tomto levelu ještě nejsem. Každopádně ukládám do záložek, časem to jistě využiji. :)

Vyřešeno, děkuji.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0