Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Erixx Profil |
Zdravím, mohl by mi poradit prosím někdo:
Mám MYSQL tabulku, do které chci ukládat názvy (nadpisy) všech stránek na webu dle poradi: CREATE TABLE `clanky_nazev_stranky` ( `poradi` int(11) NOT NULL auto_increment, `nazev` text collate latin2_czech_cs NOT NULL, `popis_vlozil` text collate latin2_czech_cs, `vlozil_id` text collate latin2_czech_cs NOT NULL, `cas` varchar(20) collate latin2_czech_cs default NULL, PRIMARY KEY (`poradi`) ; Na začátek stránek, kde se má zobrazit název stránky mám script: <? do { require "db.php"; //výběr databaze @$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM clanky_nazev_stranky ORDER BY poradi DESC"); //SQL příkaz if (!$vysledek): echo "Error! Na stránce se vyskytla chyba! "; break; endif; while ($data = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ echo "<h3>".$data[nazev]."</h3>"; } } while (false); ?> Pokud mám ale např. vložené v MYSQL tabulce už 2 názvy jednotlivých stránek, vypíší se mi na stránkách oba vložené názvy (celý obsah db tabulky) a ne pouze ten, kterým jsem pojmenoval jednotlivou stránku. Šlo by nějak ve spojení s menu na webu udělat to, aby se mi vypsal na jednotlivých stránkách vždy jen ten název stránky, kterým jsem pojmenoval stránku? Script menu: <? do { require "db.php"; //výběr databaze @$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM clanky_nazev_stranky ORDER BY poradi DESC"); //SQL příkaz if (!$vysledek): echo "Došlo k chybě při zpracování dotazu v databázi.<BR>\n"; break; endif; while ($data = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ echo " <a href='page.php?id=11'>".$data[nazev]."</a>"; } } while (false); ?> Díky za radu Pavel Moderátor Kajman: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 23. 6. 2010, 23:07:40 · Upravil/a: panther
Erixx:
"...WHERE id = " . (int)$_GET['id'] musíš tam dát podmínku (where), jaký řádek se má vybrat. To je to tvoje ID. |
||
Erixx Profil |
#3 · Zasláno: 23. 6. 2010, 23:13:56
panther:
Můžeš mi prosím poradit, případně vepsat do scriptu, kam přesně tento script vložit? |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 23. 6. 2010, 23:22:35
|
||
Kajman_ Profil * |
Výpis článku řádek 4.
$vysledek = MySQL_Query("SELECT * FROM clanky_nazev_stranky WHERE poradi = " . (int)$_GET['id']); Menu řádek 12. echo " <a href='page.php?id=".$data['poradi']."'>".$data['nazev']."</a>"; |
||
Erixx Profil |
#6 · Zasláno: 24. 6. 2010, 15:44:48
Kajman
Díky za pomoc, bohužel mně to háže Parse error. Já totiž nemám v databázi strány dle ID echo " <a href='page.php?id=11'>".$data[nazev]."</a>"; toto je tam vepsáno ručně. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0