Autor Zpráva
datetime
Profil *
Ahoj. Pomocí funkce date zjistím aktuální datum i s časem.
date("d.m.Y H:i:s");

Jak z tohoto údaje vytvořím datum pro datetime?
Alphard
Profil
1. Přeskládejte si jednotlivé zástupné znaky tak, jak potřebujete. Je nesmysl vygenerovat si datum do nepoužitelného formátu a pak ho parsovat.
2. Jestli to chcete použít v SQL dotazu, použijte SQL funkci now() a formát nemusíte řešit.
datetime
Profil *
Alphard:
Tak ukládání do databáze jsem vyřešil takhle:
function datum() {
    $den = date("d");
    $mesic = date("m");
    $rok = date("Y");
    $hodina = date("H");
    $minuta = date("i");
    $sekunda = date("s");
    return $rok.'-'.$mesic.'-'.$den.' '.$hodina.':'.$minuta.':'.$sekunda;
}

Ale jak to zase vypsat z databáze do tvaru např. 10.06.2010 13:52:08? Nejlépe pomocí PHP (tahám více dat jedním dotazem a nerad bych měl zvláštní dotaz jen pro čas)
Díky
Alphard
Profil
datetime:
Tak ukládání do databáze jsem vyřešil takhle:
Tak to potěš koště :-) to je takový problém napsat
insert into tabulka (datum) values (now())
dotaz takto?
To předchozí doporučuji smazat.

Ale jak to zase vypsat z databáze do tvaru např. 10.06.2010 13:52:08?
MySQL :: MySQL 5.1 Reference Manual :: 11.6 Date and Time Functions

Nejlépe pomocí PHP (tahám více dat jedním dotazem a nerad bych měl zvláštní dotaz jen pro čas)
K tomu není důvod, to, že taháte více dat není při správném návrhu databáze překážka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0